Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment istoric Naționala mică a României înfruntă astăzi Germania pentru calificarea în finala Campionatului European

ro

27 Jun, 2019 00:00 2304 Marime text

Echipa națională de fotbal tineret a României susține astăzi, de la ora 19.00 (în direct la TVR1 și TVR HD), marele meci cu Germania din semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino.

Eroii României înfruntă, la Bologna, campioana continentală en-titre, dar nu au frică, după ce au realizat rezultate remarcabile până acum, ceea ce le-a sporit încrederea. „Sunt foarte bucuros și mândru că am reușit să ne calificăm în premieră în semifinale. Am luat fiecare meci în parte și am dat 100%. Pas și cu pas și unul alături de celălalt, am ajuns până aici. Sper că nu ne vom opri aici. Nu credea nimeni, în primul rând că ne vom califica la turneul final, darmite că vom ajunge în semifinale. Faptul că am fost în cea mai grea grupă de la Euro ne-a motivat în plus“, a declarat fundașul dreapta Cristi Manea, lansat în fotbalul mare de Gică Hagi la FC Viitorul.   

România a acces în semifinale după ce a câștigat (neînvinsă) grupa C, în care a realizat două victorii (4-1 cu Croația, 4-2 cu Anglia) și un egal (0-0 cu Franța). Și Germania s-a clasat pe prima poziție în grupa în care a evoluat, B, totalizând șapte puncte: 3-1 cu Danemarca, 6-1 cu Serbia și 1-1 cu Austria. Al doilea meci din penultimul act, Spania - Franța, se dispute tot astăzi, de la ora 22.00 (în direct la TVR1 și TVR HD). Finala se va juca duminică, 30 iunie, de la ora 21.45.

Clubul constănțean are patru jucători la turneul final (Ianis Hagi, Virgil Ghiță, Radu Boboc și Andrei Ciobanu). În lot se află însă alți șase jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi: Tudor Băluță, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea și Cătălin Căbuz. Convocat inițial, al cincilea jucător de la FC Viitorul, Denis Drăguș, a părăsit cantonamentul, ratând turneul final, din pricina unei accidentări, și fiind înlocuit cu Ricardo Grigore, de la Dinamo.  

„Este o generație care vine puternic din urmă, cea mai bună echipă de fotbal la ora actuală din România. Nu mă pricep foarte tare și nu aș vrea să spun prea multe, dar îi felicit din suflet și le urez baftă. Să fie serioși și concentrați pe ce au de făcut, luptând pentru fiecare meci pe care-l joacă“, a spus și Simona Halep.

Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii