Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MMA România a cucerit două medalii

ro

27 Nov, 2016 15:57 1498 Marime text
România a cucerit două medalii, una de argint și una de bronz, la Campionatele Mondiale de MMA (arte marțiale mixte) de la Praga, competiție la care a participat cu trei sportivi, informează Agerpres.

Raluca Dinescu, vicecampioana europeană în 2015 și medaliată cu bronz la Mondialele din 2016, a pierdut lupta pentru medalia de aur la Europenele de la Praga, fiind învinsă în prima repriza, prin submission, de bulgăroaica Aleksandra Tonceva.

Ion Grigore a fost învins la decizie, în semifinalele, după un meci strâns cu campionul mondial Irman Smajic (Suedia).

''Toate cheltuielile de participare au fost suportate integral de către sportivi, în comparație cu echipele Suediei, Bulgariei sau ale altor țări din Europa, unde MMA-ul este recunoscut deja ca sport și finanțat de către stat'', se arată într-un comunicat.

''În România, în ciuda piedicilor puse de către Ministerul Tineretului și Sportului, sunt sportivi care pot și vor să facă performanță la cel mai înalt nivel, la campionate internaționale care depășesc în reprezentare multe dintre sporturile deja recunoscute'', mai menționează sursa amintită.

Bilanțul medaliilor cucerite de România la competițiile internaționale de MMA în 2016 (campionate mondial și europene) este de o medalie de argint și trei de bronz.


Sursa foto: libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii