Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mic şi rău“, Nicolae Constantin e triplu campion Van Damme are concurenţă la Constanţa de la un puşti de opt ani (galerie foto)

ro

11 Aug, 2014 00:00 4987 Marime text
Printre micii elevi ai lui sensei Samir Regep de la Clubul Sportiv „Bogdan Ciubotariu“ se numără şi Nicolae Constantin. Zis „Niky Van Damme“, băieţelul i-a uimit pe toţi la concursuri şi la antrenamente

Nicolae Constantin are opt ani şi cinci luni şi a venit prima dată la sala de la CS „Bogdan Ciubotariu“ la patru ani şi jumătate. Puştiul face Kempo K-1, iar antrenamentele cu sensei Samir Regep l-au transformat dintr-un copilaş slăbuţ şi timid într-un războinic neînfricat, care nu a ezitat să-l provoace la un meci chiar şi pe antrenorul său.

Piciul a fost adus la sală de tatăl său, Adrian Constantin, fost elev de-al lui Samir Regep. Impactul cu lumea K-1 a fost dur pentru micuţ însă, încet-încet, acesta s-a obişnuit, iar sesiunile de pregătire şi atmosfera de concurs au început să-i placă tot mai mult. Acum, la opt ani şi cinci luni, este un campion adevărat şi îl copiază pe Jean-Claude Van Damme, idolul său.

Niky face spagatul pe corzile ringului

„Tatăl lui Niky este prieten foarte bun cu mine. L-am şi antrenat, dar Adrian nu se pregătea pentru concursuri, ci doar pentru el. Intrându-i luptele în sânge, Adi l-a adus la sală şi pe băiatul lui, gândind să-l şi fortifice, că era cam firav. Când a văzut prima dată ce facem, puştiul a început să plângă, spunând că îi e frică şi că nu-i place. O perioadă aşa a fost, iar tatăl său i-a spus chiar că nu-l va mai lăsa la antrenament. Era un băieţel mai timid, retras, dar acestea sunt acum de domeniul trecutului. Nicky a cucerit trei titluri de campion naţional la copii, la semi-contact şi full-contact. Şi cei de la Bucureşti au fost uimiţi de el. «Mic şi rău», i-au făcut ei caracterizarea. Idolul său e Van Damme, căruia îi copiază mişcările, de aceea îi şi zicem «Niky Van Damme». Când a venit la sală, nu putea întinde piciorul, acum face spagatul pe corzile ringului. E un băiat curajos. Vine şi pleacă singur de la sală“, e mândru sensei Samir Regep (centură neagră 3 Dan Kempo K-1) de micul său elev.

Meci între „Van Damme“ şi Armand

La opt ani şi cinci luni, Nicolae Constantin nu e însă, în prezent, cel mai mic luptător de la CS „Bogdan Ciubotariu“. Recordul îl deţine Alex, un pici de şase ani, care are două luni de sală. Tudor are şi el şapte ani, iar la zece ani, Armand Cristea este deja medaliat la întrecerile interne. „Armand a făcut la sală un meci de antrenament cu Niky şi a simţit pe pielea sa cât de repede şi de tare loveşte cu piciorul «micul Van Damme». Nicolae face două antrenamente pe săptămână, iar eu lucrez cu el numai specific pentru concursuri. Încerc să-l fac să gândească cât mai mult în timpul partidei. Să încheiem rapid disputa, axându-ne pe greşelile adversarului. Tuturor elevilor mei le repet cu obstinaţie: «Nu contează pe cine ai în faţă în ring!». Artele marţiale au fost create şi pentru cei mici sau slabi“, mai spune sensei Samir Regep.

Nicolae s-a pozat cu vedetele ringului

Tatăl lui Nicolae e şi el încântat de pasiunea pe care a făcut-o fiul său pentru Kempo K-1. „Am început în joacă, apoi am continuat serios. Îi place foarte mult ceea ce face şi e fericit. El trage acum de mine să mergem la antrenament“, spune Adrian Constantin. Pe lângă faptul că e un luptător promiţător, „Micul Van Damme“ are şi rezultate bune la şcoală. Învaţă la Şcoala Gimnazială numărul 30 „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa şi a trecut în clasa a doua, iar în clasa întâi a luat premiul trei. „Niky e conectat la fenomen. Cunoaşte mulţi sportivi şi oameni celebri din lupte, iar când are ocazia, nu ezită să meargă la ei pentru poze. S-a fotografiat, printre alţii, cu Remy Bonjasky, Andrei Stoica, Benny Adegbuyi, Sandu Lungu, Amatto Zaharia, Alin Panaite ori Remus Grădinaru“, dezvăluie tatăl micului luptător. Pe lângă Nicolae, soţii Constantin au şi o fetiţă, mică însă, iar Samir Regep a obţinut promisiunea că, atunci când va mai creşte, şi aceasta îi va fi adusă la antrenamente.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii