Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci, marți, la Constanța HC Dobrogea Sud o întâmpină pe Sporting Lisabona din postura de lider al Ligii Naționale

ro

22 Sep, 2020 00:00 3459 Marime text
 
  • HC Dobrogea Sud și Sporting Lisabona se întâlnesc în turul trei al EHF European League.
  • În 2005, HCM Constanța a eliminat din Cupa Cupelor echipa portugheză, cu două victorii.
  • În sezonul 2020/2021 al Ligii Naționale, HCDS a câștigat primele trei meciuri jucate.  
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța dispută marți, 22 septembrie, prima manșă a dublei întâlniri din turul doi al EHF European League, contra formației portugheze Sporting Lisabona.

Partida se joacă în Sala Sporturilor din Constanța, de la ora 19.45, returul fiind programat pe 29 septembrie, la Lisabona. Cu 15 ani în urmă, echipa Constanței, HCM, întâlnea Sporting Lisabona în turul trei al Cupei Cupelor, iar trupa de pe litoral mergea mai departe după două victorii, 32-30 la Lisabona și 28-22 la Constanța. Trei dintre jucătorii de atunci de la HCM, George Buricea, Laurențiu Toma și Ionuț Stănescu, se află și acum la echipa Constanței, în diferite posturi (jucător, antrenor sau oficial). În ultimele două stagiuni, Sporting a jucat în faza play-off pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor cu Dinamo București.

„Sporting este favorită, dar suntem pregătiți pentru orice“

„După 15 ani, mă întorc la Lisabona. Îmi aduc aminte cu plăcere de acea deplasare, din anul 2005. Am jucat atunci semifinale în Cupa Cupelor. Sperăm să facem și acum un sezon european foarte bun. Va fi foarte greu, pentru că au echipă foarte bună, știm că au jucat cu Dinamo în Liga Campionilor și au pierdut la două goluri în play-off, chiar anul ăsta. Dar și noi avem o echipă bună, poate nu foarte închegată încă. Avem nevoie de timp. Dar eu spun că vom arăta din ce în ce mai bine. Sporting este favorită, dar suntem pregătiți pentru orice. Sperăm să fim noi cei care vor merge în grupe!“, a declarat George Buricea, pentru site-ul oficial al HCDS.

„Cine va face mai puține greșeli va câștiga“

Extremă dreapta la HC Dobrogea Sud, brazilianul Fabio Rocha Chiuffa a venit la Constanța anul trecut, după ce a evoluat un sezon la Sporting. „Cred că au o echipă cu adevărat bună. Va fi greu pentru noi, dar și noi avem o echipă bună! Am vorbit cu băieții și le-am spus că va fi o experiență bună pentru noi să jucăm cu Sporting. Au jucători valoroși, aleargă mult, sunt rapizi, puternici, dar și noi avem jucători la fel de buni. Cred că sunt șanse 50-50, cine va face mai puține greșeli va câștiga. Eu sper și mi-aș dori foarte mult să ne calificăm“, a menționat Chiuffa, potrivit aceleiași surse.

Trei din trei în campionat

Meciul cu Sporting găsește HCDS pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale, după ce formația litoralului a câștigat toate cele trei meciuri din turneul de la Sfântu Gheorghe, primul din stagiunea 2020/2021: 22-19 (10-10) cu CSM Bacău, 30-17 (19-6) cu nou-promovata CS Magnum Botoșani și 29-21 (15-14) cu CSM Reșița - partidă în care Ionuț Nistor a marcat de 14 ori. „3 din 3! Victorie fără emoții și cu Reșița. 29-21. Terminăm primul turneu din campionat cu maximum de puncte. Bravo, băieți!“, a fost mesajul clubului. După trei etape, patru formații au punctaj maxim, 9, fiind clasate în campionat, în urma golaverajului, astfel: 1. HCDS, 2. CSM București, 3. Dinamo, 4. Minaur Baia Mare. HCDS a jucat și finala Cupei României, pierdută cu 21-24 (10-11) în fața lui Dinamo. Cel de-al doilea turneu al Ligii Naționale se va derula în perioada 4-11 octombrie a.c., cuprinzând etapele 4, 5, 6, 7, 8 și 9.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

Citește și:

HC Dobrogea Sud a câștigat și în Rusia, trecând peste deplasarea cu probleme „Mai greu a fost drumul decât meciul“ (galerie foto)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii