Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul echipelor înscrise în Liga a II-a s-a micşorat „Farul e încă un magnet pentru jucătorii din România“

ro

24 Jul, 2014 00:00 1774 Marime text
26 de echipe îşi exprimaseră iniţial intenţia de a juca în sezonul 2014/2015 al Ligii a II-a la fotbal, însă acest număr s-a micşorat, potrivit preşedintelui Farului, Auraş Braşoveanu, care este şi şeful Ligii Profesioniste de Fotbal 2. „Ieri (n.r. marţi), când am fost la Federaţie, am avut o surpriză neplăcută. Alaltăieri (n.r. luni), Liga a II-a cuprindea 26 de echipe, însă am constatat că Bistriţa s-a reorientat şi s-a înscris doar la Liga a III-a. Au rămas, astfel, 25 de echipe însă dintre acestea, Corona Braşov are o situaţie incertă.

Clubul cuprinde mai multe secţii şi s-a luat hotărârea ca fotbalul să se desprindă şi să se formeze o structură de sine stătătoare, cu personalitate juridică. Însă acest lucru încă nu s-a oficializat. Am înţeles că se discută cu nişte finanţatori străini şi nu ştiu dacă actele vor fi gata în timp util. Încă înotăm în necunoscut“, a arătat Auraş Braşoveanu.
Preşedintele Farului este de părere că, la prima vedere, seria secundă a Ligii a II-a este mai puternică. În cealaltă grupă, Farul are ca obiectiv clasarea în primele şase formaţii. „Deocamdată, s-a făcut o aşezare geografică. Aşa cum este acum creionată, seria a doua pare un pic mai puternică, cu mai multe echipe care şi-au anunţat intenţia de a lupta pentru promovare. Seria întâi pare compusă din formaţii care au ca prim obiectiv menţinerea la acest nivel. La o privire rapidă, pare o serie accesibilă pentru un obiectiv major. În ce priveşte promovarea, va conta stabilitatea financiară, din păcate, şi mai puţin factorul sportiv. În situaţia în care apar polemici şi discuţii în contradictoriu, la nivelul vestiarului, legate de aspectul financiar, automat şi rezultatul sportiv va suferi. Astfel că nu poţi vorbi de un obiectiv major fără să-ţi asiguri întâi stabilitatea financiară. În acest moment, fotbalul e guvernat de principii economice şi mai puţin de principii sportive“, a mai spus Auraş Braşoveanu.

„Nu sărim dintr-o extremă în alta“

Întrebat dacă Farul se gândeşte la promovare în sezonul care va începe în curând, preşedintele clubului constănţean a răspuns: „Ca să sari dintr-o extremă în alta ar fi un lucru neprofesionist, ca să nu-i spun altfel. Astfel că noi avem ca obiectiv clasarea în primele şase locuri, un ţel indus de numele şi renumele Farului. Chiar dacă a traversat o perioadă mai puţin fastă, Farul e încă un magnet pentru jucătorii din România. A fost un brand şi sperăm să-l readucem la nivelul de acum şase-şapte ani“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii