Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara, tensionat George Buricea - „Au depăşit cu mult limitele regulamentului şi ale fairplay-ului“

ro

08 Apr, 2019 00:00 2823 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a început cu dreptul turneul play-off al Ligii Naţionale, învingând pe teren propriu Poli Timişoara cu 28-23, la capătul unui meci tensionat. Echipa de pe litoral e prima în Seria A din play-off, iar în etapa viitoare va întâlni tot la Constanţa a doua clasată.
 
Preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu, a remarcat că partida contra formaţiei bănăţene a fost deosebit de disputată. „Ne aşteptam la aşa ceva. Practic, toate meciurile cu Timişoara s-au terminat pe muchie de cuţit şi nici acesta nu a făcut excepţie. Este bine că am câştigat. A fost o victorie muncită. Felicitări băieţilor, s-au dăruit. Au fost şi accidentări, şi cartonaşe roşii, şi albastre… Un meci cu de toate, spectaculos. Practic, de acum începe campionatul. Arbitrajul mi s-a părut ciudat, în multe locuri, dar eu zic că nu a favorizat nicio echipă“, a punctat fostul portar.
 

Speakerul a rămas fără voce

 
Veteranul George Buricea a subliniat că jucătorii de la Poli Timişoara au depăşit limitele în teren. „Suntem favoriţi să ne câştigăm grupa şi vom merge pe acest drum. Timişoara, o echipă foarte dură, a venit să-şi vândă scump pielea, dar adversarii au depăşit cu mult limitele regulamentului şi ale fairplay-ului. Aşa e însă când sunt împinşi de la bancă. Atmosfera din sală a fost senzaţională, speakerul - senzaţional şi el, a rămas fără voce după cât a strigat“, a arătat extrema stânga.
 
Urmează meciul cu CSM Bucureşti
 
În celălalt meci al primei etape din Seria A, CSM Bucureşti a învins pe teren propriu Dunărea Călăraşi cu 28-25 (14-12), astfel că ierarhia se prezintă astfel: 1. HC Dobrogea Sud - 9p, 2. CSM Bucureşti - 7p, 3. Dunărea Călăraşi - 2p, 4. Poli Timişoara - 0p. În etapa viitoare, miercuri, 17 aprilie, HC Dobrogea Sud va evoilua tot în propriu fief, de la ora 17.30 (în direct la TVR HD), contra CSM Bucureşti. „Toate meciurile sunt grele. Important este ca noi să jucăm bine şi să scoatem maximum din ele“, a spus Ionuţ Stănescu. „Nu există partidă uşoară, dar sperăm ca cei de la CSM Bucureşti să fie mai fairplay, pentru că, până la urmă, toţi jucăm handbal şi din el ne câştigăm existenţa. Nu-i normal să se întâmple asemenea chestii“, a menţionat şi George Buricea. În Seria B, clasamentul este următorul: 1. Potaissa Turda - 7p, 2. Dinamo Bucureşti - 6p, 3. Steaua Bucureşti - 2p, 4. CSM Focşani 2007 - 0p. Câştigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, în sistemul cea mai bună echipă din trei meciuri, pe 15, 22 şi 29 mai. Formaţia care va încheia grupa A pe prima poziţie va juca două meciuri acasă.
 

Nouă convocaţi la loturile naţionale

 
Liga Naţională se întrerupe în această săptămână, pentru meciurile din preliminariile Campionatului European din 2020. De la HC Dobrogea Sud au fost convocaţi la lotuirile reprzentative nouă jucători: Iancu, Csog (România), Mitrevski, Markoski (Macedonia), Crnoglavac, Nikolic (Serbia), Vujovic (Muntenegru), Malinovic (Bosnia - Herţegovina) şi Saldatsenka (Belarus). „E bine, e rău, nu ştiu, urmează o săptămână în care vom rămâne foarte puţini la antrenamente, dar facem faţă“, a precizat Ionuţ Stănescu.
 

Greu de învins

 
Portarul Ionuţ Iancu este de părere că, pentru a juca finala, HC Dobrogea Sud trebuie să câştige toate meciurile de la Constanţa şi să obţină o victorie - două în deplasare. „Poli Timişoara e o echipă greu de învins, mă bucur că am câştigat pentru că toate meciurile vor fi grele. Am pornit cu 2 puncte în faţă, dar aceste 2 puncte nu înseamnă o victorie. Trebuie să câştigăm toate meciurile acasă şi să obţinem o victorie, chiar două, în deplasare pentru a juca finala. Acum urmează meciurile cu Lituania, la echipa naţională, sper să mă întorc şi de acolo cu victorii”, a menţionat Iancu, citat de site-ul oficial al clubului.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud a obținut prima victorie din play-off, după un meci încins cu Poli Timișoara (galerie foto+video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii