Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Ştefan Paloşi, pe tabloul principal în turneul de juniori de la Wimbledon

ro

07 Jul, 2018 00:00 3327 Marime text
După Roland Garros, jucătorul constănţean de tenis Ştefan Paloşi evoluează şi în întrecerea de juniori de la Wimbledon. Turneul începe luni, iar Ştefan Paloşi (18 ani, locul 76 în clasamentul mondial) a fost acceptat pe tabloul principal, urmând a întâlni în primul tur al proberi de simplu un adversar venit din calificări. Cine va câştiga această partidă se va confrunta apoi, în turul secund, cu învingătorul din meciul Cannon Kingsley (SUA) - Carlos Lopez Montagud (Spania, cap de serie numărul 12).
 
Nepot al regretatului Francisc Paloşi, fost consul onorific al Republicii Ungaria la Constanţa şi fost preşedinte (timp de 11 ani) al filialei Sud-Est a UDMR, Ştefan (produs de mare valoare al tenisului constănţean şi românesc) este legitimat în prezent la CSA Steaua Bucureşti şi inclus în echipa ITF (Federaţia Internaţională de Tenis). Jucătorul a început 2018 pe locul 20 în ierarhia mondială, însă a trecut printr-o perioadă de accidentări şi refacere, neputând participa la turneele planificate în prima parte a anului. Din această cauză a ratat inclusiv Australian Open, după ce, în 2017, evoluase la US Open. Problemele medicale l-au ţinut departe de teren până la mijlocul lui aprilie. După care, încet-încet, a revenit în turnee, participând inclusiv la întrecerea de juniori de la Roland Garros. 
 
Admis direct pe tabloul principal şi la turneul din capitala Franţei, Ştefan a evoluat la Roland Garros şi la simplu, şi la dublu. La ora turneului, era pe locul 48 în lume. La simplu, s-a oprit în turul secund. În primul meci, l-a întâlnit pe cehul Jiri Lehecka (16 ani, numărul 40 mondial). A fost primul meci dintre cei doi, iar Ştefan a câştigat, cu 4-6, 6-3, 7-6(3), calificându-se în turul secund, unde a avut un meci foarte dificil, contra lui Sebastian Korda, din SUA, numărul doi mondial la 18 ani şi al doilea favorit la Roland Garros, în faţa căruia a cedat cu scor 1-6, 4-6, într-o zi în care constănţeanul a susţinut două partide, aceasta, dar şi cea din runda inaugurală de la dublu, unde a făcut pereche cu Arnaud Bovy (Belgia)! Cei doi au jucat contra perechii din Taipei Ray Ho - Chun Hsin Tseng, favorita cinci la Roland Garros, care s-a impus cu 7-6(5), 6-3. 

În fotografie, tânărul Ștefan Paloși este alături de Simona Halep și de tatăl lui, Ionuț Paloși.  
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
UPDATE Juniorul Ştefan Paloşi, din Constanţa, joacă astăzi două meciuri la Roland Garros

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Vis împlinit! Juniorul Ştefan Paloşi, în teren şi la Roland Garros (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii