Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii” au pus capăt seriei de patru înfrângeri consecutive FC Farul a ţinut în şah liderul Ligii a II-a

ro

01 Dec, 2014 00:00 2085 Marime text
FC Farul a obţinut un rezultat însemnat, sâmbătă, la Constanţa, în confruntarea cu FC Voluntari, din etapa a 15-a. Meciul s-a terminat la egalitate, „marinarii” jucând cu mare determinare

După patru înfrângeri la rând în campionat, FC Farul a obţinut, în sfârşit, şi un alt rezultat, remizând pe teren propriu, 1-1, cu liderul solitar al clasamentului, FC Voluntari. Faţă de ultimul meci jucat la Constanţa şi pierdut cu 1-4 contra lui SC Bacău, Farul a arătat acum incomparabil mai bine, jocul fiind schimbat total în primul rând la capitolul determinare. „Marinarii” au deschis chiar scorul, iar în partea secundă au avut o perioadă în care au presat, fiind aproape de un nou gol.

Liderul detaşat al seriei întâi a Ligii a II-a (cu şapte puncte în faţa echipei de pe locul doi) a venit la Constanţa având în spate patru victorii la rând, în care marcase 15 goluri şi primise cinci. Situaţia Farului era diametral opusă, cu patru eşecuri în ultimele patru partide de campionat, golaveraj 2-10. Gazdele s-au mobilizat însă foarte bine şi au obţinut un rezultat în consecinţă, deşi nu li se dădea multe şanse înaintea partidei.
Mai mult, „marinarii” au deschis chiar scorul, încă din minutul 9, când Neagoe i-a pasat excelent printre lui Plămadă, iar acesta a tras la colţul lung din careu. FC Voluntari a încercat apoi să revină pe tabelă şi a trecut la cârma jocului, ratând şi câteva ocazii bune (M. Ene 13, Voduţ 14). În cele din urmă, liderul a punctat în minutul 25, prin Voduţ, care a speculat, din apropiere, o învălmăşeală în careul Farului. 1-1 a şi fost scorul pauzei, constănţenii mai apărând la finalizare în două rânduri, prin Enciu (35, 41).

Arbitrul Marian Barbu a arătat două cartonaşe roşii

Imediat după reluare, în minutul 48, oaspeţii s-au arătat din nou periculoşi, dar Ene nu l-a putut învinge pe portarul Farului, Ciucă. „Marinarii” au început apoi să joace din ce în ce mai bine, au prins curaj şi o perioadă au semănat pericol la poarta oaspeţilor, Enciu şi Scărlătescu finalizând două acţiuni bune. Cu trecerea timpului însă, presiunea lui FC Voluntari s-a intensificat, oaspeţii alergând după lovitura de graţie. Într-un final de meci încins, în care Farul s-a arătat nemulţumită de mai multe decizii ale arbitrului Marian Barbu, din Făgăraş, „marinarii” au rezistat. Ambele echipe au avut câte un eliminat, în urma a două cartonaşe galbene (Popa, de la Farul; Voduţ, de la Voluntari), iar în ultimul minut din cele patru de prelungiri, Mitache a fost aproape de a marca pentru victoria oaspeţilor. FC Farul (antrenor, Ion Barbu) a jucat cu: Ciucă - Cl. Popa, D. Ciobanu, Miulescu (69 Straton), Szalkai - Scărlătescu, Ochia (46 Cârstoiu), Ivănică, Plămadă (75 Pâslaru) - R. Neagoe (cpt.) - Enciu. FC Voluntari (antrenor, Ilie Poenaru) i-a folosit pe: Hânţăscu - S. Moga, Achim, Mitache, Fl. Maxim - C. Roşul (55 T. Bălan), S. Rădoi (cpt.), Todoran, Călinţaru (75 E. Stan) - M. Ene (67 G. Deac), Voduţ.

Ion Barbu - „Am lucrat în primul rând la psihicul jucătorilor”

Farul a plătit scump acest egal, alegându-se cu multe indisponibilităţi în urma partidei. Toate schimbările au fost efectuate din pricina problemelor medicale (Plămadă - întindere la inghinali, Ochia - suspect de ruptură musculară, Miulescu - dureri cervicale), iar, pe lângă Popa, eliminat sâmbătă, „marinarii” au şi alţi suspendaţi pentru meciul următor, de la Buzău, precum Ciobanu şi Ivănică. „După o serie negativă de rezultate, am obţinut un punct mare. Oricum, situaţia noastră rămâne grea, ţinând cont că la partida din etapa viitoare ne confruntăm iar cu suspendaţi şi accidentaţi. Glumind, mă voi antrena şi eu, poate intru o repriză. Felicit jucătorii pentru atitudine şi sper să nu pierdem la Buzău. Au dat şapte acum, dar poate li s-au terminat şi lor golurile. Am lucrat în primul rând la psihicul jucătorilor. Le-am cerut să încercăm să scoatem maximum din cele două jocuri care au mai rămas de jucat din acest an. Se pare că băieţii au înţeles asta, iar cu puţin noroc şi cu mai mult curaj, puteam şi câştiga astăzi (n.r. sâmbătă). N-aş vrea să vorbesc despre arbitraj, dar parcă cei de la Voluntari jucau acasă, iar noi eram oaspeţii. Au fost mici ciupeli. În ceea ce priveşte viitorul, vom vedea ce va fi din iarnă. Trebuie schimbat ceva, pentru că nu se poate continua aşa, suntem totuşi Farul Constanţa”, a declarat Ion Barbu.

Ilie Poenaru - „Scorul nu este echitabil”

Principalul lui FC Voluntari, Ilie Poenaru, a spus: „A fost un meci bun şi poate sunt lipsit de modestie, însă am controlat ostilităţile cap-coadă. Dar, ca de fiecare dată, ne creăm foarte multe ocazii şi nu reuşim să marcăm. Până acum, nu ne-a costat lucrul acesta, dar a venit şi momentul în care, dacă nu marchezi tu, o face adversarul. Nu e însă nicio problemă, am câştigat un punct şi am făcut un joc foarte bun. Băieţii au avut atitudine şi au abordat bine meciul. Ştiam că vom avea o misiune grea cu Farul, o echipă în suferinţă de puncte. Ştiam că îşi va da viaţa cu noi, pentru că îi era teamă de noi. Suntem cea mai bună echipă şi avem cel mai bun atac, am marcat 40 de goluri în 14 etape. I-am felicitat pe constănţeni şi le-am spus că, dacă aveau această atitudine în fiecare meci, probabil că nu erau în situaţia de acum. Cu această determinare, vor fi altă echipă şi se vor clasa pe un alt loc. La numărul de ocazii pe care le-am avut noi, scorul nu este echitabil. În afară de gol, nu-mi amintesc ca Farul să fi avut, pe greşelile noastre, maximum trei ocazii. După golul pe care l-au marcat, 20-25 de minute nu au mai ieşit din jumătatea lor, am dominat categoric”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii