Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ au făcut doar egal cu Înainte Modelu Robert Szalkai s-a întors la FC Farul (galerie foto)

ro

19 Feb, 2015 00:00 3278 Marime text
În al treilea meci de verificare din această iarnă, FC Farul a remizat, ieri, scor 0-0, cu echipa din Liga a III-a Înainte Modelu, partida disputându-se pe stadionul „Farul“ din Constanţa

După ce au învins în precedentele dispute de verificare Axiopolis Cernavodă (Liga a IV-a) şi Delta Dobrogea Tulcea (Liga a III-a), de fiecare dată cu 2-1, „marinarii“ au înregistrat ieri un rezultat de egalitate fără goluri, în compania formaţiei clasate pe locul şapte în seria secundă a Ligii a III-a. Pe o vreme friguroasă şi pe un teren greu, formaţia constănţeană a rămas datoare, mai cu seamă în prima repriză, în care nu a avut nicio ocazie.

FC Farul (antrenori, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina) a evoluat în formula: Olaru (46 Vl. Neagu) - Băjan, D. Ciobanu, Fl. Tudorache (57 Buzea), Szalkai - Pâslaru (57 Plămadă), Ochia, Cârstoiu, Vieru (57 Giurgiu) - Enciu (57 Muscă), M. Jianu (57 R. Neagoe). De cealaltă parte, principalul echipei din Modelu, fostul atacant al echipei Callatis Mangalia, Valeriu Petrescu, a mizat pe: Bratu (46 Dobre) - Niţescu, Nicodim (42 Matei), Topor, Antoniev - Mitrea (46 Dumitrescu), Patriancă (46 Tănase), Huzuneanu, Calagi (46 Tene) - Şerban (46 Truţă), Stavilă. Niţescu este fostul fundaş dreapta al Farului, iar Calagi a fost junior al Farului şi a jucat şi la Farul II. Partida a fost arbitrată de Florin Miron, asistat de Silviu Gheorghe şi Iulian Barbu. 

Marea ocazie a lui Robert Neagoe


După o primă parte în care nu a reuşit să se arate periculoasă, după pauză, Farul s-a apropiat mai mult  de poarta adversă, ratând şi câteva ocazii, însă doar într-un interval de opt minute (între 59 şi 67), în rest jocul suferind în continuare. În minutul 59, Pâslaru a insistat la o minge şi a centrat la Jianu, care a şutat periculos. „Marinarii“ au fost foarte aproape de gol în minutul 63, când Buzea i-a pasat lui Robert Neagoe, iar acesta a tras în portar, din poziţie de unu la unu. La aceeaşi fază, imediat, Giurgiu a şutat, iar mingea a fost respinsă de un fundaş al oaspeţilor, din apropierea liniei porţii. În minutul 67, Plămadă l-a pus şi el la încercare pe goal-keeper-ul lui Înainte, care a acordat corner. Pe finalul primei reprize, Nicodim, de la Modelu, a primit cartonaş roşu (pentru două galbene), dar, conform protocolului partidei, fundaşul oaspeţilor a fost înlocuit, în locul său intrând Matei, astfel că Înainte nu a evoluat în inferioritate numerică.

Vlad Neagu - „Meci mai greu decât ne-am aşteptat“


„A fost un meci mai greu decât ne-am aşteptat. Am întâlnit o echipă agresivă, care nu prea ne-a lăsat să jucăm. Nici noi nu am fost într-o zi foarte bună. Rezultatul este cam ruşinos pentru noi. Am suferit la relaţiile de joc, dar nici atitudinea noastră nu a fost la un nivel foarte înalt, ca să compensăm lipsa de omogenitate“, a declarat portarul farist Vlad Neagu. „O partidă destul de bună. Este îmbucurător că începem să ne adunăm şi că încep să revină la antrenament cei care au avut probleme medicale. De astăzi (n.r. ieri) au început pregătirea şi Grigoraş, şi Pătraşcu. Încet-încet, vrem ca, în cele zece zile pe care le mai avem la dispoziţie, să punem la punct lucrurile la care încă suferim. Încercăm să ne adaptăm, pentru că pe niciunul dintre cele trei meciuri amicale de până acum nu l-am disputat în condiţii normale de joc“, a spus şi principalul Marian Dinu. „Ne-a interesat mai puţin scorul şi mai mult jocul nostru, unul care m-a satisfăcut“, a spus şi Valeriu Petrescu.

Marian Dinu - „Sunt mulţumit de Szalkai“


În formula de start a „marinarilor“, a apărut, ca fundaş stânga, Robert Szalkai, cel care s-a întors de la echipa la care dăduse probe şi va rămâne la Farul. După pauză, Robert a jucat mijlocaş stânga, pe aceeaşi parte a defensivei fiind distribuit Giurgiu. „Robert a venit la echipă şi sper să joace cât mai bine. Nu l-am cunoscut până acum, dar mi s-a spus că e un jucător foarte bun. De altfel, eu sunt mulţumit de cum se comportă la antrenamente şi cum a abordat şi meciul de astăzi (n.r. ieri). Trebuie să joace la un nivel cât mai bun şi să-şi dorească să urce şi să crească în valoare“, a spus Marian Dinu.

Giani Nedelcu, din nou lângă echipă


Tot ieri, la echipă a venit mijlocaşul Enis Bolat (care a mai jucat la Farul, iar ultima dată a evoluat la Unirea Slobozia). „Am mai făcut un transfer, fostul jucător al Farului Bolat. Sperăm ca, de mâine (n.r. astăzi), să-l avem la pregătire şi pe mijlocaşul Ionuţ Cioinac, de la Fortuna Poiana Câmpina. Cum am şi vorbit cu oamenii din conducerea noastră, cei care vin trebuie să intre titulari. Nu avem nevoie de completări în lot. Am renunţat la Valentin Ion, Igiroşanu, Moroşanu şi Caciandone, jucători despre care am înţeles că au ajuns la Tulcea, echipă unde şi-au exprimat dorinţa să joace. Pentru ei e foarte bine să aibă meciuri în picioare. Decât să stea aici şi să-i avem doar la antrenament, am preferat să-i dăm împrumut“, a mai spus Dinu. În meciul de ieri nu a jucat Cl. Popa, accidentat. La „oficială“ s-a aflat şi Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al Farului, revenit lângă echipă după operaţia pe care a suferit-o în Germania.

„Marinarii“ întâlnesc, sâmbătă, Dunărea Călăraşi


FC  Farul va susţine ultimul meci amical din perioada de pregătire sâmbătă, 20 februarie, în fieful liderului Ligii a III-a, seria a doua, Dunărea Călăraşi. Campionatul începe pe 28 februarie, „marinarii“ susţinând primul meci în deplasare, cu ACS Berceni. „La Călăraşi, întâlnim o echipă care se apropie ca stil de ACS Berceni. Sper să putem folosi toţi jucătorii pe care contăm, măcar o repriză. Încercăm să ne apropiem de formula de start pentru prima etapă. ACS Berceni e o echipă agresivă, cu jucători care au evoluat în Liga I (precum Epaminonda Nicu). Are doi fundaşi centrali masivi. Am luat informaţii despre această echipă şi vom mai lua. Sper să fim pregătiţi. Am vorbit cu băieţii încă de la începerea pregătirilor. Contează mai puţin ce va face adversarul, ci ce vom face noi“, a arătat Marian Dinu. „La Berceni, mergem să câştigăm, pentru că nu mai avem nimic de pierdut. Va fi un meci greu, pentru că suntem în urmă cu pregătirea, suferim, iar acest lucru se vede. Sperăm ca, până la ora meciului, să mai punem la punct din deficienţe“, a spus şi Vlad Neagu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii