Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nepotul lui Horaţiu Mălăele Roberto Mălăele, cel mai tânăr debutant din istoria FC Viitorul, a devenit major

ro

31 Mar, 2021 00:00 5258 Marime text
  • Roberto Mălăele a debutat la seniori în 2017, la vârsta de numai 14 ani, 6 luni și 26 de zile.
  • Unchiul tânărului fotbalist este cunoscutul actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele.  
  • Jucătorul este şi un obişnuit al loturile naţionale, evoluând la selecţionatele tricolore Under-15, Under-16, Under-17 şi Under-18. 
 
Pe 25 octombrie 2017, FC Viitorul disputa meciul cu CSM Şcolar Reşiţa, din 16-imile Cupei României, iar la formaţia constănţeană (care a câştigat cu 4-2) era trimis în teren, în minutul 66, în locul lui Ionuţ Vînă, un tânăr mijlocaş, Roberto Mălăele, în vârstă de numai 14 ani, 6 luni și 26 de zile!
 
Acesta avea să devină cu acel prilej cel mai tânăr debutant din istoria echipei de seniori a FC Viitorul. La trei ani şi şapte luni de la acel moment special al carierei sale, Roberto Mălăele a mai bifat, zilele trecute, o bornă importantă în viaţă: a împlinit 18 ani, devenind major. „La mulți ani, Roberto Mălăele! Mijlocașul împlinește 18 ani, ocazie cu care îi urăm multă sănătate și cât mai multe succese alături de formația noastră!”, a fost mesajul FC Viitorul.
 

„M-am simţit bine în meci”

 
„Am avut unele emoții la început, până m-am obișnuit cu terenul. A fost o suprafață de joc dificilă și mai mult îmi era frică să nu greșesc din pricina terenului. Echipa noastră a dat trei goluri rapid, după care adversarii au început să-și revină, iar pe final am avut mici probleme. Eu m-am simțit bine în meci“, a povestit Roberto momentul debutului la seniori. Mijlocaşul este laureat şi cu cele mai mari echipe de juniori ale FC Viitorul, U-17 (două campionate, o Cupă a României, o Supercupă) şi U-19 (două campioane, o Cupă), dar a participat cu succes în tricoul negru-albastru şi la întreceri internaţionale. Totodată, este în cercul echipei mari a Viitorului.    
 

Tatăl său, antrenorul de tehnică al Academiei Hagi

 
Fotbalist extrem de promiţător, despre care a vorbit în termeni laudativi, de mai multe ori, şi Gică Hagi, Roberto are genă de artist în el, fiind nepotul cunoscutului actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele. De asemenea, fotbalul ocupă un loc special în familia sa, tatăl jucătorului, Lucian Mălăele, fiind antrenorul de tehnică al Academiei Hagi. Născut la Târgu Jiu, în judeţul Gorj, Roberto poate juca mijlocaş defensiv, mijlocaş pe ambele laturi ale terenului, dar şi numărul 10 (în spatele atacantului). Are 1,76 m şi 71 kg şi a intrat în Academia Hagi în anul 2016.
 

„N-am niciun dubiu că va ajunge mare”

 
În 2019, vorbind despre tinerii de mare perspectivă pe care îi are în pepinieră, Gică Hagi l-a remarcat şi pe Roberto Mălăele. „Mai e şi Mălăele, dar el s-a confruntat în ultimul timp cu probleme medicale, fiind nevoit să ia o pauză. E un foarte mare talent. Marin (n.r. Răzvan Marin, un alt produs al FC Viitorul, care joacă în prezent în Italia), dar şi toţi optarii din România, vor avea de furcă rău cu acest băiat. Să-i arate că sunt mai buni ca el. Să se pregătească, pentru că într-un an va veni. Se antrenează cu noi, e 2003. N-am niciun dubiu că va ajunge mare, dacă va creşte cum trebuie. E nepotul lui Mălăele, probabil are şi de astea, de actor“, a spus Hagi.
 

Contra Ungariei, la Under-18

 
Tânărul mijlocaş este şi un obişnuit al loturile naţionale, evoluând la selecţionatele tricolore Under-15, Under-16, Under-17 şi Under-18. În această lună, lotul U-18 al României (format din jucători născuți după 1 ianuarie 2003) s-a confruntat în două jocuri de verificare cu selecţionata similară a Ungariei. Ambele confruntări au avut loc în ţara vecină. Primul meci s-a încheiat la egalitate, 1-1, în timp ce ultima dispută le-a revenit maghiarilor cu scorul de 2-1. În cele două întâlniri, selecţionerul României, Adrian Văsâi, a utilizat cinci fotbalişti de la FC Viitorul: Gabriel Dănuleasa, Bogdan Lazăr, Dan Sîrbu, Roberto Mălăele și Ștefan Bodișteanu.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Academia Hagi
 
 

 
Citeşte şi:
 
Cinci fotbalişti de la FC Viitorul au jucat în dubla dintre România şi Ungaria. Unul dintre ei a fost căpitan

Roberto Mălăele, nepotul lui Horaţiu Mălăele, e mezinul FC Viitorul
Gică Hagi avertizează - „Vor avea de furcă rău cu acest băiat“


Nepotul lui Horațiu Mălăele, cel mai tânăr debutant din istoria FC Viitorul!
Gică Hagi - „Intră pe teren și demonstrează ce știi!“ (galerie foto)


La 14 ani, 6 luni și 26 de zile, Roberto Mălăele este cel mai tânăr debutant din istoria FC Viitorul!
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii