Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii pentru CS Farul la Naţionale Halterofila Mariana Dumitrache, din Constanţa, amintiri de neuitat din Thailanda (galerie foto)

ro

09 Dec, 2014 00:00 2032 Marime text
Halterofila constănţeană Mariana Dumitrache, de la CS Farul (antrenor, Angheluş Beşleagă), a făcut deplasarea cu lotul României în Thailanda, unde, la Chiang Mai, s-a desfăşurat Campionatul Mondial Universitar.
 
„Accidentată la Campionatul European de juniori din Cipru, Mariana a mers în Thailanda, în speranţa că se va putea reface. Însă durerile mari de la claviculă au împiedicat-o să concureze“, a spus Angheluş Beşleagă. Regretul sportivei de 20 de ani că nu a şi intrat în concurs a fost îndulcit cumva de frumuseţea locurilor Thailandei, Mariana, care va reveni mâine în ţară, rămânând impresionată de ţara din Asia de Sud-Est.
În aceeaşi perioadă, în România, Constanţa a participat la faza finală a Campionatului Naţional de seniori de la Oneşti, de unde s-a întors cu 12 medalii, cucerite de sportivi care au reprezentat CS Farul: Adrian Roşu - aur la aruncat, argint la total, bronz la smuls (categ. 105 kg); Aurel Tătaru - argint la smuls, bronz la aruncat şi total (categ. 105 kg); Alin Olteanu - trei medalii de bronz (categ. 85 kg); Alexandra Dumitrescu - argint la aruncat şi total, bronz la smuls.

Alexandra este abia cadetă, iar în acest an, unul foarte bun pentru ea, a urcat de 13 ori pe podium la întrecerile naţionale, la toate categoriile de vârstă. La cadeţi, cel puţin, a devenit, pentru LPS, triplă campioană naţională. Iar la seniori, la smuls, a pierdut argintul din pricina greutăţii corporale mai mari (fiind la egalitate cu sportiva de pe locul doi), în vreme ce la aruncat a fost aproape de aur.
Imediat după întrecerea de la Oneşti, în Sala de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ s-a desfăşurat Cupa Moş Nicolae, la care au participat tineri de la LPS şi de la CS Farul, dar şi selecţionaţi din judeţ. Cei mai mari au avut 17 ani, însă au fost şi doi „concurenţi“ de patru ani şi jumătate, cărora Angheluş Beşleagă le-a oferit, simbolic, bucuria de a intra în atmosfera de concurs. La final, toţi participanţii au primit dulciuri, fructe, diplome şi calendare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii