Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu cred că la Constanţa am văzut vreodată o aşa atmosferă!“ Calificarea la turneul final a adus lacrimi de bucurie în tabăra BC Athletic (galerie foto)

ro

30 Apr, 2018 00:00 1759 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa şi-a depăşit obiectivul fixat şi s-a calificat la turneul final al Ligii 1, între cele mai bune patru echipe ale campionatului, care luptă pentru accederea în eşalonul de elită. Victoria care a dus BC Athletic la turneul final a fost cea cu Ştiinţa Bucureşti, 85-73 la Constanţa, iar echipa gazdă, susţinută exemplar în Sala Sporturilor de un public numeros şi entuziast, a luptat foarte bine pe tot parcursul partidei, scorul pe sferturi fiind 22-17, 21-14, 15-24 şi 27-18.
 
„A fost un meci foarte greu, echilibrat, aşa cum anticipam. Ştiam ce echipă urma să avem în faţă. Am jucat foarte bine în primele două sferturi, iar în sfertul trei am avut o cădere, pe o apărare combinată a lor, la care nu prea am avut răspuns. Pe final însă, am câştigat meciul pe mâna apărării. Băieţii s-au autodepăşit în defensivă. Când te aperi foarte bine, ai un plus de moral în atac, unde s-a cunoscut mintea noastră limpede. Ne-au curs lacrimi de bucurie, suntem la turneul final! După nici nu ştiu câţi ani, Constanţa are două echipe în această fericită postură, noi şi, la fete, Phoenix, ceea ce înseamnă foarte mult pentru baschetul local. Se munceşte de foarte mulţi ani, iar acum se văd roadele muncii noastre. Turneul final va fi foarte greu. Ne întâlnim iarăşi cu Ştiinţa, cu Brăila şi «Aurel Vlaicu», echipe care ne-au bătut şi le-am şi bătut (în afară de «Vlaicu»). Va fi un plus pentru noi că aceşti copii minunaţi vor acumula puţină experienţă. Mulţumesc în mod deosebit şi publicului. Nu cred că la Constanţa am văzut vreodată o aşa atmosferă!“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.
 

„Am ştiut că vor veni peste noi în sfertul trei“

 
Unul dintre baschetbaliştii formaţiei constănţene, Sergiu Ursu, a arătat că el şi colegii săi au ştiut de la început că meciul se va decide în ultimele trei minute, adică nu ne vor impune uşor. „Ştiam că nu va fi un meci pe care să-l câştigăm din primele două sferturi, adică să facem un avantaj foarte mare şi să-l păstrăm apoi. Am ştiut că vor veni peste noi în sfertul trei, dar e bine că am rămas calmi şi am ştiut cum să gestionăm avansul de la pauză. Suntem acum în careul de aşi şi va fi şi mai greu ca până acum. Pentru noi, cei tineri, va fi o experienţă foarte bună, care ne pregăteşte pentru la anul. Vom trata meciurile foarte serios. Chiar dacă venim de pe locul patru, suntem încrezători că vom obţine rezultate bune“, a precizat Sergiu Ursu.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
 
Citeşte şi:
 
http://BC Athletic Constanța a învins Știința București și s-a calificat la turneul final!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii