Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci al FC Viitorul, suspectat de FederBet. Raport în Parlamentul European! Paul Peniu - „E comic să susţii aşa ceva!”

ro

05 Jul, 2016 00:00 3301 Marime text
 

Un meci al echipei de Liga 1 FC Viitorul figurează într-un raport anual al FederBet (agenţie belgiană de monitorizare a pariurilor) ca fiind suspect, scrie prosport.ro. Este vorba de partida FC Viitorul - ASA Tg. Mureş 6-1, disputată pe 2 mai 2016. Potrivit sursei citate, raportul FederBet (care se referă la perioada iunie 2015 - mai 2016) a fost prezentat la Bruxelles, în faţa Parlamentului European, pe 14 iunie, de secretarul agenţiei belgiene şi de un europarlamentar italian.
 
Cei de la FC Viitorul resping însă orice implicare a clubului constănţean în probleme de genul celor semnalate de FederBet. „E comic aşa ceva! Nu am ce să comentez. ASA Tg. Mureş nu mai reprezenta nimic la ora meciului din punctul de vedere al jocului, nu bătuse pe nimeni, şi era într-o situaţie foarte dificilă ca organizare şi ca lot. Nu ştiu de ce ar fi suspectată această partidă, probabil prin proporţiile scorului. Dar cine a văzut meciul ştie că nu e nimic necurat. Menţionarea FC Viitorul în asemenea probleme e peste puterea mea de înţelegere. Nu ştiu de ce se livrează asemenea injecţii despre echipa noastră, una serioasă, care îşi vede de treaba ei. Pe noi ne preocupă să creştem jucători, să fim corecţi şi să ne batem doar pe teren“, a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“.

Au semnat declaraţii pe propria răspundere

Pe marginea acestui subiect, FC Viitorul a emis şi un comunicat de presă, în care precizează: „Urmare a articolului apărut, luni după-amiază, în presa centrală cu privire la regăsirea meciului FC Viitorul - ASA Tg. Mureș pe lista agenției de monitorizare a pariurilor, FederBet, clubul nostru are următoarea poziție: FC Viitorul EXCLUDE orice preocupare și asociere cu astfel de practici. Clubul nostru a fost întotdeauna preocupat doar de fotbal și nu va intra niciodată în lucruri de acest gen. La începutul acestui an fiecare angajat al clubului FC Viitorul a semnat declarație pe propria răspundere că înțelege să respecte Regulamentul disciplinar al FRF, care reglementează și sancționează Corupția / Pariurile sportive / Integritatea competițiilor (art.60), Integritatea meciurilor (art.60 bis) și Manipularea rezultatului unui joc (art.61)“.

I-au transferat pe Alex Nimely şi pe Cătălin Carp

Aflată în cantonament în Polonia, FC Viitorul a anunţat perfectarea a încă două transferuri, atacantul Alex Nimely și fundașul Cătălin Carp. Alex Nimely (25 ani) are origini liberiene și este fost internațional englez Under-20, reprezentativă pentru care are trei selecții și a înscris un gol. Din februarie 2016 a evoluat pentru ACS Poli Timișoara, echipă pentru care a susținut zece partide și a marcat trei goluri. Între 2008-2016 Nimely a fost jucătorul lui Manchester City, interval în care a mai fost împrumutat la Middlesbrough, Coventry City și Crystal Palace. Alex Nimely a semnat un contract pe doi ani cu FC Viitorul.
 
Cătălin Carp (22 de ani) este internațional al Republicii Moldova și a evoluat în precedentele două sezoane în Liga I pentru CFR Cluj (2014/2015) și Steaua București (2015/2016). Carp evoluează fundaș central și a semnat un contract pe doi ani cu FC Viitorul.

Amical cu Partizan Belgrad

După două înfrângeri (0-1 cu Chojniczanka Chojnice şi 1-2 cu Arka Gdynia) şi un egal (1-1 cu APOEL Nicosia) în cele trei meciuri amicale susţinute până acum în Polonia, FC Viitorul susţine mâine al patrulea amical, întâlnind, de la ora 19.00, celebra echipă sârbă de primă ligă Partizan Belgrad.
 
Pe 7 iulie, tot de la ora 19.00, este programată ultima dispută de verificare a FC Viitorul în Polonia, cu Drutex-Bytovia (Polonia, Liga 2). Din Polonia, Viitorul merge în Austria, pentru al doilea stagiu extern, în care va disputa alte trei meciuri: pe 10 iulie: FC Viitorul - Olekdandriya (Ucraina, Liga 1); pe 13 iulie - FC Viitorul - Rad Belgrad (Serbia, Liga 1); pe 14 iulie: FC Viitorul - Anji Mahachkala (Rusia, Liga 1).

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; 2, 3, 4 - Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii