Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu mi-e frică, n-am să mor, că-l am pe Tavi boxer!“ Cum l-a bătut Octavian Scoruş pe Tolea Ciumac la Constanţa (galerie foto)

ro

15 Apr, 2014 00:00 7098 Marime text
Celebrul luptător Tolea Ciumac a fost învins din nou la Constanţa. Performanţa realizată de Cătălin Marin a fost repetată, duminică seară, de Octavian Scoruş, un tânăr de 23 de ani din Ovidiu, care, la turneul „Extreme Fight IV - Constanţa ia foc!“ a dispus de Tolea la puncte, în main-event-ul galei.
 
Dintre cele 19 partide ale galei, grupate în două fight-carduri, două s-au disputat după reguli MMA, iar una a fost de box. Organizatorii au apreciat succesul turneului. Disputa dintre Scoruş şi Ciumac nu a fost lipsită de momente tensionate, iar la final Tolea a fost nemulţumit de faptul că arbitrii i-au acordat victoria tânărului constănţean.
 
Octavian Scoruş s-a bătut fără frică, fără a se lăsa intimidat de superioritatea lui Tolea în ceea ce priveşte experienţa. Constănţeanul s-a impus la puncte, după trei reprize. Pe parcursul disputei însă, echipa lui Scoruş a acuzat în două rânduri gesturile nesportive ale lui Ciumac, ceea ce l-a determinat pe antrenorul Valeriu Ariton să pătrundă, prima dată, în ring. „Spre surprinderea mea, când este pus în dificultate, Tolea devine nesportiv şi încearcă tot felul de chestii neregulamentare. S-a văzut şi aseară (n.r. duminică). Nu acceptă că Tavi a fost mai bun ca el. Un sportiv adevărat are puterea să recunoască aceasta.

Octavian Scoruş a fost mult mai ofensiv, a lovit şi l-a prins în plin pe Ciumac. L-a învins, iar diferenţa a fost clară, după cum au apreciat şi cei trei arbitri: unul a dat meci egal, iar doi succes pentru Octavian. Acesta a fost mai agresiv, mai prezent în meci şi şi-a dorit mai mult victoria. Tolea a mers la mica ciupeală, sperând să ajungă în extra-round. Nu poţi să câştigi un meci doar stând şi aşteptând. Eu mă aşteptam la evoluţia bună a lui Tavi. S-a pregătit excelent. A meritat victoria. Mă aşteptam chiar să-l dărâme pe Tolea. L-a bătut preponderent pe lovituri de braţe. Strategia noastră nu a pus accent pe loviturile de picior, care sunt ineficiente în faţa unui luptător atât de puternic precum Tolea“, a arătat Valeriu Ariton, care, ca organizator, a apreciat succesul galei: „Turneul a crescut an de an în valoare. Am început să aducem tot mai mulţi sportivi de valoare din afara judeţului, ceea ce îi ajută pe luptătorii constănţeni să progreseze“.
 
Seară de 13, cu noroc
 
„Mă simt fericit, am avut în spate o întreagă echipă. Îi mulţumesc în primul rând familiei, iar apoi antrenorilor (că am avut mai mulţi care au avut grijă de mine) şi, nu în ultimul rând, tuturor spectatorilor. A fost o seară de 13 cu noroc pentru mine. Am avut un adversar mai greu ca mine şi mai în vârstă, iar meciul a fost dificil. Mă voi uita şi pe înregistrarea partidei, ca să văd unde am mai greşit, pentru că vreau să mă perfecţionez cât mai mult. În viitor, voi participa şi la Campionatul Naţional de Box, alături de antrenorul Marian Gândac, dar voi continua în paralel şi kick-boxing-ul“, a spus, extenuat, dar fericit, Octavian Scoruş. Euforici au plecat din sala de la Bingo Europa, acolo unde s-a desfăşurat gala, şi prietenii lui Scoruş, care cântau: „Nu mi-e frică, n-am să mor, că-l am pe Tavi boxer!“.
 
„La bătaie, nu stă 30 de secunde în faţa mea!“
 
De cealaltă parte, Tolea Ciumac s-a arătat nemulţumit de verdictul arbitrilor. „Decizia lor a fost greşită, adversarul mi-a dat numai în gardă, nu a punctat deloc. M-a lovit cu capul, nu cu pumnul, şi trebuia penalizat. Eu trebuia să am vreo zece puncte. Ştiu că sunt mai bun, că am bătut, dar, cu asemenea decizii, organizatorii de la Constanţa îşi pierd încrederea publicului. În cel mai rău caz, fiind la Constanţa, trebuia să se dea meci egal, iar apoi continuam cu extra-round. Eu mi-am păstrat forţele pentru prelungiri, eram sigur că se va ajunge acolo. Antrenorul lui s-a supărat pe mine că l-am luat la bătaie, practic, pe băiat. Am procedat aşa, în primul rând, pentru că, atunci când a intrat în meci, nu a salutat, ceea ce a fost o lipsă de fair-play. Apoi, după stopul arbitrului, a continuat să dea, ceea ce m-a enervat, aşa că l-am luat la bătaie, să-i arăt ce înseamnă. La bătaie pun pariu că nu stă 30 de secunde în faţa mea. La K1-ul ăsta al lui poate să mă bată, că nu e sportul meu. Aş dori o revanşă, dar cu alţi arbitri, corecţi şi serioşi“, a spus Tolea, care a fost însoţit la gală de partenera sa de viaţă (cu care se va căsători în această vară) şi de copilul lor.
 
Corvoada prelungirilor
 
Pe lângă victoria lui Octavian Scoruş în faţa lui Tolea, gala a avut şi alte meciuri şi momente memorabile. Vicecampionul mondial de Kung-Fu Cătălin Marin a câştigat şi el (în al doilea meci ca importanţă al întrecerii), iar partidele de MMA au fost spectaculoase, la fel ca disputa Bogdan Mihalache - Valentin Enache, încheiată cu victoria primului, după extra-round. A fost un meci istovitor, care i-a adus la capătul puterilor pe cei doi adversari. Enache a încheiat meciul însângerat, iar Mihalache, şchiopătând. Stors de puteri, învingătorul mai că nu voia să dispute prelungirile. Foarte frumoasă a fost şi partida Dragoş Dărăbană - Alexandru Păun, doi sportivi care stăpânesc procedeele şi nu se dau în lături de la luptă. Meciul de box din program a durat însă puţin, Serhan Iaia abandonând în prima repriză, din pricina unei accidentări la umărul stâng. Clubul Keru Kento a avut un număr record de cinci campioni (Vlad Ungureanu, Adrian Badea, Genghiz Asan, Cosmin Mărcuţă şi Mădălin Crăciunică), Asan încheind rapid conturile cu adversarul său, în prima repriză, după ce, din celălalt colţ, s-a aruncat prosopul. Ionuţ Sandur, de la Tai-Chi-Do-Ryu, a lăsat o impresie excelentă, de mare luptător. Puternic, dur şi neiertător, acesta l-a făcut KO în repriza întâi pe adversarul său. În fine, deşi nu i-a adus victoria, evoluţia masivului Muren Gemambet a fost primită cu simpatie de public. Înainte de a urca în ring, Muren a îngenuncheat, rostind o rugăciune. Fiecare câştigător a primit câte o cupă, trofee înmânate de sponsori şi organizatori.
 
Rezultatele complete
 
Fight card secundar: categ. 70 kg - Gheorghe Tudor (CS Năvodari) b.p. Victor Toma (Sakura Constanţa); categ. 60 kg - Vlad Ungureanu (Keru Kento) b.p. Marius Manole (CS Bogdan Ciubotariu); categ. 70 kg - Adrian Badea (Keru Kento) b.p. Ionuţ Drăgoi (PG Fight Club); categ. 80 kg - Genghiz Asan (Keru Kento) b.ab. R1 Alexandru Grădinaru (San Gym Burada); categ. 85 kg - Alexandru Cicârâc (CS Năvodari) b.p. Andrei Nicărel (PG Fight Club); fight card principal: categ. 75 kg - Alperen Akbal (CS Năvodari) b. ab. R2 Cosmin Buzoiu (Juniorii Tuzla); categ. +90 kg - Adrian Bureţa (Sakura Constanţa) b.p. Muren Gemambet (Wind Extreme); categ. +90 kg (meci de MMA) - Alexandru Stoica (CS Virgil Fâşie) bate Robert Orbocea (CS Pontica); categ. 90 kg - Bogdan Mihalache (Wind Extreme) bate după extra-round Valentin Enache (San Gym Brick); categ. 90 kg (meci de box) - Olgun Asan (Wind Extreme) b. ab. R1 Serhan Iaia (Sakura Constanţa); categ. 65 kg - Cosmin Mărcuţă (Keru Kento) b.p. Cristi Ilie (Wind Extreme); categ. 65 kg - Cosmin Jeliu (Sakura) b.p. Petrică Stoian (CS Năvodari); categ. 70 kg - Ionuţ Munteanu (Satori Slobozia) b. KO r2 Alexandru Rusu (San Gym Brick); categ. 75 kg - Mădălin Crăciunică (Keru Kento) b.p. Adrian Roşca (CS Bogdan Ciubotariu); categ. 75 kg (mecdi de MMA) - Cătălin Căşaru (CS Pontica) bate Alexandru Petropavlovski (Steaua); categ. 80 kg - Dragoş Dărăbană (Sakura) b.p. Alexandru Păun (Shinto Constanţa); categ. 85 kg - Ionuţ Sandur (Tai-Chi-Do-Ryu) b. KO r1 Robert Bilavu (CS Năvodari); categ. +90 kg - Cătălin Marin (Wind Extreme) b.p. Andrei Pădină (Satori Slobozia); categ. +90 kg - Octavian Scoruş (Wind Extreme) b.p. Tolea Ciumac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii