Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarul gălățean Laurențiu Cobzaru și Ioan Chifu, din Constanța, fost polițist, au participat la un maraton dedicat Zilei Marinei Române (galerie foto)

ro

18 Aug, 2018 00:00 5961 Marime text
Cunoscut pentru participările sale la cursele lungi de atletism, dedicate evenimentelor festive, celor caritabile sau pur și simplu contând ca întreceri sportive, caporalul gălățean Laurențiu Cobzaru, polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, a marcat într-un mod aparte și Ziua Marinei Române. 
 
Cu acest prilej, două persoane, Laurențiu Cobzaru și un constănțean, Ioan Chifu, fost polițist, în prezent pensionar, au luat parte la un maraton, de la unitatea militară de care aparține soldatul gălățean, de la Cișmele, și până pe faleza Brăila, unde au avut loc ceremonialuri dedicate Zilei Marinei.
 
„Mă bucur enorm că Ioan Chifu a acceptat să alerge alături de mine. Prin acest maraton la care am participat, eu am adus recunoștință de Ziua Marinei din partea unității mele, iar Ioan Chifu, fiindcă a fost polițist, a adus recunoștință din partea MAI. Forțele Terestre și MAI au adus recunoștință așadar Marinei Militare. Le mulțumesc din inimă pentru sprijin superiorilor mei din cadrul Unității Militare de care aparțin, comandantului unității, locotenent colonel Adrian Oprea, maiorului Cristian Matache, maiorului Lucian Caraman, plutonierului major Paul Boza, dar și contraamiralului de flotilă Cornel Rogozan (comandatul Flotilei Fluviale), căpitanului Nicoleta Burlacu (Relații cu publicul la Flotila Fluvială Brăila), și reprezentanților Ligii Militarilor Profesioniști, caporal Dănuț Albu (președintele LMP), caporal Valentin Otelea și caporal Lucian Sacalov (LMP Brăila). Respectele mele și lui Ioan Chifu”, a declarat Laurențiu Cobzaru.
 
Acesta a primit o diplomă din partea Flotilei Fluviale și o diplomă de excelență din partea Ligii Militarilor Profesioniști, în care se specifică: „în semn de apreciere pentru modul în care onorează Corpul Militarilor Profesioniști cu ocazia Zilei Marinei Române”. LMP i-a acordat și lui Ioan Chifu o diplomă de excelență, „în semn de apreciere cu ocazia Zilei Marinei Române”.
 
„Ziua Marinei Române este sărbătorită printr-un maraton de evenimente în fiecare an. 2018, anul Centenarului Marii Uniri, este anul în care maratonul evenimentelor s-a încheiat cu un maraton de excepție. Despre aceasta a fost vorba anul acesta. Maratonul a reușit să unească cele două arme, marină și terestră, într-o zi de mare sărbătoare”, a fost mesajul Flotilei Fluviale Brăila.
 
Citește și:

De Ziua Imnului Național, caporalul Laurențiu Cobzaru a alergat de la Galați până la Târgu Bujor (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii