Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nadia Comăneci cere schimbări drastice pentru securitatea gimnastelor americane

ro

31 Jan, 2018 19:41 1625 Marime text
Nadia Comăneci reacționează după scandalul abuzurilor sexuale comise de medicul lotului feminin, Larry Nassar, și cere „schimbări drastice" la Federaţia Americană de Gimnastică (USA Gymnastics), potrivit Digi 24.

„Schimbări drastice sunt necesare la USA Gymnastics şi este nevoie de implementarea unor reguli pentru securitatea sportivelor”, a declarat Comăneci, în vârstă de 56 de ani. 

Întrebată ce schimbări are în vedere, ea a răspuns: „Pot doar să spun că este absolut necesară o schimbare, una care să pună mai presus de orice securitatea copiilor”.

„Îmi pare foarte rău pentru fetele care au fost abuzate şi le admir curajul de a vorbi despre asta. Este important ca ele să primească dreptatea şi toată susţinerea necesară. Părinţii trebuie să ştie că tot timpul copiii lor sunt în sigranţă, în orice mediu sportiv”, a mai spus Nadia Comăneci.

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al JO de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale.

Nassar, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat pentru agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual, iar medicul a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani închisoare. El a mai primit o sentinţă de 60 de ani închisoare pentru pornografie infantilă. El va compărea, miercuri, în faţa altei instanţe, pentru a fi judecat de alte acuzaţii de agresiune sexuală.

Marţi, Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a cerut poliţiei statale (Texas Rangers) să ancheteze acuzaţiile de agresiune sexuală din dosarul medicului Lawrence Nassar, la ferma soţilor Bela şi Martha Karolyi, în care s-a aflat timp de 16 ani centrul de pregătire al lotului feminin american de gimnastică.

Sursă foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii