Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii pentru LPS şi CS Farul Alexandra Dumitrescu, din Constanţa, a stabilit trei recorduri naţionale la haltere (galerie foto)

ro

11 Jul, 2015 00:00 2235 Marime text
Halterofila Alexandra Dumitrescu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa (antrenor, Angheluş Beşleagă), a avut o evoluţie deosebită la Campionatul Naţional de cadeţi (sportivi de 13-15 ani) şi juniori III (9-12 ani), întrecere care s-a disputat la Bistriţa. 

Alexandra a concurat la categoria +63 kg a cadeţilor şi a cucerit trei medalii de aur, performanţele sale (78 kg la smuls, 95 kg la aruncat şi 173 kg la total) constituind recorduri naţionale la această categorie de vârstă! În ciuda acestui fapt şi a rezultatelor sale anterioare, Dumitrescu nu va participa la Campionatul European, în locul său urmând a concura, surprinzător, o sportivă pe care constănţeanca o învinge constant din 2014 încoace.

Ionuţ Arsu, Cosmin Sava şi Ştefania Morar, campioni şi ei

Tripli campioni ai României (la ambele stiluri şi la total) au devenit la Bistriţa alţi doi elevi ai lui Angheluş Beşleagă, Ionuţ Arsu, de la LPS (la juniori III) şi Cosmin Sava, de la Farul (la cadeţi). Primul a concurat la categoria 40 kg, la care a smuls 43 kg şi a aruncat 55 kg. Sava a evoluat la categoria 69 kg şi a impresionat asistenţa cu performanţe foarte bune, care au fost şi recorduri personale: 85 kg la smuls, 112 kg la aruncat. Trei medalii de aur a obţinut şi Ştefania Morar, de la CS Farul (antrenor, Aurel Tătaru), la categoria 36 kg a cadeţilor.

Bianca Dumitrescu a sfidat problemele medicale

Mihai Deneva, de la LPS (antrenor, Mircea Roşu), a ieşit campion la smuls, iar la aruncat şi la total a obţinut argintul, la categoria +85 kg. Pe locul doi (de trei ori) s-au clasat (concurând pentru CS Farul) Albert Mărgăritescu, la juniori III (categoria 56 kg), şi Bianca Dumitrescu, la cadete (categoria 53 kg), antrenorul lor fiind Angheluş Beşleagă. Dumitrescu putea deveni chiar şi campioană naţională, însă ea a avut numai o săptămână de antrenament pentru acest concurs, după ce a fost internată în spital pentru o problemă pulmonară, sportiva fiind şi operată la plămâni anterior. De trei ori vicecampion a devenit şi faristul Alexandru Paliciuc (la categoria 85 kg), un sportiv pregătit de Aurel Tătaru.

Cazacioc pe podium

O surpriză plăcută a fost Irina Cazacioc, de la LPS (antrenor, Angheluş Beşleagă), cea care a cucerit trei medalii de bronz la cadeţi (categoria 44 kg). De loc din localitatea tulceană Topolog, Cazacioc face haltere de numai două săptămâni, ea fiind monitorizată de vreo doi ani de Beşleagă, până să o aducă la LPS. Lăcrămioara Voicu (LPS, antrenor - Angheluş Beşleagă) a concurat la cadeţi (categoria 40 kg) şi a obţinut argintul la aruncat şi bronzul la smuls şi total. De asemenea, la categoria 40 kg, Mihai Bazargic (LPS, cadeţi) a terminat pe doi la aruncat, pe trei la total, iar la smuls a fost al patrulea, antrenorul său, Angheluş Beşleagă, spunând că, la aruncat, Bazargic a fost la un pas de a ieşi campion.

Bronz şi pentru fiul lui Aurel Tătaru

De la LPS a urcat pe podium şi Cristian Datcu (antrenor - Mircea Roşu), la cadeţi (categoria 69 kg), la care a obţinut trei medalii de bronz, la fel ca şi Cătălin Roşu (LPS, antrenor - Angheluş Beşleagă), la categoria 77 kg. De asemenea, faristul Darius Tătaru (pregătit de tatăl său, Aurel Tătaru) a evoluat la categoria 50 kg a juniorilor III şi a obţinut bronzul la aruncat (la total şi smuls fiind al patrulea). Un alt halterofil pregătit de Tătaru la Farul, Ionuţ Morar, a venit pe poziţia a patra la juniori III, ca şi Adrian Roşu (la juniori III, categoria 45 kg), un halterofil care se pregăteşte de numai o lună. Tot la juniori III, George Beşleagă s-a clasat pe locul cinci la categoria 50 kg. Atât Roşu, cât şi Beşleagă (nepotul antrenorului) se pregătesc la LPS cu Angheluş Beşleagă.

Campioni şi la pescuit 

După concurs, Beşleagă şi-a dus elevii, pentru destindere, la Chiuza, o zonă aflată la de 30 km de Bistriţa, unde, printre altele, micii performeri şi-au încercat norocul şi la pescuit.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii