Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitingul „Împreună salvăm sportul constănțean“ s-a transformat într-o adunare a sportivilor și a câtorva suporteri (galerie foto)

ro

17 Apr, 2015 00:00 3063 Marime text
Ceea ce ar fi trebuit să fie un miting de susținere a cauzei sportului constănțean de performanță, grav afectat de lipsa finanțării de la Consiliul Județean Constanța, s-a transformat într-o simplă adunare a sportivilor și a câtorva suporteri, în total aproximativ 50 de persoane.

Anunțatul miting „Împreună salvăm sportul constănțean“, acțiune care ar fi trebuit să se desfășoare ieri, nu a avut ecou în rândul suporterilor, astfel că, la stadionul „Farul“ (locul de adunare a participanților la miting), au venit foarte puțini fani. Cu o zi înainte, Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănțean, anunțase că, din mai multe motive, nu va mai participa, însă a spus că cine dorea putea lua parte la acțiune, autorizația pentru miting rămânând valabilă. Marea majoritate în grupul de aproximativ 50 de persoane strânse în după-amiaza de ieri au deținut-o sportivii (handbaliști de la HCM Constanța, voleibaliști de la CVM Tomis), sportivele (handbaliste de la CSU Neptun, care au fost cele mai numeroase), oficiali și antrenori de la aceste cluburi sportive. În aceste condiții, mitingul nu s-a mai desfășurat, iar, după 50 de minute de stat în fața tribune oficiale a stadionului, cei prezenți au plecat acasă, acțiunea încheindu-se. Mitingul era autorizat a se desfășura (timp de două ore, până la ora 20.00) pe un traseu din oraș, care avea ca punct terminus Prefectura Constanța.

Laurențiu Toma: „Ne-am strâns să tragem ultimul semnal de alarmă“

Handbalistul Laurențiu Toma, căpitanul lui HCM, a declarat: „Ne-am adunat să protestăm la adresa celor care trebuiau să ajute sportul constănțean, în principiu Consiliul Județean. Știu că de acolo sunt probleme, cu finanțarea. Sunt puțin dezamăgit, pentru că a fost anunțată de mult această acțiune și suntem prezenți doar noi, sportivii. Ne-am fi așteptat ca și suporterii să fie alături de noi și să fim în număr cât mai mare. Nu știu de ce nu au venit. Era frumos să fie și ei, semnalul de alarmă era mult mai puternic și probabil punea mai mult pe gânduri. Ne-am strâns să tragem ultimul semnal de alarmă. Se apropie sfârșitul campionatului, vine vacanța, fiecare trebuie să știe ce are de făcut și să-și găsească echipe. Încep pregătirile și, dacă nu avem siguranță, nu se mai poate ca în vara trecută. Am început pe promisiuni și am terminat pe promisiuni și cu restanțe financiare destul de mari. Putem rămâne și din vară la HCM, iar, după o lună, să avem soarta celor de la rugby. Cei care am ales să rămânem în acest campionat, de la toate sporturile, cred că am făcut mai mult de cât era omenesc. Am încercat să ajutăm sportul constănțean să rămână acolo sus, unde l-am dus cu toții. Am făcut sacrificii, acestea fiind însă doar din partea noastră, a sportivilor. Dacă, din vară, se va întâmpla o nenorocire, cei care ne-au susținut trebuie să știe că ne-am sacrificat pentru ei și pentru Constanța“.

Radu Began: „Este greu să joci fără susținere financiară“

Antrenorul secund al CVM Tomis Constanța, Radu Began, a spus: „De la început, ideea a fost să tragem un semnal de alarmă, pentru a se găsi, poate pe ultima sută de metri, soluții de salvare a ceea ce s-a început în acest sezon. Este greu să joci fără susținere financiară. Colegii mei au făcut eforturi și de la începutul anului au tot așteptat. Nu acuz pe nimeni că nu au fost alături de noi la această acțiune, dar orașul merită aceste echipe de top. Poate sunt mulți suporteri care nu vin la sală, dar ne susțin de la televizor“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioana 17 Apr, 2015 09:12 Cele mai incompetente (daca incompetent are grad de comparatie) autoritati locale. Peste tot in tara se poate, astora de la CJ, CL Constanta le da cu asterix. Prostie si reavointa crase! Bine ca sunt bani pentru pomeni electorale, gratuitati pe mijloacele de transport in comun, subventii la gicacalorie si alte mocangeli pentru toti pensionatii inainte de vreme si pentru toti asistatii social fara numar!! Cel mai murdar oras isi va pierde singurii oameni care ne aduceau bucurie si care PERFORMAU in adevaratul sens al cuvantului. Dar ce sa stie cristinel dragomir de sport, de cel mai bun ambasador in lume, unde nu e...