Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Marinarii" cauta o noua victorie a redresarii

ro

12 Sep, 2003 00:00 464 Marime text

FC Farul Constanta - Gloria Bistrita

(astazi, ora 19.00, stadion "Gheorghe Hagi")

Cu amaraciune in suflet dupa pierderea ultimei sperante ca nationala Romaniei va fi prezenta la anul la Campionatul European de fotbal din Portugalia, microbistul roman se intoarce, incepand de astazi, spre intrecerea interna. Astazi, de la ora 19.00, FC Farul Constanta si Gloria Bistrita deschid "balul" etapei a cincea a campionatului Diviziei A. La Constanta, pe stadionul "Gheorghe Hagi" se intalnesc ocupantele locurilor 11 (Farul) si 7 (Gloria), in clasament. Pe cele doua le despart doar doua puncte (4, respectiv 6), astfel ca miza jocului este mare. Mai ales pentru gazde, care, dupa un inceput mai timid de campionat, au obtinut in runda trecuta prima victorie, 3-0 cu Universitatea Craiova. Si oaspetii vin dupa o victorie, de pe teren propriu, cu Ceahlaul Piatra Neamt, insa ultima lor "iesire" s-a soldat cu o infrangere usturatoare la Craiova, 3-0. Loturile ambelor formatii sunt valide medical, astfel ca in intalnirea de azi, daca si terenul o va permite, este de asteptat sa urmarim un nou spectacol fotbalistic. Care, speram noi, va da, la final, castig de cauza echipei noastre.

Concentrarea

"Meciul cu Universitatea Craiova a fost marcat de o evolutie foarte buna a echipei care ne da noua sperante ca putem mai mult. Cu o singura conditie: sa ramanem concentrati. Sa nu apara relaxarea", asa gandeste antrenorul principal Ion Marin partida de azi, dintre FC Farul Constanta si Gloria Bistrita. El este de parere ca Farul are nevoie de victoria de azi pentru a-si recapata increderea in fortele proprii: "Jocul cu Bistrita este foarte important. Trebuie castigat. Sper ca aceasta pauza sa nu ne fi scos din mana, pentru ca eram intr-o forma buna. Avem nevoie de un rezultat pozitiv. Nu ne putem permite nici un pas gresit. Nu subestimam in nici un fel adversarul. Cred ca avem un atu in plus fata de ei pentru ca vin dupa o deplasare destul de lunga, dupa un joc in Italia, cu Fiorentina. Probabil ca vor acuza o stare de oboseala, dar nu se stie niciodata. Gloria va veni sa-si ia revansa dupa infrangerea usturatoare care i-am administrat-o in primavara, la Bistrita". Marin crede ca Gloria are o aparare slaba si se teme de ofensiva acesteia: "Este o echipa care are in componenta ei jucatori cu multa experienta. Dar prin plecarea lui Vasile Popa se pare ca linia de fund este un pic desincronizata. Antrenorul Remus Vlad cauta fel de fel de solutii. N-au fost meciuri consecutive in care sa joace cu aceiasi trei fundasi centrali. Au, in schimb, un Negrean foarte periculos, cu un simt al portii deosebit. Pe dreapta ii au pe Mandrean si Minteuan, care participa la fazele de atac, iar pe stanga, noua achizitie de la Galati, Cornea, este si el foarte talentat".

Apel la public

Evolutia echipei in meciul cu Universitatea Craiova i-a apropiat si mai mult pe suporterii constanteni de echipa si de aceea Marin doreste ca, prin prestatia de azi a jucatorilor, sa nu-i dezamageasca: "Avem nevoie de spectatori. Jucam si pentru dansii. Cand se poate sa cream spectacol, il cream. Eu le las fantezia la indemana jucatorilor atunci cand rezultatul o cere".

Jucatori optimisti

George Curca, Ionut Badescu si Liviu Mihai au afisat ieri optimismul din tabara echipei noastre. "Este un meci greu, in care trebuie sa fim atenti in aparare. Cred ca adversarii or sa joace pe contraatac si vor veni mai mult sa se apere. Sper ca si vremea sa ne ajute, pentru ca am mai avut probleme cu terenul. Cred ca vom castiga", a afirmat Curca. Badescu merge si el pe aceeasi linie: "Daca o sa abordam meciul cum l-am abordat pe cel cu Craiova, vom castiga cu toate ca terenul va fi greu si ne va pune probleme. Cred ca vom reusi sa invingem prin aceeasi ambitie ca la meciul cu Craiova". L. Mihai mizeaza pe moralul echipei: "Avem un moral bun dupa meciul cu Craiova. Cred ca o sa ne impunem. Va fi o partida dificila, dar cred ca vom invinge".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii