Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii” intră mâine în cantonament În amicalul cu CFR, Farul a avut în echipă fotbalişti de la Otopeni, Botoşani şi Callatis 2012 (galerie foto)

ro

19 Aug, 2013 00:00 3145 Marime text
Echipa constănţeană a disputat, sâmbătă, pe teren propriu, o partidă de verificare contra echipei de Liga a IV-a CFR Constanţa, care le-a revenit gazdelor

Farul s-a impus cu 3-0 (2-0), prin golurile marcate de Ivanovici (min. 38), Igiroşanu (min. 43) şi Butoi (min. 65). Antrenorul Ion Răuţă a trimis pe teren câţiva jucători noi, doi dintre ei foşti farişti. Mâine, „marinarii” vor intra în cantonament, la mini-hotelul de la stadion, pentru o perioadă de zece zile.

Echipa de start a Farului a fost: Vl. Neagu - Niţescu, Răvoiu, Bumbac, Stroe - Ivanovici, Buzea, B. Nicola, Mansur - D. Prodan, Igiroşanu. După pauză, au jucat: Vl. Neagu - Pâslaru, E. Năstase, L. Florea, Bădaşcă - Banoti - Păcurar, Chira, Muscă, C. Coteanu - Butoi. Nu au evoluat Curcă, Băjan (învoiţi) şi Ghenciu (accidentat). Noutăţile sunt Dănuţ Prodan (ultima dată, la CS Otopeni, care a mai jucat la Farul), Stere Banoti (vine de la ACS Callatis 2012 Mangalia, fost junior al Farului) şi Păcurar, un mijlocaş de bandă (stânga, dreapta) de la Botoşani. „Evoluţia băieţilor a fost una modestă, atât în prima repriză, cât şi după pauză. Încă nu suntem la nivelul la care ar trebui. Mai avem nevoie de întăriri. De luni însă (n.r. astăzi), sperăm să se rezolve multe dintre probleme. Deja procesul de pregătire cunoaşte îmbunătăţiri”, a declarat Ion Răuţă. Fundaşul dreapta Robert Băjan a disputat săptămâna trecută două partide amicale în tricoul echipei naţionale a României Under-19, ambele cu Danemarca. Nordicii s-au impus cu 4-0 în prima partidă, dar tricolorii şi-au luat revanşa, impunându-se apoi cu 3-2. În ambele confruntări, Băjan a jucat fundaş dreapta, intrând în a doua repriză, în locul lui Mihai Bălaşa (AS Roma, fost la Viitorul), în minutul 74, respectiv 68. Mâine, Farul intră în cantonament, la stadion, perioadă de pregătire care se va întinde pe durata a zece zile, cu o singură zi liberă, duminică, 25 august. La finalul cantonamentului, pe 28 august, „marinarii” au programat primul meci oficial al sezonului 2013/2014, în Cupa României, unde vor întâlni, în deplasare, o echipă de Liga a III-a (după toate probabilităţile). Campionatul începe pe 7 septembrie.

Care au fost adversarii „marinarilor”

Adversara de sâmbătă a Farului, CFR Constanţa (antrenori, Cătălin Agafiţei şi Gheorghe Drogeanu), a început meciul cu: C. Popa - Nae, N. Stroe, Rusu, Muşat - Dogaru, Pletea, Şuta, G. Izet - Avram, E. Asan. Au mai jucat: C. Vasile - Pescaru, C. Mihai, E. Ali, Agafiţei şi D. Biciu. „Pentru noi, a fost un meci bun de pregătire. Nu suntem la nivelul Farului, dar nu ne-am făcut de râs”, a declarat Herchin Sefa, preşedintele CFR-ului.   

Suporterii şi-au dat sângele pentru Farul

Fanii Farului continuă să se implice în ajutorarea, financiară ori de altă natură, a clubului. Sub sloganul „Ne dăm sângele pentru Farul!”, o parte a membrilor galeriei au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Constanţa, iar cu bonurile primite au cumpărat alimente pentru masa fotbaliştilor din următoarea perioadă. „Oricine poate urma acest exemplu. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 07.30 şi 13.00. De asemenea, îi invităm pe constănţeni să doneze bani în contul de insolvenţă al clubului. Farul nu moare!”, a declarat Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut fan al Farului, care a donat şi el sânge, deşi nu stă strălucit cu sănătatea, ieşind de puţin timp din greva foamei. În acelaşi timp, fanii au continuat să verse bani pentru plata insolvenţei şi participă la diverse acţiuni pentru a strânge fonduri pentru Farul. Contul în care pot fi depuşi banii este RO52BTRL01401205215749XX, deschis la Banca Transilvania. Un ajutor financiar au oferit şi suporterii ieşeni.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii