Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne întoarcem acasă!“ Entuziasm fără precedent în jurul meciului. SSC Farul - Progresul 1944 Spartac. Derby-ul promovării!

ro

11 Apr, 2018 00:00 3556 Marime text

Mai sunt trei zile până la cel mai important meci susţinut de SSC Farul Constanţa în seria secundă a Ligii a 3-a de fotbal, pe teren propriu, cu Progresul 1944 Spartac. Marele derby al promovării, dintre ocupantele primelor două locuri, se va disputa pe stadionul „Farul“ din Constanţa, sâmbătă, de la ora 17.00, şi a generat un entuziasm fără precedent în rândul fanilor „marinarilor“.
 
Este prima partidă oficială în Liga a 3-a pe care o susţine SSC Farul pe arena din strada Primăverii, care a fost omologată săptămâna trecută pentru partidele din eşalonul al treilea. „Ne întoarcem acasă!“ Sub acest slogan se desfăşoară ampla campanie a SSC Farul de promovare a meciului, liderul clasamentului sperând într-un număr cât mai mare de spectatori în tribune, care să poarte echipa spre victorie. Nu toate sectoarele de tribună sunt deschise însă publicului, unele au rămas închise, din motive de siguranţă. Este deschisă tribuna întâi (în stânga şi în dreapta tribunei oficiale), trei sectoare de la peluza cu tabela (unde va sta galeria SSC Farul) şi o porţiune din cealaltă parte a stadionului (rezervată suporterilor echipei adverse). În total, vor fi disponibile în jur de 5.000 de locuri, din cele 15.500 de locuri de care dispune stadionul „Farul“.
 

Cât costă biletele

 
Biletele la meciul cu Progresul 1944 Spartac costă 5 lei, iar copiii până în 14 ani beneficiază de intrare liberă. În clasament, cele două adversare de sâmbătă au acelaşi număr de puncte, 48, SSC Farul ocupând prima poziţie în clasament graţie golaverajului superior +47 (66-19) faţă de +42 (61-19). În tur, Progresul 1944 Spartac s-a impus cu 7-0!
 

„Simbolurile adevărate merită să fie conservate!“

 
„Stadionul Farul a fost construit de bunicii noştri, modernizat în vremea taţilor noştri, iar acum a venit rândul nostru să-l întreţinem, să-l curăţăm şi să-l conservăm pentru copiii noştri. Indiferent de forma de proprietate în care este încadrat, indiferent de instituţia care îl va administra, el va aparţine mereu tuturor locuitorilor oraşului Constanţa şi fiecăruia în parte! În timpul lucrărilor de ecologizare, şi în 2017, şi în 2018, au venit alături de noi cei mai tineri suporteri farişti şi cetăţeni obişnuiţi cu vârste respectabile. Unii au fost acolo când a fost construit şi au aşezat cu mâinile lor pietrele pe care acum le împing rădăcinile plantelor şi le mută din loc. Alţii au evoluat pe arenă, ca atleţi sau fotbalişti încă din vremea junioratului. Dar ce au avut în comun toţi aceşti oameni a fost sentimentul de nostalgie pe care l-au trezit în noi, cei tineri. Chiar dacă ne dureau mâinile de la săpat, greblat şi măturat, de fiecare dată după asemenea episoade, ne-am simţit energia şi forţa fizică restaurate. Pentru că simbolurile adevărate merită să fie conservate. Dacă nu neapărat pentru noi, pentru cei care ne vor urma, ca o moştenire sacră! Ne întoarcem acasă!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.
 

Axiopolis întâlneşte CSM Rm. Sărat

 
În afară de meciul de la Constanţa, în etapa a 20-a a Ligii a 3-a, seria secundă, se mai joacă meciurile: vineri, 13 aprilie - FC Voluntari II - Înainte Modelu, Sportul Chiscani - CSM Olteniţa; sâmbătă, 14 aprilie - Axiopolis Cernavodă - CSM Rm. Sărat, Victoria Traian - Delta Dobrogea Tulcea, Agricola Borcea - Metalul Buzău şi Unirea Slobozia - FCSB II. Clasament: 1. SSC Farul - 48p, 2. Progresul 1944 Spartac - 48p, 3. Axiopolis - 44p, 4. Unirea Slobozia - 38p, 5. Metalul Buzău - 37p, 6. FC Voluntari II - 34p, 7. FCSB II - 34p, 8. Înainte Modelu - 25p, 9. CSM Rm. Sărat - 24p, 10. Agricola Borcea - 14p, 11. CSM Olteniţa - 13p, 12. Sportul Chiscani - 11p, 13. Delta Dobrogea Tulcea - 10p, 14. Victoria Traian - 0p.
 
Sursa foto: Facebook (SSC Farul)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii