Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Moștenire de familie“ După Adrian și George Pitu, la Farul Constanța joacă acum și Alexi Pitu

ro

03 Jul, 2021 00:00 10777 Marime text

 
  • Alexi Pitu a debutat în Liga 1 la vârsta de 16 ani, o lună şi 17 zile, în partida FC Viitorul - Dunărea Călărași 0-1.
  • Continuator al tradiției fotbalistice în familia constănțeană Pitu, tânărul jucător este nepot al verilor Adrian și George Pitu.
  • În 2018, Alexi devenea, la 16 ani şi o lună, cel mai tânăr debutant român în cupele europene.
 
La 19 ani, vârstă pe care a împlinit-o luna trecută, Alexi Pitu este deja la al treilea sezon de Liga 1, jucătorul de atac al Farului Constanța debutând în prima divizie a fotbalului românesc la vârsta de 16 ani, o lună şi 17 zile.
 
Aflat cu echipa de pe litoral în cantonament la Poiana Brașov, Alexi se pregătește pentru stagiunea 2021/2022, una care speră să fie a sa și să înregistreze un salt semnificativ în ce privește evoluțiile. „Trecem printr-o perioadă grea, neplăcută pentru noi, întrucât stăm în cantonament, dar este una de acumulare, la care am participat foarte bine până acum. Am acumulat ceva experiență în sezoanele de Liga 1 de până acum, cât am jucat, mai mult sau mai puțin, iar pentru sezonul următor sper să evoluez din ce în ce mai mult. Dacă poate fi acest sezon al lui Alexi Pitu? Eu așa zic. Pe plan colectiv îmi propun să câștig cât mai multe meciuri, iar pe plan personal să am cât mai multe reușite“, a declarat jucătorul.


 

Cel mai tânăr debutant român în cupele europene



Grație talentului său precoce, Alexi (un produs al Academiei Gheorghe Hagi) este de ceva ani la echipa mare a FC Viitorul, iar în 2018, devenea, la 16 ani şi o lună, cel mai tânăr debutant român în cupele europene, după ce a fost introdus pe teren în partida câştigată de FC Viitorul pe terenul lui Racing Union Luxemburg, scor 2-0, în prima manşă din turul 1 preliminar al Europa League, sezonul 2018/2019. În Liga 1 a debutat la 16 ani, o lună şi 17 zile, în partida FC Viitorul - Dunărea Călărași 0-1, jucată pe 22 iulie 2018. Primul său meci la FC Viitorul (un amical cu Galatasaray Istanbul, în iarna lui 2018) Alexi l-a disputat la 15 ani şi şapte luni.

 

Și tatăl său a jucat fotbal


 
Continuator al tradiției fotbalistice în familia constănțeană Pitu, tânărul jucător este nepot al verilor Adrian și George Pitu, iar tatăl său, pe care-l cheamă tot George, a jucat și el fotbal. Unchii lui Alexi, Adrian și George, au jucat cu ani în urmă la Farul Constanța, iar acum a venit rândul lui Alexi să poarte tricoul alb-albastru. „Este o moștenire de familie. Rudele mele au jucat la această echipă și sper să o fac și eu la fel de bine“, a declarat șeptarul Farului.    

 

La Euro, a ținut cu Germania



În prima etapă a noului sezon, „marinarii“ joacă în deplasare cu UTA (duminică, 18 iulie, de la ora 18.30), iar gândul lui Alexi e la victorie. „Va fi un meci dificil, dar dacă vom avea o evoluție bună, cred că vom reuși să câștigăm“, a punctat tânărul fotbalist. Născut în Germania, la Karlsruhe, Alexi a ținut la Campionatul European cu selecționata Germaniei. „Din păcate, a ieșit în optimi. Cred că turneul va fi câștigat acum de Belgia“, a mai spus Alexi Pitu.

 

„Va fi un sezon plăcut“


 
Dacă acesta e unul dintre tinerii de mare perspectivă ai Farului, Aurelian Chițu se numără, la 30 de ani, printre veteranii „marinarilor“, care au trecut prin multe cantonamente la viața lor. „E destul de greu, avem mereu două antrenamente pe zi, dar am trecut cu bine. Mai avem două meciuri de verificare, după care continuăm pregătirea la Constanța. În primele amicale, am jucat destul de bine. Trebuie să încercăm să marcăm mai multe goluri și sunt convins că vom reuși pe viitor. Campionatul care stă să înceapă, unul cu multe echipe de tradiție, va fi foarte frumos. Au promovat și Rapidul, și Craiova, vor fi mai mulți suporteri, meciuri atractive. Va fi un sezon plăcut, pentru suporteri, pentru toată lumea“, a declarat Aurelian Chițu.

 

Sâmbătă, ultimele meciuri de la munte



În cantonamentul din Poiana Brașov, Farul a disputat până acum patru amicale, înregistrând două victorii (2-0 cu Corona Brașov, 1-0 cu CS Mioveni), un egal (1-1 cu Rapid) și o înfrângere (1-2 cu Chindia Târgoviște). Ultimele două partide - test de la munte au fost programate sâmbătă, 3 iulie: de la ora 11.00 - cu Csikszereda Miercurea Ciuc; de la ora 14.00 - cu Petrolul Ploiești. Ultimul joc de verificare înaintea noului sezon va avea loc pe 10 iulie, pe teren propriu, la Ovidiu, de la ora 19.00, cu Cernomore Varna.
 

 
Revenirea lui Hagi contează foarte mult



În noul sezon, Farul îl va avea pe banca tehnică pe Gică Hagi, care a revenit în antrenorat după un an an de pauză. „Contează foarte mult revenirea lui Mister. Eu știu cum este cu dânsul antrenor, am avut rezultate foarte bune alături de el. Sperăm să o facem și acum, să încercăm să intrăm în play-off, iar de acolo vom vedea ce va fi. Programul nu contează, oricum jucăm cu toate echipele. Ca și anul trecut, întâlnim în prima etapă UTA. Sperăm ca acum să o facem mai bine. Sunt curios cum va fi atmosfera pe stadion, am înțeles că s-au vândut toate abonamentele. Cred că va fi o ambianță plăcută la Ovidiu și ne bucurăm să-i avem alături pe fani. Îmi propun să joc cât mai bine și să-mi ajut echipa cât pot“, a mai spus Aurelian Chițu.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Interviu cu Alexi Pitu, fotbalist la FC Viitorul
„Viața în izolare este destul de complicată, mai ales pentru sportivi“

 
Alexi Pitu, de la FC Viitorul
Cel mai tânăr debutant român în cupele europene a devenit major. 18 ani și pentru Darius Grosu!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii