Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii la atletism Mădălina Manole, campioană naţională. Pe podium au urcat şi Cristian Radu, şi Roxana Constantin

ro

01 Mar, 2021 00:00 5073 Marime text
  • Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul Constanţa) s-a impus în proba de aruncare a greutăţii.
  • Cristian Valentin Radu (LPS „Nicolae Rotaru” - CS Farul) a devenit vicecampion al României la triplusalt.
  • Roxana Constantin (CSS1 Constanţa) a cucerit medalia de bronz la 400 m.
 

Campionatul Naţional la atletism, competiţie de sală rezervată juniorilor 1 (Under-20) şi disputată la Bucureşti, i-a adus sportivei Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul Constanţa) titlul de campioană a României. Evoluţii încheiate cu prezenţe pe podium au avut şi alţi doi reprezentanţi ai litoralului, Cristian Valentin Radu şi Roxana Constantin.

Antrenată de Gheorghe Ciulei, Mădălina Manole a obţinut medalia de aur la aruncarea greutăţii, cu 12,92 m, o performanţă superioară cu 85 de centimetri celei realizate de sportiva care s-a clasat pe locul doi. La triplusalt, Cristian Valentin Radu (LPS „Nicolae Rotaru” - CS Farul; antrenor, Alin Larion) a devenit vicecampion naţional la triplusalt, cu 14,62 m, campionul obţinând aurul cu 14,77 m. Constănţeanul a concurat şi la lungime, probă în care a fost al şaptelea, cu 6,47 m.
 


„Ești pe drumul cel bun!”

Această medalie de argint a fost prima cucerită de Cristian Valentin Radu la un Campionat Naţional de sală.

„După un sezon indoor cu noutăți și progres de peste jumătate de metru față de anul anterior, atletul originar din Culmea - Ovidiu, elev în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru» Constanța, reușește să cucerească prima medalie din carieră la un campionat naţional de sală. Mă bucur pentru această realizare a sportivului cu care am început acum 7 ani să cunoaștem ce înseamnă practicarea regulată a mișcării și apoi ce înseamnă să calci pe urmele colegilor de antrenament din probele de sărituri orizontale: Valentin Scanghel, George Moroșan, Dragoş Sbarcea, Andreea Lefcenco, Cistian Bododel, David Spiridon, Marian Petre, Vlad Bădescu, David Ciolpan, Dragoş Silvestru. Ești pe drumul cel bun, Cristi!”, a fost mesajul lui Alin Larion.
 

Performanţă superioară în calificări

Pregătită la CSS1 Constanţa de soţii Oltean, Coculeana şi Ioan, Roxana Constantin a obţinut medalia de bronz la 400 m, cu 58,96 s. Cristina Stancu (CSS1 - CS Farul Constanţa) a evoluat la lungime şi la 60 m, fără a reuşi să urce pe podium însă. La lungime, a avut o performanţă superioară în calificări (5,12 m) faţă de cea din finală (4,71 m). De asemenea, Eduard Florin David (CSS1 - CS Farul) a concurat în proba de 400 m.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini de la concursul din capitală.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Atletism, Alin Larion, Coculeana Oltean)



Citeşte şi:

La Campionatul Balcanic de atletism, Cristian Valentin Radu şi-a îmbunătăţit recordul personal la triplusalt

Reprezentanţi ai Constanţei, pe podium la Cupa de Iarnă. De la juniori 3, până la veterani! (galerie foto + document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii