Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu e uşor să te laşi“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, pune punct activităţii de handbalist. Ce va face după aceea

ro

24 Dec, 2018 00:00 2200 Marime text
Handbalistul George Buricea, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, a luat decizia să încheie activitatea de jucător, la finele acestui sezon.
 
În vârstă de 39 de ani, extrema stânga este cel mai longeviv handbalist de la formaţia de handbal a Constanţei. A sosit pe litoral la 19 ani, în 1998, iar de atunci, în afară de două campionate (2002/2003 şi 2007/2008) petrecute sub culorile Stelei, a jucat numai la formaţia Constanţei. În 2015, împreună cu Ionuţ Stănescu şi Laurenţiu Toma, Buricea a înfiinţat HC Dobrogea Sud, după ce HCM Constanţa s-a desfiinţat. După ce va încheia activitatea de jucător, George va deveni antrenor.

„Nu toţi au această şansă“ 

„Următoarele sărbători mă vor prinde pe banca tehnică! Vreau să rămân în club. Voi fi antrenor la echipa de liga a doua, dar voi sta în spatele lui Zvonko Sundovski şi la prima echipă, să învăţ din experienţa lui. Nu e uşor să te laşi de sportul pe care l-ai practicat timp de 25 de ani. Dar mă alină gândul că voi rămâne tot în handbal. Nu toţi au această şansă pentru că societatea nu oferă multe oportunităţi pentru sportivii de performanţă”, a declarat George Buricea, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.

An bun

Extrema stânga este de părere că formaţia constănţeană a avut un an bun. „Anul acesta, trăgând linie, a fost unul bun. Am câştigat Cupa României şi ne-am calificat în grupele Cupei EHF. Dacă ieşim din grupe, ar fi o performanţă extraordinară, la doar trei ani de la înfiinţare. Cele trei înfrângeri de la finalul acestui an nu sunt uşor de digerat, dar în Liga Naţională am rămas în obiectiv. Suntem pe locul 2 şi ne dorim să jucăm finala campionatului. Să fim realişti, în trei ani am realizat cât alţii care au o istorie mult mai lungă”, a precizat Buricea, potrivit sursei citate.
 
„S-a tot bătut monedă pe faptul că avem cel mai mare buget din ligă“
 
Handbalistul constănţean mai spune că o comparaţie HCM - HCDS nu stă în picioare. „S-a tot bătut monedă pe faptul că avem cel mai mare buget din ligă. Anul ăsta avem un buget mare, e adevărat, dar este împărţit la mai multe echipe. Avem două echipe de seniori, în Liga Naţională şi Divizia A, şi cinci de juniori, de la cei mari la minihandbal. Se plătesc toate taxele, sunt o mulţime de cheltuieli. Suntem comparaţi tot timpul cu HCM, dar s-au schimbat multe de atunci. Şi campionatul este altul, acum sunt şapte-opt echipe cu bugete bune care au pretenţii la trofee. Comparaţia cu HCM nu stă în picioare”, arată Buricea.

Portarul Daniel Vasile, împrumutat

HC Dobrogea Sud a anunţat că portarul Daniel Vasile (21 de ani) a fost împrumutat la CSM Făgăraş până la finele sezon. „Am vrut să îi dăm posibilitatea să joace mai mult, pentru că este un portar de mare perspectivă. La Făgăraş va avea această şansă, la noi juca acum mai ales în liga a doua”, a declarat preşedintele clubului, Ionuţ Stănescu.
 
În această lună, Dani Vasile, alături de celălalt portar român din lotul constănţenilor, Ionuţ Iancu, dar şi de extrema dreapta Ionuţ Nistor şi extrema stânga Csog Vencel, a fost convocat la echipa naţională, pentru un stagiu care se desfăşoară la Bucureşti (până pe 26 decembrie) şi în Polonia. În afară de cei patru, HC Dobrogea Sud mai are şapte handbalişti chemaţi la loturile naţionale în această perioadă: Mitrevski, Markoski (Macedonia), Nikolic (Serbia), Vujovic (Muntenegru), Malinovic (Bosnia şi Herţegovina), Chikovani (Georgia) şi Saldatsenka (Belarus).
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii