Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu contează orgoliile locale, ci doar situaţia noastră” Antrenorul Farului compară Săgeata cu Naţionala Danemarcei

ro

04 Jun, 2013 00:00 1679 Marime text
Ion Răuţă, antrenorul principal al FC Farul, a declarat ieri că echipa sa va aborda numai la victorie meciul din ultima etapă a Ligii a 2-a, cu Săgeata Năvodari, care se va juca la Constanţa, mâine, de la ora 18.00. „Încă nu ştim ce se va hotărî în cazul Sportul Studenţesc, astfel că vrem să batem şi să terminăm peste Chindia în clasament, scăpând definitiv de emoţii. Nu contează orgoliile locale, ci avem în vedere doar situaţia noastră. Ar fi păcat să nu încheiem campionatul cu o victorie. Dacă nu batem şi, totuşi, ne salvăm, munca băieţilor din cele două luni de când suntem împreună s-ar uita şi ar fi păcat”, a spus Ion Răuţă. Doi jucători de la Farul, George Curcă şi Costel Niţescu, sunt incerţi pentru meciul cu Săgeata, primul având şanse reduse să fie refăcut.
„Confruntarea cu formaţia năvodăreană e cea mai importantă pentru noi. Fiind ultima din campionat, nu ne mai permitem paşi greşiţi. Ne trebuie neapărat trei puncte. Orice alt rezultat în afara victoriei nu ne convine. Am avut un program normal de pregătire până acum şi ne dorim să câştigăm. Săgeata merită toate felicitările noastre pentru promovare. O echipă mică, de curând înfiinţată, reprezentanta unui orăşel, să ajungă la Liga 1 nu-i lucru puţin. Dar nici întâmplător, pentru că au un grup de jucători cu mare experienţă la Liga 1, care joacă de 2-3 ani împreună. Ce dacă au luat pauză mai multe zile după promovare? Şi Naţionala Danemarcei a venit de pe plajă şi a câştigat Campionatul European. Trebuie să abordăm meciul foarte serios şi să nu ne relaxăm. Dacă nu vom fi pregătiţi mental, Săgeata ne poate pune probleme şi dacă va juca cu juniorii”, a mai spus Ion Răuţă.

Când îi expiră contractul

Principalul farist este de părere că disputa de mâine nu va semăna cu cea din tur, care i-a revenit echipei constănţene în deplasare cu 5-2. Deşi Răuţă şi-ar dori ca echipa sa să zburde şi acum pe teren, va fi greu ca acea prestaţie de excepţie să fie egalată, meciul având o altă încărcătură pentru constănţeni. În acelaşi timp, principalul Farului speră ca publicul să-i fie alături în număr mare formaţiei gazdă la acest ultim meci din campionat. „Ne dorim cât mai mulţi spectatori în tribune. Avem nevoie de sprijinul lor. Oricum, galeria ne-a fost foarte aproape în ultimul timp şi a făcut eforturi supraomeneşti pentru ca Farului să-i fie bine”, a arătat Răuţă, al cărui contract cu clubul expiră după meciul cu Săgeata. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii