Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci între Selecționata Legendelor și Naționala Artiștilor. Au evoluat și jucători constănțeni

ro

13 Oct, 2020 00:00 4999 Marime text
  • Selecționata Legendelor a învins cu 7-1 Naționala Artiștilor, la Ploiești.
  • Selecționata română a jucat și în Turcia, cu reprezentativa de old-boys din acea țară.
  • Următoarea acțiune a Selecționatei Legendelor este în intervalul 14 - 18 octombrie, în Antalya.
 
Deși s-au retras din activitatea competițională, mai mulți foști fotbaliști români continuă să joace la nivel de veterani, într-un proiect al Selecționatei Legendelor, demarat la inițiativa mai multor ex-jucători, precum constănțeanul Stelian Carabaș, Daniel Chiriță sau Ciprian Mozacu.

Momentan, se urmează pașii juridici pentru înființarea unei asociații a Selecționatei Legendelor, dar acțiunile au început deja. Printre altele, au fost un meci în Turcia, cu reprezentativa de old-boys din acea țară (câștigat de români cu 2-1), dar și o întâlnire, la Ploiești, cu Naționala Artiștilor, eveniment organizat de Daniel Chiriță (la a cărui bază sportivă s-a jucat partida) și Stelian Carabaș. Pentru  Selecționata Legendelor, care s-a impus cu 7-1 (3-1), au evoluat la Ploiești în jur de 20 de fotbaliști, inclusiv de la Constanța. Cei de pe litoral au fost Valentin Dumitrică (portar) - Stelian Carabaș, Gică Butoiu, Adrian Pitu, Ștefan Ciobanu, Ionel Boghițoi și Gabriel Chelariu (jucători de câmp). Din restul țării nu au lipsit Eugen Trică, Daniel Iftodi, Ionuț Pârvu, Cornel Frăsineanu, Giani Căpușă, Darius Miclea, Sergiu Ghidarcea, frații Ionuț și Daniel Vetrea, Gabriel Coșa, Mădălin Popa sau Lucian Cozma.

Campionat Național de veterani


”Vrem să atragem lângă noi jucători de peste 35 de ani, care să aibă astfel continuitate după ce se retrag din activitatea competițională. Suntem în faza de pregătire a proiectului Selecționatei Legendelor. Am discutat cu mulți foști fotbaliști și ne bazăm pe un nucleu de 50-60, fiecare venind la acțiuni după cum au timp. De exemplu, la Ploiești, au fost și băieți care nu au putut participa. În proiectul nostru, ne bazăm pe sprijinul unor sponsori și vrem să organizăm evenimente în țară și străinătate, dar și un campionat de veterani, în sistem privat. Deocamdată, avem opt echipe și vrem să demarăm competiția în martie 2021”, a declarat fostul mare fotbalist Stelian Carabaș, care este și președintele Asociației FC Farul Old-Boys.
Următoarea acțiune a Selecționatei Legendelor este în intervalul 14 - 18 octombrie, în Antalya, unde va participa la un turneu de veterani cu 24 de echipe, dintre care patru selecționate.

În secțiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiți și alte imagini de la acțiunea desfășurată la Ploiești.

Sursa foto: Facebook (Lucian Cozma, Stelian Carabaș, Gică Butoiu)

Citește și:

LIVE TEXT. Constanța FC Farul, pe locul trei la Memorialul "Dumitru Antonescu". Steaua, câștigătoare (galerie foto)

   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii