Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au condus cu 3-0 la pauză, dar nu au câştigat Meci nebun între FC Farul şi FCM Dorohoi

ro

09 Mar, 2015 00:00 3030 Marime text
FC Farul a ratat incredibil victoria în partida de la Constanţa cu FCM Dorohoi. „Marinarii“ au avut 3-0 la pauză şi au ratat imediat după aceasta majorarea scorului. Ce a urmat apoi e greu de crezut
 
Uneori, distanţa de la agonie la extaz e imperceptibilă. Străvezie. Subţire ca o foiţă de ţigară. Sâmbătă, s-a convins de acest lucru şi FC Farul. În minutul 42, „marinarii“ conduceau cu 3-0, la capătul unui joc foarte bun şi cu un prim gol marcat direct din corner. După pauză, Farul a arătat că şi 3-0, nu numai 2-0, poate fi un scor periculos. Astfel că meciul s-a încheiat la egalitate, 3-3, gazdele primind golul doi din penalty, iar al treilea fiind autogol. În plus, „marinarii“ au fost aproape şi de un al doilea autogol (bară), care putea duce victoria la FCM Dorohoi, după cum, în minutul 87, Farul putea puncta ea pentru 4-3! Joc nebun aşadar, din care „marinarii“ rămân cu prima repriză, în care echipa a arătat cu adevărat bine.
 
Farul a marcat până la pauză prin R. Neagoe (18) şi Enciu (23, 42) şi a ratat alte două ocazii (Băjan 39, Szalkai 45). Robert Neagoe a punctat direct din corner, în vreme ce la reuşitele golgheterului Enciu omul cu pasa decisivă a fost Alex Grigoraş. Aşadar, o repriză deosebită a Farului, însă, după pauză, totul s-a dus pe apa sâmbetei.

 Cum s-a ajuns la scorul de 3-3

Problemele de ordin fizic, absenţele din linia mediană, care au necesitat urcarea lui Pătraşcu mijlocaş, dereglându-se astfel sistemul defensiv, plus modul în care a fost tratat la finalizare avantajul de 3-0 i-au fost fatale Farului. „Marinarii“ au deţinut şi imediat după pauză iniţiativa, însă n-au avut concentrare în faţa porţii. Au apelat şi la „călcâie“, semn că vedeau meciul gata. Toate acestea au condus la scorul de 3-3, în loc ca Farul să se distanţeze (Szalkai 52, Giurgiu 63) şi să omoare meciul.

Farul, un autogol şi jumătate

Bara lui FCM Dorohoi, din minutul 61 (trasor de la distanţă), a arătat că oaspeţii nu au depus armele. Şi, încet-încet, s-au apropiat, beneficiind şi de erorile defensive ale gazdelor. Minutul 67, 1-3, gol Al. Marin. Minutul 69, oaspeţii cer vehement penalty. Minutul 77, 2-3, gol din penalty Ed. Sandu, lovitura de la 11 m fiind acordată în urma unui fault în careu al portarului Olaru. Minutul 82, 3-3, autogol Tudorache. Minutul 86, Farul este aproape de un nou autogol, dar o salvează bara. Scăpată ca prin urechile acului de 4-3, dar rămasă în zece jucători, după ce Giurgiu a primit al doilea cartonaş galben în minutul 85 şi a fost eliminat, Farul putea da lovitura în minutul 87, dar Pătraşcu a ratat din apropiere, iar meciul s-a terminat 3-3! Farul (antrenor, Marina Dinu) a jucat cu: Olaru - Băjan, D. Ciobanu, Tudorache, Giurgiu - Cioinac, Pătraşcu (cpt.) - Al. Grigoraş, R. Neagoe (70 Pâslaru), Szalkai (90 Cl. Popa) - Enciu (78 Muscă). FCM Dorohoi (antrenor, Vespazian Colban) a mizat pe: Hărăguţă - Vrabie, Cososchi, G. Luca (cpt.), Barabaş (76 Stancoschi) - A. Vlaicu - Grumezescu (59 Mateiuc), Ghiviziu, Orăşanu, Ed. Sandu (86 Atudorei) - Al. Marin.   

Marian Dinu - „Am vrut să jucăm în alt sistem“

 „A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Am început foarte bine, cu atitudine bună, iar asta a contat în condiţiile unui teren foarte greu. La pauză însă, jucătorii n-au ascultat deloc ce li s-a transmis, şi anume să trateze meciul foarte serios şi în continuare, pentru că Dorohoi a arătat şi în repriza întâi că este o echipă incomodă. În loc să închidem jocul şi să facem 4-0 sau 5-0, am început să jucăm cu călcâiele, lucru total nepermis, care nu li se indicase băieţilor sub nicio formă. În plus, au fost greşeli impardonabile pe faza defensivă, astfel că, pe undeva, e explicabil acest rezultat. Şi greu de digerat, în acelaşi timp. Vom face o analiză. Sunt jucători nemulţumiţi că nu sunt folosiţi, dar, când intră, nu arată că merită să joace. În timpul săptămânii, am încercat un alt sistem de joc, cu un singur închizător şi cu doi mijlocaşi ofensivi, dar pe parcurs ne-am dat seama că nu avem jucătorii care să se preteze la acest modul, astfel că am fost nevoiţi să-l urcăm pe Pătraşcu la mijloc. Nu poţi obţine rezultate doar cu randamentul a patru - cinci jucători. Astăzi (n.r. sâmbătă), nu putem evidenţia mai mulţi. Diferenţa au făcut-o greşelile individuale pe faza defensivă. La golurile doi şi trei fundaşii centrali au fost jaloane“, a declarat Marian Dinu.

 Vespazian Colban - „S-au văzut învingători prea devreme“

„Am început extrem de slab, primind golurile foarte uşor, primul din corner. La a doua reuşită a Farului, sunt semne de întrebare, portarul nostru mi-a spus că iniţial a prins mingea. A fost un joc bun al Farului în prima repriză, gazdele evoluând cu elan, dar având şi vântul de partea lor. În plus, noi i-am avut suspendaţi pe Ivaşcă şi Pavăl, improvizând un pic. În repriza a doua, am mai reglat unele lucruri. Am început partea secundă mai bine, am intrat în joc, am început să marcăm şi nu ne-am pierdut speranţa că putem scoate un rezultat pozitiv. Am avut şi un 11 m clar. Cu siguranţă, cei de la Farul s-au văzut învingători prea devreme şi au zis că meciul e câştigat. La 3-0, chiar şi eu îmi puneam întrebarea dacă mai putem reveni“, a spus şi Vespazian Colban. 

Sursa foto: suporterul-constantean.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii