Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne-au taxat“ SSC Farul i-a făcut „cadouri“ Universităţii Cluj, iar aceasta i-a stricat debutul în Liga a 2-a pe stadionul „Farul“ (galerie foto)

ro

12 Oct, 2018 00:00 2104 Marime text
Universitatea Cluj a stricat debutul SSC Farul pe stadionul „Farul“ din Constanţa în Liga a 2-a, administrându-le „marinarilor“ o înfrângere fără drept de apel, 3-0 (1-0), în etapa a 11-a a campionatului.
 
Toate golurile oaspeţilor, marcate de D. Goga (8 - din penalty), O Ursu (54) şi Florescu (80), au avut la bază însă erori personale mari în defensiva gazdelor. Deşi a jucat din minutul 34, când scorul era 1-0 pentru U Cluj, în superioritate numerică, după eliminarea lui Haţiegan, SSC Farul nu a reuşit să revină pe tabelă. Mai mult, deşi era în zece oameni, formaţia clujeană a mai înscris de două ori, provocându-le gazdelor al optulea eşec stagional în 11 partide! 
 
„Normal că nu mă aşteptam la un eşec aşa de dur. Ştiam însă că vom avea un meci foarte dificil. La un lot destul de subţirel precum al nostru, contau absenţele cu care ne-am confruntat. Fără o pregătire solidă în spate, e foarte greu să joci din trei în trei zile, mai ales că, în etapa precedentă, am avut o deplasare foarte lungă la Timişoara. În acest meci, am făcut iar cadouri. Din păcate, copilul (n.r. portarul Mihai Popa), care a apărat în primele două meciuri ale sale la SSC Farul destul de bine, chiar foarte bine, acum a făcut o greşeală care ne-a costat (n.r. la faza penalty-ului). Dar e un tânăr căruia trebuie să-i dăm credit în continuare, mai ales că la portari, la această vârstă, astfel de greşeli sunt inerente. Glumind, ar fi trebuit să se întâmple când era vreo 3-0 pentru noi. Asta e viaţa, nu-i iau capul copilului. Din contră, îl voi încuraja şi voi încerca să-i ridic moralul. Am avut şi noi câteva situaţii de gol, se pare şi un penalty, la 0-1. În repriza a doua, am făcut din nou două cadouri, la nivel de fundaşi centrali. Să laşi mingea să cadă sau neatenţii în spate… O echipă mai experimentată şi mai valoroasă, cum e Clujul, ne-a taxat. Trebuie să acceptăm situaţia“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

Au absorbit presiunea exercitată de SSC Farul

Tehnicianul lui U Cluj, Adrian Falub, a precizat că echipa sa a avut un bun joc tactic şi a ştiut să anihileze presiunea exercitată de SSC Farul. „Am obţinut o victorie meritată. Aveam nevoie de trei puncte în condiţiile în care am avut probleme în ultimul meci acasă. Am câştigat contra unei echipe care a avut entuziasm şi a început bine jocul. Am controlat partida din punct de vedere tactic. Am ştiut să absorbim foarte bine presiunea exercitată de SSC Farul şi să fructificăm punctul nostru forte, viteza pe benzi. Sunt trei puncte foarte importante, în condiţiile unui drum lung şi ale unui egal acasă. Acest succes ne menţine în lupta pentru promovare. Dacă nu reuşeam să câştigăm aici, aveam dificultăţi. Ne vom bate până la final pentru accederea în Liga 1“, a spus Falub.  

Doar lanterna roşie a primit mai multe goluri

În urma acestei înfrângeri, SSC Farul a coborât un loc în clasament, de pe 14 pe 15, prima poziţie deasupra liniei retrogradării. În 11 meciuri, formaţia de pe litoral a acumulat numai nouă puncte, având trei victorii şi opt înfrângeri, golaveraj 15-26. Ca număr de goluri primite, defensiva constănţeană e a doua cea mai slabă din campionat, fiind depăşită doar de cea a lanternei roşii, Dacia Unirea Brăila, care a încasat 29 de goluri. În etapa viitoare, SSC Farul joacă în deplasare cu Aerostar Bacău (locul 18, cu şapte puncte), sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 11.00. „Vom încerca să-i remontăm fizic şi psihic pe jucători pentru meciul de la Bacău, o partidă mai mult decât importantă, pentru ambele echipe. Sper ca după partida cu U Cluj să nu mai pierd vreun jucător, accidentat, că şi aşa avem destul de mulţi indisponibili (cu probleme medicale sau suspendaţi). Pe fondul lipsei de pregătire şi al evoluţiilor din trei în trei zile, apar şi accidentările, care nu ne convin deloc. Vom vedea care e situaţia lui Momodou şi Dombrovoschi (n.r. care au ieşit accidentaţi cu U Cluj). Sper să nu fie probleme serioase şi să-i am apţi pentru sâmbătă“, a declarat Petre Grigoraş.

„Nu renunţăm aşa uşor“

Principalul SSC Farul e conştient că situaţia e dificilă la club şi că echipa va mai suferi o perioadă, dar nu dezarmează, încrezător în proiectul lui Ciprian Marica. „Capul sus, că asta este situaţia. Acceptăm înfrângerea cu U Cluj, pentru că n-am meritat mai mult. Am făcut prea multe greşeli copilăreşti, care te costă. Adversarul a fost mai inspirat, felicitări, sperăm să fim la fel şi noi în etapele următoare şi să bucurăm publicul. Atunci când mă uit în tribună şi văd lume multă, am o senzaţie extrem de plăcută. Dar, la final, după o înfrângere, când vezi că oamenii pleacă supăraţi, ai o strângere de inimă că nu le-ai putut oferi o mică plăcere. Trebuie să înţeleagă şi ei însă că echipa trece printr-un moment foarte greu şi va mai trece, până în iarnă. Atunci când am venit la echipă, ştiam în ce condiţii venim. Ştiam că va fi extraordinar de greu până în iarnă şi ne-am asumat aceste lucruri toţi. Ştiu ce probleme au fost şi ce probleme sunt în continuare. E clar însă că nu renunţăm aşa uşor. Proiectul la care ne-am înhămat cu toţii este unul foarte serios şi în curând echipa va avea o altă faţă, iar la anul să fim acolo unde ne-am dorit dintotdeauna. Aici, pe arena din strada Primăverii, este locul ideal ca Farul să-şi desfăşoare meciurile de pe teren propriu. S-au făcut eforturi mari ca stadionul să fie omologat. Sunt de apreciat cei care au lucrat aici“, a mai spus Grigoraş.
 

„E doar o chestiune de timp“

 
La partidă a asistat şi principalul finanţator al SSC Farul, Ciprian Marica. „Sper să ajungem cât de curând în Liga 1. Îmi doresc ca în acest an să putem construi, iar anul viitor, dacă şi autorităţile locale şi judeţene se vor implica, sperăm să atacăm promovarea. Sperăm să facem lucruri bune în iarnă. Dorim să demonstrăm că suntem serioşi şi că vrem să construim un proiect solid. E doar o chestiune de timp până când echipa se va numi FC Farul. După cum ştiţi, regulamentul nu ne permite să schimbăm denumirea acum, din SSC Farul în FC Farul, dar cu toţii de aici ştim ce înseamnă FC Farul, iar cât de curând acest nume se va aloca echipei. L-am adus pe Ionel Dănciulescu şi încerc să mai aduc alături de noi în acest proiect câţiva oameni competitivi, care iubesc sportul şi fotbalul. În prezent, din punctul de vedere al lotului de jucători, nu putem face schimbări, perioada de mercato e închisă, aşa că ne concentrăm pe ce avem“, a spus fostul internaţional. La meci au fost prezenţi şi alţi oameni de sport cunoscuţi, precum Ilie Năstase şi Ianis Zicu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
SSC Farul - U Cluj 0-3 Ciprian Marica - „Astăzi, suntem triști, dar mâine o luăm de la capăt”

Constanța. Incidente la stadionul Farul, după meciul SSC Farul - Universitatea Cluj

Imagini de la eveniment SSC Farul, eșec sever la Constanța cu U Cluj în Liga a 2-a. Oaspeții au înscris două goluri în inferioritate numerică! (galerie foto)     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii