Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merg la turnee şi prin ţară Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă, jucători amatori, e bine reprezentată şi la Constanţa (galerie foto)

ro

20 Jul, 2018 00:00 4212 Marime text
Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă din Constanţa, jucători amatori, este una puternică, în jur de 100 de persoane antrenându-se şi participând la diferite turnee sub egida AmaTur.
 
„Mergem la întreceri şi prin ţară. Avem un nivel bunişor, jucăm des şi ne informăm, fiind autodidacţi. Nu am avut profesori sau nu am făcut tenis de masă, cu câteva excepţii, cum ar fi Mircea Neagu sau Lucian Rusu, foşti jucători, care au făcut o pauză, iar apoi au revenit, la amatori. În funcţie de valoare şi de un anumit punctaj, amatorii joacă pe mai multe categorii“, a declarat George Lică, unul dintre pasionaţii constănţeni de tenis de masă.
 
Recent, la Eden Club din Constanţa a fost amenajată o sală de tenis de masă cu mese profesionale, iar la inaugurare au participat atât amatori veterani (bărbaţi, dar şi o femeie), cât şi copii din grupa formată la Mangalia de antrenorul Viorel Sterea. Sala va găzdui turnee de amatori, este destinată şi deprinderii de către copii a tainelor tenisului de masă, dar va putea fi şi închiriată.
 
„Antrenorul Viorel Sterea este colaborator al acestui proiect. Pregăteşte copii la Mangalia şi a zis că, trei zile pe săptămână, ar veni şi aici să creeze o grupă de copii. Pe lângă Viorel Sterea, şi Fănel Tudora şi-a exprimat dorinţa, ar veni şi el să dea o mână de ajutor şi mai este o surpriză, un antrenor din garda veche. Se va căuta să se organizeze turnee cât mai des, la sfârşit de săptămână, atât de casă, cât şi sub egida Amatur. E un proiect şi pentru publicul larg, şi pentru cei care vor să se iniţieze, iar apoi să facă performanţă“, a mai spus George Lică.
 
Turneele din circuitul AmaTur se organizează peste tot în ţară, la Constanţa, dar şi la Giurgiu, Galaţi, Fălticeni, Oradea, Ploieşti, Vatra Dornei, Bucureşti, Piatra Neamţ, Botoşani, Brăila, Tulcea, Bistriţa, Dej, Rm. Vâlcea, Sf. Gheorghe, Timişoara, Braşov sau Suceava. La turneul de la Constanţa, de pe 30 iunie a.c., pe podium s-au clasat: la categoria începători / avansaţi - 1. Giani Căpuş (Galaţi), 2. Eusebiu Lovin (Comăneşti), 3-4. Mihai Chis, Adrian Dumitrescu (ambii, din Constanţa); la categoria Open / Elite - 1. Alexandru Enciu (Slobozia), 2. Mircea Neagu (Constanţa), 3-4. Alexandru Nicolae (Constanţa), Costin Corcoz (Focşani).
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii