Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul preşedinte al „marinarilor” a găsit, la înscăunare, un club suferind „Niciun chirurg local nu intervine pe inima bolnăvicioasă a Farului”

ro

15 Mar, 2013 00:00 1214 Marime text
Oficialii FC Farul se plâng că nu beneficiază de sprijinul Constanţei, gruparea fiind ţinută în viaţă doar de banii patronului Giani Nedelcu.
 
„Am găsit un club suferind. Din păcate, niciun chirurg local nu intervine pe inima bolnăvicioasă a Farului. Alături de antrenorul Alin Artimon, ne-am înhămat la o treabă care sperăm să-şi arate roadele şi pe termen scurt. Vrem să scoatem capul din nisip”, a declarat preşedintele FC Farul, Neculai Tănasă. Returul Ligii a 2-a a început, însă constănţenii nu au evoluat în prima rundă, în deplasare cu Sportul Studenţesc, echipă ai cărei jucători au refuzat să intre pe teren. Verdictul este clar, 3-0 la masa verde pentru FC Farul, însă se aude că patronul clubului din Regie, Vasile Şiman, umblă să schimbe acest deznodământ, iar partida să se joace, după ce „studenţii” au efectuat vizita medicală. „N-are nicio şansă. Câştigăm sigur cu 3-0”, e categoric Neculai Tănasă.
FC Farul întâlneşte mâine, de la ora 11.00, la Constanţa, în etapa a 17-a a campionatului, echipa CS Otopeni, iar antrenorul Alin Artimon crede că lipsa evoluţiei oficiale din prima rundă nu este în dezavantajul jucătorilor săi. „Nu căutăm alibi sau scuze. Ne putem gândi că am avut rundă liberă săptămâna trecută şi că, astfel, vom mai proaspeţi decât CS Otopeni. Vom întâlni o echipă tare, care preferă jocul atletic. Ca să avem succes, trebuie să fim inteligenţi şi să nu intrăm în jocul lor. CS Otopeni beneficiază de fotbalişti experimentaţi, care vor dori să-şi recupereze punctele pierdute în etapa trecută, la 0-1 acasă cu Dunărea Galaţi. Oaspeţii noştri ocupă locul cinci în clasament, îi respectăm, dar atât. Avem şanse şi noi, şi ei”, a declarat Alin Artimon, antrenorul principal al Farului.
 
Bumbac s-a accidentat singur
 
„Marinarii” nu îi vor avea în teren mâine pe fundaşul Constantin Bumbac şi pe mijlocaşul Constantin Coteanu, ambii accidentaţi. Coteanu se resimte în urma unor probleme medicale mai vechi, în vreme ce Bumbac este suspect de întinderea ligamentului colateral extern, după ce, la un antrenament din această săptămână, a efectuat o alunecare şi şi-a prins genunchiul sub el. „Ambii sunt jucători importanţi pentru noi, însă am încredere că absenţa lor va fi suplinită cu brio”, a spus Artimon. „Meciul cu CS Otopeni este destul de greu pentru noi. CS Otopeni va veni motivată, ţinând cont că a pierdut pe teren propriu în runda trecută. Însă şi noi suntem pregătiţi să le răspundem cum trebuie”, a completat Neculai Tănasă.
 
„Ţintim o clasare în locurile 1-8”
 
Atât Artimon, cât şi Tănasă sunt de părere că, din seria Farului, se vor mai retrage echipe. Totuşi, această situaţie nu i-ar uşura clubului constănţean misiunea de menţinere în campionat (înaintea deciziei de la masa verde cu Sportul, Farul e pe ultimul loc), întrucât, spune Alin Artimon, altul e obiectivul constănţenilor. „Noi ţintim o clasare în locurile 1-8. Vreau presiune, indispensabilă pentru ca acest grup să crească. Treaba noastră, a celor de lângă jucători, în special a mea şi a preşedintelui, e să transformăm această presiune într-o stare pozitivă, de competiţie. Aşteptăm de mult primul meci oficial din campionat. Am încredere mare în lotul pe care îl antrenez şi pe care l-am creat şi îl girez împreună cu conducerea. Am muncit bine, dar rămâne să şi demonstrăm aceasta, prin rezultate. Atmosfera din sânul echipei e bună”, a punctat Artimon, care este de părere că, pentru a salva fotbalul din eşaloanele inferioare, trebuie scăzute costurile. „E necesară reducerea spaţiilor de deplasare, care generează costuri mari. Eu am mai spus-o, văd împărţirea ţării în patru zone fotbalistice. Fotbalul ar trebui regândit în funcţie de situaţia economică a României. Nu cum ar fi frumos să fie sau cum fac alţii”, a mai spus principalul Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii