Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„N-avem timp să ne plângem” Farul pleacă astăzi la Bacău

ro

17 Sep, 2013 00:00 1539 Marime text
FC Farul susţine meciul din etapa a treia a Ligii a 2-a mâine, în deplasare, cu SC Bacău, de la ora 17.00. Lotul „marinarilor” pleacă din Constanţa în această dimineaţă, la ora 08.00, direct la Bacău, urmând a efectua acolo, după-amiază, de la ora meciului, un antrenament. Antrenorul Ion Răuţă a programat o sesiune de pregătire, urmată de refacere, şi aseară. „N-avem timp să ne plângem după remiza cu Unirea Tărlungeni, întrucât ne aşteaptă un joc extraordinar de greu la Bacău. Însă abordăm acest meci cu încredere, să ne recuperăm punctele pierdute cu formaţia braşoveană. Dacă vom reuşi să refacem fizic jucătorii, sunt sigur că vom obţine cel puţin un egal, pentru că jocul nostru de sâmbătă nu a fost aşa de slab încât să ne îngrijoreze. Sperăm să avem mintea limpede şi să abordăm altfel jocul de la Bacău”, a declarat Ion Răuţă.

De ce au fost „marinarii” mai uşor de contracarat

Principalul Farului a remarcat că, la meciul cu Unirea Tărlungeni, acţiunile echipei constănţene din preajma careului oaspeţilor au fost mai uşor dejucate din pricina lipsei de prospeţime a „marinarilor”. „Am avut construcţie bună în jumătatea noastră de teren, undeva pe la mijlocul terenului, dar nu am avut prospeţime pe atac. La 16 m nu am schimbat ritmul, acţiunile au fost mai lente şi mai previzibile, iar execuţia mai târzie. Când gândeşti mai greu şi îţi lipseşte viteza de execuţie, adversarul are timp să te blocheze.

Pe de altă parte, şi nervozitatea prea mare afectează jocul, nu mai eşti clar în gândire. Am încercat şi la pauză să le explic, să fim mult mai calmi, să punem mingea jos, să construim, să nu mai jucăm cu baloane lungi şi să nu mai protestăm la deciziile arbitrului, pentru că oricum nu mai putem să le întoarcem. Lipsa de prospeţime a făcut ca nervozitatea să fie mai ridicată. Însă, chiar şi aşa, am avut ocazii mari, dar portarul lor a fost imbatabil. După informaţiile noastre, în ultimele două meciuri a fost extrem de ezitant, iar cu noi a prins o zi de graţie. Nu numai la penalty (unde a fost foarte inspirat, plecând direct pe şut), dar şi la celelalte ocazii ale Farului. La lovitura de pedeapsă, stabilisem trei jucători care să bată, fără Coconaşu, care a ratat la Buzău. Le spusesem ca cine se simte mai bine acela să execute. Silvăşan era unul dintre ei. Şi-a asumat responsabilitatea. Nu putem să-i reproşăm ratarea, dar, la semiînălţime, la nivelul braţului portarului, e cel mai uşor de apărat lovitura. Cel mai bine e să dai jos sau sus”, a spus Răuţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii