Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naționala de tineret a României, grupă dificilă la Campionatul European din 2021

ro

10 Dec, 2020 16:50 2703 Marime text

  • Meciurile din grupe se joacă în perioada 24 - 31 martie, iar fazele eliminatorii au fost programate între 31 mai și 6 iunie.
Echipa națională de tineret a României și-a aflat astăzi adversarii din grupa în care vor evolua la Campionatul European din 2021, găzduit de Ungaria și Slovenia.
 
Tricolorii mici (selecționer, Adrian Mutu) au fost repartizați în grupa A, alături de Ungaria, Germania și Țările de Jos (Olanda).
 
România va evolua în serie după programul:   
 
pe 24 martie 2021 - cu Țările de Jos
pe 27 martie 2021 - cu Ungaria
pe 30 martie 2021 - cu Germania.
 
Meciurile din grupe se joacă în perioada 24 - 31 martie, iar fazele eliminatorii au fost programate între 31 mai și 6 iunie.
 
Cele patru grupe sunt:
 
Grupa A: Ungaria, Germania, România, Țările de Jos
Grupa B: Slovenia, Spania, Republica Cehă, Italia
Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca
Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția.
 
Echipa națională de tineret a României a obținut a doua calificare consecutivă la Campionatul European, iar, ca de obicei, la această performanță au contribuit și actuali sau foști fotbaliști de la FC Viitorul.
 
În meciul decisiv, tricolorii au remizat pe teren propriu cu Danemarca, scor 1-1, iar în partida desfășurată la Ploiești, FC Viitorul a avut trei reprezentanți: Alex Mățan (integralist), Radu Boboc (integralist) și Carlo Casap (rezervă). 
 
În plus, căpitanul tricolorilor a fost Ianis Hagi, format în Academia Hagi și la FC Viitorul, de unde a plecat în fotbalul mare. În campania de calificare, pentru Naționala U-21 a României au evoluat alți trei jucători ai FC Viitorul: Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu și George Ganea (toți au lipsit la meciul cu Danemarca din cauza problemelor medicale).

Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii