Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Nistor, campion mondial, participă la tradiţionalul turneu de box „Centura de Aur“. ​De curând, s-a antrenat şi la Năvodari

ro

27 Sep, 2018 00:00 5651 Marime text
Ediţia 2018 a tradiţionalului turneu de box din România Centura de aur „Nicolae Linca“ a început, ieri, la Galaţi, iar printre participanţi se numără şi celebrul pugilist Mihai Nistor, campion mondial APB şi singurul boxer român participant la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.
 
Mihai Nistor va evolua la „Centură“ la categoria +91 kg, în care s-au înscris numai patru sportivi, astfel că valorosul boxer va susţine primul meci în competiţie vineri. „Normal, nu mă gândesc decât la locul întâi. Nu urmăresc altceva. După Centura de Aur, voi participa şi la Campionatul Naţional, în luna noiembrie. La anul, vom avea şi Campionat European, Mondial şi calificări la Jocurile Olimpice din 2020. Vreau să-mi îndeplinesc şi visul de a urca pe podium la Olimpiadă“, a declarat Mihai Nistor, care îl va întâlni în primul meci la Galaţi, în semifinale, pe irlandezul Jean Gardiner. Cine va câştiga această partidă se va duela în finală cu învingătorul din confruntarea Clarke Frazer (Anglia) - Daniel Burciu (România). 

Dintre participanţii la Centura de Aur nu lipsesc nici Robert Jitaru, dublu campion european de seniori U-22 (2017, 2018) sau Andrei Arădoaie, campion european de tineret (2015) şi campion european de seniori U-22 (2017).
 
Mihai Nistor a devenit campion mondial AIBA Pro Boxing în 2015, având şi două medalii de bronz la Europene (Ankara 2011 şi Samokov 2015). În cariera sa, i-a învins, printre alţii, pe Anthony Joshua (campion olimpic în 2012) şi Clemente Russo (dublu campion mondial şi dublu vicecampion olimpic). Mihai Nistor l-a învins pe Anthony Joshua în 2011, prin KO, în turul trei al Campionatului European din Turcia. Anul următor, Joshua a devenit campion olimpic, iar ulterior a trecut la profesionişti, ajungând campion şi aici. În prezent, deţine centurile WBA (Super), IBF, WBO şi IBO.  
 
La finele lunii trecute, Mihai Nistor a fost pentru o săptămână la Năvodari, antrenându-se alături de prietenul său Roberto Măgureanu, la o sală din oraş. De fel din Năvodari, Roberto este fiul regretatului Robert Măgureanu, fost campion naţional de box la categoria supergrea.            

Sursa foto: Facebook (Mihai Nistor) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii