Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne înţelegem foarte bine pe teren“ Tandemul ofensiv Herea - Ţucudean se reface la FC Viitorul (galerie foto)

ro

15 Jun, 2017 00:00 3104 Marime text
Campioana României la fotbal, FC Viitorul, a plecat ieri în primul cantonament extern din această vară, care se va desfăşura, până pe 21 iunie, în Turcia, la Bolu. Înainte de plecare, clubul constănţean a prezentat, la baza Academiei Hagi, de la Ovidiu, două dintre achiziţii, Ovidiu Herea şi Andrei Dumitraş, al treilea jucător nou transferat fiind Marius Constantin. Toţi trei au semnat contracte pe doi ani cu FC Viitorul. 
 
Născut la 26 martie 1985, Ovidiu Herea a mai evoluat în Liga 1 pentru FC Naţional, Rapid Bucureşti, Pandurii Tg. Jiu şi Concordia Chiajna, iar în străinătate a mai jucat pentru FC Sion (Elveţia) şi Skoda Xanthi (Grecia). Mijlocaşul are în palmares şi două prezenţe în prima reprezentativă a României.
 
„Am venit la campioana României, echipă care, în ultimul timp, a jucat cel mai frumos fotbal. Sper să avem rezultate deosebite şi în continuare. Am vorbit şi cu fratele meu, Claudiu (n.r. fost jucător al Viitorului), şi nu am stat pe gânduri când am semnat. Negocierile au durat patru - cinci minute. Nu m-am gândit neapărat la partea financiară, nu am pus problema banilor, am venit cu inima deschisă, la un club profesionist. Mă bucur că Gică Hagi a apelat la mine. La prima întâlnire, acesta mi-a spus care sunt pretenţiile la FC Viitorul, ce trebuie să fac, cum să mă pregătesc şi în ce sistem joacă echipa“, a declarat Ovidiu Herea.

„Presiunea nu mă deranjează“

Jucătorul îşi doreşte să fie sănătos, ca să poată ajuta formaţia. „Nu mă interesează ce au mai spus unii, că sunt «bătrân». Eu mereu m-am simţit tânăr. Sunt sigur că, având o pregătire bună, voi fi OK din punct de vedere fizic. Sper să repet evoluţiile de la Rapid. Presiunea nu mă deranjează. Am jucat aproape şapte ani la Rapid, club de tradiţie al fotbalului românesc, cu suporteri înfocaţi, care a evoluat an de an în cupele europene şi s-a luptat la campionat. Ca fost rapidist, nu ţin neapărat să înving FCSB, ci vreau să câştig orice meci. Grupele Ligii Campionilor reprezintă un vis frumos pentru noi, dar suntem conştienţi că e foarte greu să realizăm acest obiectiv. Credem însă în şansa noastră“, a spus Herea, care va reface la Viitorul cuplul cu Ţucudean (pasator - marcator) de la Pandurii Tg. Jiu. „Am jucat şase luni împreună la echipa gorjeană şi am avut evoluţii bune. Mă înţeleg foarte bine cu el pe teren. Dacă jocul nostru va merge, vor fi şi rezultate“, a precizat Ovidiu Herea.

„O surpriză plăcută“

Născut pe 23 ianuarie 1988, Andrei Dumitraş a mai evoluat în Liga 1 pentru Ceahlăul Piatra Neamţ, Steaua Bucureşti şi CS Universitatea Craiova. „Mă bucură transferul la campioana României. E un pas înainte în cariera mea. Ţinând cont că, în ultimul an, nu prea am jucat, având şi mai multe accidentări, solicitarea de la FC Viitorul a fost o surpriză plăcută. Baza pe care a reuşit să o facă Gică Hagi aici este incredibilă, iar faptul că Viitorul a ieşit şi campioană e incredibil. Acum sunt 100% apt medical şi îmi doresc să reuşesc la echipă. Lupta de apărare a titlului şi de pătrundere în grupele Ligii Campionilor va fi grea, dar suntem optimişti“, a precizat Andrei Dumitraş.
 
În vârstă de 32 de ani (e născut pe 25 octombrie 1984), Marius Constantin a mai jucat în Liga 1 pentru FC Braşov, Rapid Bucureşti, FC Vaslui şi ASA Tg. Mureş, iar în străinătate a mai evoluat pentru formaţia chineză JS Suning.

Primele amicale

În lotul care a plecat ieri în Turcia au fost incluşi Victor Rîmniceanu, Alexandru Buzbuchi, Cosmin Dur-Bozoancă - portari; Tudor Băluţă, Marius Constantin, Radu Boboc, Kevin Boli, Andrei Dumitraş, Aurelian Chiţu, Alexandru Cicâldău, Robert Grecu, Ovidiu Herea, Robert Hodorogea, Paul Iacob, Andrei Ciobanu, Dani Lopez, Sebastian Mladen, Vlad Morar, Dragoş Nedelcu, Dan Panait, Ciprian Perju, Florin Purece, Sorin Rădoi, Neluţ Roşu, Alexandru Stoica, George Ţucudean, Ionuţ Vînă - jucători de câmp. Alţi jucători (Romario Benzar, Bogdan Țîru, Cristian Ganea, Arpad Tordai, Virgil Ghiţă, Carlo Casap, Florin Coman şi Alexandru Măţan) au primit o săptămână de pauză şi se vor alătura echipei pentru al doilea stagiu de pregătire, din Slovenia (23 iunie - 7 iulie).
În Turcia, FC Viitorul va susţine două partide amicale, pe 17 iunie, cu Inter Baku (Azerbaidjan, locul 3), şi pe 20 iunie, cu FK Zira (Azerbaidjan, locul 4).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii