Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne-am făcut de râs la Cluj” Punct final în mariajul dintre Săgeata Năvodari şi antrenorul Tibor Selymeş

ro

11 Dec, 2013 00:00 1776 Marime text
Mariajul dintre Săgeata Năvodari şi antrenorul principal Tibor Selymeş s-a rupt. Clubul a demarat ieri dimineaţă discuţiile cu tehnicianul pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului acestuia, în urma parcursului foarte slab al echipei, care a ajuns, la finalul turului, pe loc de retrogradare, 15, cu 15 puncte. Picătura care a umplut paharul a fost meciul din deplasare cu CFR Cluj, din etapa a 17-a, pierdut de dobrogeni cu un neverosimil 1-6, la capătul unei evoluţii penibile, garnisită din belşug cu gafe impardonabile. După meciul de marţi seară, Săgeata a rămas la Cluj, pentru partida din etapa următoare, de pe terenul lui Gaz Metan Mediaş, care se va juca luni, 16 decembrie, de la ora 17.30 (în direct la Digi Sport 1). Ieri dimineaţă, înainte de mişcarea uşoară pe care au avut-o jucătorii, Selymeş i-a anunţat pe aceştia în vestiar despre despărţirea de club, după care a intrat la discuţii cu managerul general Aurelian Băbuţan pentru încheierea contractului. „Avem o discuţie pentru rezilierea pe cale amiabilă a înţelegerii. Mai sunt câteva mici detalii de pus la punct. Interimar va fi secundul Gică Butoiu. Nu ne grăbim, nu luăm decizii peste noapte în ce priveşte noul staff tehnic. Vom analiza bine şi vom alege antrenorul potrivit. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Îi mulţumesc lui Tibi pentru perioada petrecută la Săgeata şi îi urez succes în continuare. Nu a fost vorba de demitere. Tibor Selymeş este un fost mare jucător, vine din lumea fotbalului şi ştie că, în asemenea momente, antrenorul este cel care pleacă. A luat o decizie gândindu-se la binele echipei”, a declarat Aurelian Băbuţan.

Cine sunt vinovaţii

Antrenamentul uşor de ieri al Săgeţii a fost condus de Gică Butoiu. „În programul de azi (n.r. ieri), am avut doar alergări, astfel că nu era necesară prezenţa lui Selymeş”, a arătat Băbuţan, care a criticat evoluţia echipei la Cluj: „Ne-am făcut de râs. Vinovaţi suntem toţi, conducerea, antrenorii, jucătorii. Aceştia din urmă au însă o parte mai mare de vină. Trebuie să se gândească unde au greşit şi să conştientizeze că, încet-încet, ne îndepărtăm de pluton. Ne dorim să ieşim din această perioadă neagră. Am uitat cum e să ne mai bucurăm şi să cucerim puncte. În acest moment, nu putem renunţa la unii jucători, pentru că mai avem două meciuri”. Aseară, Săgeata Năvodari a anunţat despărţirea oficială de Selymeş. „Astăzi, antrenorul principal, Tibor Selymeş, şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu echipa Săgeata Năvodari. Împreună cu Tibor Selymes au mai plecat secundul Gabriel Manu, antrenorul cu portarii Laszlo Gendor şi preparatorul fizic Marius Marinău. Echipa va fi condusă la ultimele două meciuri din acest an de secundul Gică Butoiu. Conducerea clubului îi mulţumeşte antrenorului Tibor Selymes pentru tot ce a făcut la Săgeata, fiind primul tehnician din istoria clubului în Liga 1”, a declarat Aurelian Băbuţan, prin intermediul unui comunicat. Surse apropiate formaţiei năvodărene susţin că Ionuţ Badea, ultima dată la Oţelul Galaţi, are şanse bune să fie înscăunat în locul lui Selymeş. Un alt nume vehiculat este cel al lui Adrian Falub.

Probleme de lot cu Gaz Metan

Contra lui Gaz Metan Mediaş, Săgeata va avea o misiune extrem de dificilă şi prin prisma dificultăţilor de lot. Achim şi Filip sunt suspendaţi, al doilea luând roşu cu CFR, iar Tigoianu, Al. Grigoraş şi Vezan - incerţi din pricina problemelor medicale. Primii doi au şanse 90% să nu joace. Ieri, a avut loc prima Adunare Generală Extraordinară organizată de noua conducere a Ligii Profesioniste de Fotbal, în care s-a hotărât ca cele două etape din retur programate în acest an să nu se amâne. Doar dacă vremea va fi potrivnică la ora jocului şi nu va permite disputarea confruntărilor, acestea vor fi reprogramate, altfel nu. Săgeata va susţine ultimul meci pe 2013 la Constanţa, joi, 19 decembrie, de la ora 16.00 (în direct la Digi Sport 1), cu FC Braşov.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii