Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suporterii „marinarilor“ sunt alarmaţi de situaţia de la club „Nu avem voie să lăsăm Farul să moară!“

ro

08 Jul, 2015 00:00 1926 Marime text
Oficialii FC Farul au stabilit data reunirii lotului în vederea sezonului 2015/2016 al Ligii a 2-a, dar situaţia viitoare a echipei este în continuare o ecuaţie cu multe necunoscute. Totul pleacă de la incertitudinea care planează asupra finanţării de la Consiliul Judeţean Constanţa, banii pentru campionatul viitor nefiind încă alocaţi.
 
În şedinţa din 22 aprilie a Consiliului Judeţean Constanţa, s-a aprobat repartizarea sumei de 2,1 milioane de lei din bugetul judeţului Constanţa pe anul 2015 pentru susţinerea activităţii sportive a Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, în vederea pregătirii şi participării în sezonul competiţional 2015/2016. Imediat după această hotărâre, voci optimiste spuneau că banii vor intra la club la începutul lui iunie, dar nici după o lună de la acest termen, situaţia nu s-a schimbat, în calea virării banilor fiind invocate piedici legislative.

Discuţii cu Gache

În această situaţie, Farul ia în calcul două variante de continuare a activităţii: una cu finanţare de la CJC şi una fără acel sprijin aprobat de autoritatea locală. „Ne facem calcule în funcţie de ambele situaţii. Aşteptăm lămuriri în privinţa legislaţiei, astfel încât banii să poată fi viraţi. Am întreprins demersuri în acest sens de mai mult timp. Luni, 13 iulie, lotul se va reuni. Aşteptăm să treacă partida de Supercupă, care ne-a prins cu totul în ultima perioadă, iar de joi (n.r. azi) vom reveni exclusiv la aspectele de la club. Vom discuta şi despre lot. În privinţa antrenorului, am vorbit de principiu cu Constantin Gache. În condiţiile în care Farul ar avea un obiectiv îndrăzneţ, nu e niciun impediment în continuarea colaborării, dar nu ştiu însă dacă antrenorul ar îmbrăţişa şi varianta a doua, pe care am fi nevoiţi să o urmăm“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul.

„Dacă nu ne trezim nici acum, ne merităm soarta!“ 

Situaţia de la club a adus îngrijorare şi în rândul suporterilor, care vor să se întâlnească vineri la stadion şi să discute. „Situaţia de la club nu este deloc îmbucurătoare! Propun să ne vedem vineri seară, la ora 19.30, la stadion, în faţa tribunei oficiale şi să căutăm împreună soluţii pentru clubul pe care îl iubim. Hagi a vândut 2.000 de abonamente la Ovidiu, iar Supercupa va umple stadionul nostru. Trebuie să ne unim şi să luptăm pentru binele Farului. Au fost mereu discuţii între suporteri, dar, dacă nici acum, în ceasul al 12-lea, nu ne trezim, ne merităm soarta! Cred sincer că printre suporterii Farului sunt destui care pot veni cu propuneri constructive. Aria, Fervent, BRCD, tribuna B, dar şi voi, toţi ceilalţi care iubiţi Farul, vă rog din suflet să fiţi prezenţi! Nu avem voie să lăsăm Farul să moară!“, au postat fanii Farului pe o reţea de socializare. Liga a 2-a va începe pe 29 august, iar data limită de înscriere în campionat este luni, 20 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii