Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merg la Barcelona Ionuţ Dobre şi Florin Cîniparu, câştigătorii selecţiei de la Constanţa pentru echipa „Performanţa are viitor“

ro

21 Aug, 2017 10:06 2948 Marime text
Terenul „Voinţa“ din Complexul Sportiv Badea Cârţan Constanţa a găzduit prima selecţie pentru noua echipă „Performanţa ar viitor“, o acţiune organizată de Gillette și Federația Română de Fotbal, care se desfășoară, în perioada august 2017 - mai 2018, sub umbrela programului FRF „Împreună suntem fotbal”.

Dintre cei peste 200 de tineri fotbaliști cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani care au participat la preselecția organizată la Constanța au fost aleşi doi, Ionuț Dobre (14 ani, din Medgidia - foto 1) și Florin Cîniparu (12 ani, din Constanţa - foto 2), care i-au impresionat pe scouterii Federației Române de Fotbal, la capătul unui trial care a durat patru ore.

La acţiune a fost prezent şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Ionuț Dobre este fan Cristiano Ronaldo și Neymar și evoluează pe postul de atacant. Încă nelegitimat, Ionuț își dorește să joace la Real Madrid. Florin Cîniparu ar putea să-i fie adversar. În vârstă de 12 ani, Florin este legitimat la A.S. Kinder Constanța și visează îmbrace tricoul Barcelonei“, se arată pe site-ul oficial al FRF.

”Ne bucurăm pentru un excelent start al actualului sezon, cu peste 200 de participanți la trialul de la Constanța. Ionuț și Florin ne-au impresionat, însă au existat mulți alți tineri jucători de calitate, care ne-au reconfirmat potențialul județului Constanța”, a declarat Ion Geolgău, Manager al Departamentului de Scouting al Federației Române de Fotbal, potrivit sursei citate.

FRF informează că proiectul „Performanța are viitor“ va continua în acest an cu acțiuni similare la Râmnicu Sărat (județul Buzău, 17 septembrie) și Putna (județul Suceava, 1 octombrie). Alte trei localități din țară vor fi incluse în proiect în perioada martie - aprilie 2018.

Cei mai buni 11 jucători selectați se vor alătura echipei care în luna mai a anului viitor va merge la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia pentru un stagiu de pregătire și la Barcelona, pentru un antrenament la faimoasa bază Ciutat Esportiva Joan Gamper a FC Barcelona. Tot atunci, echipa va avea ocazia să vadă un meci de-al FC Barcelona din tribunele stadionului Nou Camp.

În primul sezon al proiectului, Gillette și Federația Română de Fotbal au organizat preselecții la Moldova Nouă (județul Caraș-Severin), Bascov (județul Argeș), Jucu (județul Cluj) și Pădureni (județul Vaslui).

Sursa foto: frf.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii