Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciuri de la Euro 2020, la Bucureşti. S-a constituit un comitet interministerial. Cine e preşedinte

ro

26 Apr, 2017 17:38 4392 Marime text
Guvernul României a adoptat o hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.093/2013 privind declararea de interes public şi de importanţă naţională a Campionatului European de Fotbal 2020, precum şi a candidaturii României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului Final.

Art. I - Hotărârea Guvernului nr. 1.093/2013 privind declararea de interes public şi de importanţă naţională a Campionatului European de Fotbal 2020, precum şi a candidaturii României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului Final, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 14 din 9 ianuarie 2014, se modifică şi se completează după cum urmează:
  1. La articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art. 2 – (1) Se constituie Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României pentru organizarea Turneului final al Campionatului Europan de Fotbal 2020, denumit în continuare Comitetul, structură fără personalitate juridică, a cărei componenţă este prevăzută la anexa nr. 1“.
  1. La articolul 2, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1), cu următorul cuprins:
„Comitetul organizează Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020, ca urmare a acceptării candidaturii României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului final”.
  1. După articolul 2 se introduc două noi articole, articolele 3 şi 4, cu următorul cuprins:
„Art. 3 – (1) Se constituie Grupul operativ de lucru, structură fără personalitate juridică, aflată în subordinea Comitetului, a cărei componenţă este stabilită în anexa nr. 2.
(2) În funcţie de subiectele de pe ordinea de zi, la şedinţele Grupului operativ de lucru pot fi invitaţi şi alţi reprezentanţi ai unor instituţii de stat / private cu atribuţii relevante pentru respectiva reuniune.
(3) Grupul operativ de lucru are ca principale obiective următoarele:
a) asigurarea condiţiilor necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea efectivă la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020;
b) întocmirea listei cu părţile implicate în organizarea EURO, incluzând responsabilităţile şi jurisdicţia fiecărei părţi;
c) realizarea interfeţei locale centralizate cu stadionul, instituţiile statului din România şi autorităţile locale din Bucureşti, inclusive decidenţii guvernamentali;
d) diseminarea informaţiilor de către toate părţile interesate;
e) realizarea inventarului lucrărilor la dezvoltarea stadioanelor şi termenele-limită.

Art. 4 – Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
  1. Anexa se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, având cuărinsul prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
  2. După anexa nr. 1 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 2, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.
Art. II – În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Regulamentul de organizare şi funcţionare al Grupului operativ de lucru, întocmit de membrii acestuia se aprobă de către Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României şi pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Din Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României pentru organizarea Turneului final al Campionatului Europan de Fotbal 2020 fac parte 17 persoane, printre care ministrul tineretului şi sportului (preşedinte), ministrul afacerilor interne (vicepreşedinte), alţi miniştri, secretari de stat, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, prefectul municipiului Bucureşti sau primarul general al municipiului Bucureşti.

În Grupul operativ de lucru se regăsesc şapte persoane: doi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal, un reprezentant al Primăriei Generale a municipiului Bucureşti, un reprezentant al Ministerului Tineretului şi Sportului, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne, un reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi unul al Companiei Naţionale de Investiţii CNI SA.

România este una dintre cele 13 ţări care vor găzdui partide la Euro 2020. Patru la număr (una din optimi şi trei din grupe), confruntările se vor juca pe Arena Naţională din Bucureşti.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii