Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul cu Steaua nu mai are loc

ro

20 Jul, 2004 00:00 717 Marime text

Farul se pregateste de "bataliile" Diviziei A

Gruparea din capitala s-a razgandit in ultimul moment, solicitand ca intalnirea sa aiba loc in Ghencea, fapt neagreat de conducerea Farului * "Alb-albastrii" vor juca maine seara pe teren propriu cu Dacia Unirea Braila, iar sambata, de la ora 20.00, cu CSM Medgidia sau Callatis Mangalia * De la revenirea din vacanta, FC Farul s-a intarit cu mai multi jucatori, cei mai cunoscuti dintre acestia fiind petrolistul Dinu Todoran si ex-brasoveanul Mihai Baicu

Partida amicala Farul - Steaua Bucuresti, programata initial sa se desfasoare maine seara pe stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta, nu va mai avea loc intrucat clubul din capitala s-a razgandit in ultimul moment. Oficialii gruparii "ros-albastre" au solicitat ca meciul sa aiba loc la aceeasi data, dar in Ghencea, situatie care nu convine insa Farului. Echipa antrenata de Petre Grigoras este interesata sa joace cat mai multe amicale pe teren propriu, pregatindu-se in acest fel pentru partida din prima etapa a Campionatului National, cand "marinarii" vor primi acasa vizita campionilor de la Dinamo Bucuresti. Din acest motiv, Grigoras doreste ca jucatorii sai sa se reacomodeze cat mai mult cu gazonul stadionului "Hagi" si cu nocturna acestuia. Intrucat intalnirea cu Steaua nu va mai avea loc, Farul va juca miercuri seara, de la ora 19.00, impotriva divizionarei B Dacia Unirea Braila. Sambata seara, de la ora 20.00, va avea loc la Constanta un alt amical, adversara de data aceasta urmand sa fie o echipa din judet, una dintre cele patru formatii care evolueaza in esalonul secund. Este insa aproape sigur faptul ca ies din acest calcul FC Altay Dobrogea si Midia Navodari, formatii plecate deja in cantonamente montane. Raman asadar in carti CSM Medgidia si Callatis Mangalia. Ieri seara, de la ora 18.00, lotul largit al Farului a disputat primul antrenament pe stadionul "Hagi" de la intoarcerea din Bulgaria. Astazi si joi sunt programate cate doua antrenamente, in timp ce vineri va fi doar unul, locul de disputare fiind terenul II, recent reconditionat. In ceea ce priveste eventuala achizitionare a ex-rapidistului Valeriu Bordeanu, aceasta a ramas in aer, intrucat conducerea clubului nu a mai fost contactata de fotbalist, acesta avand, se pare, o alta oferta.

Jucatori consacrati si juniori dornici de afirmare

De la revenirea din vacanta de vara, conducerea clubului din Primaverii a cautat permanent solutii pentru intarirea lotului de jucatori. Desi nu a fost inca anuntat oficial, obiectivul gruparii de pe litoral pentru noua editie de campionat, care va debuta pe data de 31 iulie, este clasarea intre primele cinci echipe ale Diviziei A si chiar participarea intr-o Cupa europeana. Dupa plecarea lui Ion Marin, Farul a fost la un pas sa intre in "Era Mihai Stoichita", dar acesta a avut, se pare, pretentii exagerate si a parasit litoralul, inainte de a semna un contract cu "alb-albastrii". Cam in aceeasi perioada cu el au disparut din lot Zeciu si cei trei straini adusi, macedoneanul Nasuko, croatul Tahirov sau italianul Zampedri. Ramasa fara principal, gruparea condusa de Marcel Lica a apelat la Petre Grigoras, care a mai pregatit echipa si in urma cu doua sezoane. Catalogat ca "manta de vreme rea", Grig s-a intors la echipa si, aparent, a ingropat "securea razboiului", incercand sa uite ca a fost dat afara in urma unor presiuni exercitate de cativa dintre elevii sai. Grigoras nu a cautat vedete si a apelat, in toate amicalele disputate pana acum, fie la jucatorii consacrati (inclusiv Liviu Mihai), fie la juniori adusi din pepiniera Farului sau de la echipe din judet. Asa au aparut in lot Sava, Ravoiu, Iacob sau Pantelie. Ultimul dintre acestia a avut evolutii excelente in amicalele din Bulgaria, anuntandu-se un candidat serios in lupta pentru titularizare. Numele noi in echipa Farului sunt insa Dinu Todoran (ex-Petrolul Ploiesti) si Mihai Baicu, ultimul venit de la FC Brasov. Farul a pierdut din omogenitate o data cu plecarea lui Balan sau Baltoi, dar nou-venitii au adus, se pare, un plus de prospetime, care se poate dovedi benefica in meciurile de campionat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii