Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au doar varianta victoriei la Ploiesti

ro

27 Mar, 2010 03:24 1195 Marime text

farul.jpgFC Farul va juca duminică, în deplasare, împotriva formaţiei Petrolul Ploieşti, meci contând pentru etapa a XXI-a a Ligii a II-a. Partida va începe la ora 11.00, şi va fi arbitrată de Robert Dumitru (Braşov), ajutat la cele două margini de Cătălin Savu (Galaţi) şi Dragoş Vlad (Târgovişte).

După eşecurile din ultimele două partide (1-4, cu Concordia Chiajna şi 0-1, cu Victoria Brăneşti), formaţia pregătită de Ştefan Stoica este obligată să învingă duminică la Ploieşti, pentru a mai păstra şanse la promovare. Înainte de acest joc, constănţenii ocupă locul 3, cu 35 de puncte, la două lungimi distanţă de poziţia secundă ocupată de Sportul şi la şapte de liderul clasamentului Victoria Brăneşti. Antrenorul „marinarilor", Ştefan Stoica susţine că partida cu Petrolul este extrem de importantă însă nu decisivă. „Nu este un meci decisiv. Este doar etapa a patra a returului şi mai sunt multe puncte în joc. Asta nu înseamnă că nu vom aborda meciul cu Petrolul la victorie, pentru că este firesc că echipa care va câştiga îşi va spori şansele la promovare. Băieţii ăştia de pe primul loc sunt foarte organizaţi, şi-au luat şi ziarişti, şi-au luat măsuri din toate punctele de vedere, şi-au luat oameni în punctele importante şi au şapte puncte în faţă. Cu orice înfrângere sau egal ne apropiem de ei. Nu este totul terminat", a declarat Stoica, completat şi de portarul Sardescu: „Este unul din meciurile importante ale campionatului, un meci în care trebuie să dăm totul. Este mult spus că este o partidă decisivă. Trebuie să ne pregătim cu calm, cu încredere şi sper să vină şi rezultatul pe care-l aşteptăm toţi".

Fără suporteri

Deşi a cerut cu insistenţă să achiziţioneze bilete pentru suporterii Farului, conducerea grupării de pe litoral nu a reuşit să-i înduplece pe oficialii ploieşteni, care, alături de Jandarmeria Prahova şi Poliţia Comunitară Prahova, au decis că nu se poate asigura prezenţa la meci a grupului organizat de suporteri constănţeni. Farul a solicitat 135 de bilete pentru propria galerie, invocând faptul că după data de 3 martie, clubul gazdă a anunţat recent finalizarea unei tribune de 1.200 de locuri, punând în vânzare şi bilete pentru meciul de duminică.

„Marinarii" riscă neprogramarea

Potrivit site-ului Liga2.ro, conducerea grupării din Liga I, Astra Ploieşti se va adresa Federaţiei Române de Fotbal, pentru ca, începând de etapa viitoare, echipele din Liga a II-a, FC Farul şi CS Otopeni să nu mai fie programate în campionat, până nu-şi achită datoriile faţă de clubul ploieştean. Astfel, Farul are de plătit 17.000 de lei, sumă restantă din organizarea partidei disputate în toamnă, contând pentru „şaisprezecimile" Cupei României, iar CS Otopeni, o sumă mult mai importantă, de peste 40.000 de euro, rămasă neplătită din contractul de închiriere a arenei pe care evoluează Astra, unde ilfovenii au evoluat sezonul trecut în Liga I.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii