Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Rednic, şi învins, şi învingător Al treilea meci în Liga 1 în care FC Viitorul îi dă cinci goluri lui Dinamo

ro

01 Mar, 2021 00:00 3370 Marime text
  • FC Viitorul a câştigat cu 5-0 meciul din deplasare cu Dinamo, din etapa a 25-a de campionat.
  • Echipa constănţeană are palmares pozitiv în duelurile cu Dinamo.
  • În etapa următoare, FC Viitorul va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni.
 

Victoria de senzaţie a FC Viitorul pe terenul lui Dinamo, 5-0 în etapa a 25-a a Ligii 1, a picat la ţanc pentru echipa constănţeană, care nu mai câştigase de opt meciuri în campionat, iar ultimele trei partide fuseseră înfrângeri.

A venit însă această partidă, contra unui adversar care era şi el în suferinţă, dar aceasta nu ia din meritele succesului. Dinamo e o echipă de tradiţie a fotbalului românesc, însă, din 2012 încoace, FC Viitorul are palmares general pozitiv contra „câinilor”: 11 victorii la şase, cu şapte egaluri - în 24 de întâlniri. Formaţia constănţeană conduce Dinamo şi la meciurile jucate la Bucureşti. Din 12 dueluri, oaspeţii au câştigat şapte, Dinamo trei, iar două partide s-au încheiat la egalitate! Totodată, scorul fluviu de vineri nu e primul de acest gen în întâlnirile directe. Până la meciul de acum, Viitorul îi mai dăduse cinci goluri lui Dinamo în Liga 1 de două ori: Dinamo - Viitorul 1-5 (pe 2 noiembrie 2015), când pe banca tehnică a „câinilor roşii” era actualul antrenor al Viitorului, Mircea Rednic, şi Viitorul - Dinamo 5-0 (pe 15 iulie 2019). Iar între aceste confruntări s-a strecurat şi un Dinamo - Viitorul 0-4 (pe 30 octombrie 2017).
 

„Au intrat din primul minut conectaţi”

După partida de vineri, Mircea Rednic a spus: „O victorie importantă, pe care o aşteptăm de foarte mult timp. Îmi pare rău că s-a întâmplat, aici, la Dinamo, dar asta e viaţa (n.r. Rednic e un fost mare jucător al lui Dinamo şi a avut performanţe deosebite cu trupa din Ştefan cel Mare şi ca antrenor). Mă bucur pentru felul în are s-au comportat jucătorii noştri. Au intrat din primul minut conectaţi şi cu atitudine pozitivă. Îi felicit. Am alergat mult după acest succes. Au fost şi multe meciuri în care am avut ghinion, cu meciuri pierdute în minutul 92. Am pierdut multe puncte din cauza noastră, nu că ar fi fost adversarii mai buni, şi e păcat. Mai avem o mică şansă pentru play-off, care e obiectivul nostru, şi ne vom bate până la ultimul meci”.
 

„Cum îl pui la respect? Dându-i multe goluri”

Principalul Viitorului s-a arătat mulţumit de ce au reuşit elevii săi pe teren. „Le-am spus jucătorilor să fie atenţi la începutul jocului, întrucât eram sigur că Dinamo va veni cu presiune. Au venit, dar s-au creat multe spaţii în apărare, de care am profitat, cu jucătorii de viteză pe care îi avem. E adevărat, primul gol a venit la capătul unei greşeli, dar îmi aduce aminte de golurile pe care noi le-am primit. Jo, un jucător cu experienţă, a profitat de situaţie. Mie îmi place să-ţi respecţi adversarul. Şi cum îl pui la respect? Dându-i multe goluri, cum am făcut noi. Dar au fost şi momente în care trebuia să jucăm mai simplu, însă, per ansamblu, sunt mulţumit”, a menţionat „Puriul”.
 

„E o şansă mică, dar ne vom bate pentru ea”

Rednic a subliniat că jucătorii Viitorului au înţeles momentul greu prin care trecea echipa şi s-au mobilizat pentru un succes foarte important.

„Aceasta este atitudinea pe care mi-o doresc şi de acum înainte, dar trebuie şi să fim realişti, că Dinamo n-a avut la acest meci trei jucători de bază, Sorescu, Nemec şi Puljic. Însă, pe de altă parte, şi cei care i-au înlocuit sunt jucători cu experienţă. În vestiarul nostru, băieţii s-au descătuşat după această victorie. Au fost presiuni din toate părţile, şi a mea, şi a conducerii. Mă bucur că ei au înţeles acest moment. Poate că şi Doamne-Doamne a fost cu noi, ţinând cont şi de ce s-a întâmplat cu Iaşi. Mai avem o şansă. E mică, dar ne vom bate pentru ea. Ar fi păcat să renunţăm. Obiectivul nostru rămâne în picioare. Chiar dacă e greu, mai sunt meciuri. Eu am încredere în jucători, mai ales acum, şi prin venirea lui Tsoumou, un atacant de care avem nevoie. Am soluţii acum. Am pivot, am atacanţi de viteză (Ganea, Andronache). E mult mai bine”, a spus principalul Viitorului.


„Nu prea i-am găsit la echipă”

Acesta a remarcat şi evoluţia tinerilor şi a precizat că se bazează pe ei. „Mă bucur şi pentru cei tineri, care au intrat cu tupeu, ceea e e pozitiv pentru viitor. Se antrenază cu noi şi vor primi şanse în continuare. Şi mai sunt şi alţii care aşteaptă, Grameni, Grosu, Lazăr, Dănuleasa, Sârbu. În spate, Academia produce, dar a fost perioada aceasta în care nu am avut rezultate şi era foarte greu să-i expun. Când am venit eu, ei erau cam îndepărtaţi, nu prea i-am găsit la echipă. Nu că am eu nu ştiu ce merite, dar ei se antrenează cu echipa de două luni, sunt pregătiţi fizic şi au calitate din punct de vedere tehnic. Se vede că se lucrează foarte bine. Trebuie doar să aleg eu momentul. Şi acum am avut posibilitatea să le ofer şansa. Şi mai sunt o groază de jucători care se antrenează zi de zi cu noi şi aşteaptă. Pleacă jucători, cum e Măţan, deja am soluţii. Sunt Pitu, Ganea în acea zonă. E bine când există concurenţă”, a subliniat Mircea Rednic.
 

„Nu trebuie să facem mare sărbătoare”

Graţie succesului cu Dinamo, FC Viitorul a acumulat 28 de puncte în clasament, având în 24 de meciuri şase victorii, zece egaluri şi opt înfrângeri, golaveraj 34-31. Echipa constănţană are şi un meci în minus. În etapa următoare, FC Viitorul va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni, vineri, 5 martie, de la ora 20.30. „Nu trebuie să facem mare sărbătoare că am câştigat acum cu Dinamo. N-aş vrea să fie un foc de paie, ci să avem continuitate în evoluţii bune şi rezultate. Sunt trei puncte foarte importante, în deplasare, iar acum trebuie să pregătim foarte bine meciul cu Clinceni”, a menţionat Rednic.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiţi mai multe imagini de la meciul Dinamo - FC Viitorul 0-5.
Sursa foto: FC Viitorul


Citeşte şi:

FC Viitorul a învins cu 5-0 Dinamo în deplasare!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii