Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ au ca obiectiv promovarea Farul întâlneşte în primele două etape echipe venite din Liga 1 (documente)

ro

15 Aug, 2015 00:00 2221 Marime text
Ieri s-a stabilit programul turului şi al returului Ligii a 2-a. Candidată la promovare, FC Farul are parte de un debut de foc în campionat.
 
Casa Fotbalului a fost, ieri, gazda tragerii la sorţi a poziţiilor din ţintarul calendarului competiţional al ediţiei 2015/2016 a Ligii a 2-a. Cele 28 de echipe înscrise în campionat au fost împărţite în două serii de câte 14. Întrecerea va debuta cu un sezon regulat cu 26 de etape, urmat de turnee play-off şi play-out, în urma cărora se vor decide echipele care vor promova în primul eşalon şi formaţiile retrogradate în Liga a 3-a.
Sorţii i-au rezervat FC Farul următorul program, în tur: etapa 1 - în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ (echipă retrogradată din Liga 1); etapa 2 - acasă cu Rapid Bucureşti (echipă retrogradată din Liga 1); etapa 3 - în deplasare cu FCM Dorohoi (se pare însă că această echipă nu va începe campionatul, însă până acum n-a trimis hârtie oficială în acest sens); etapa 4 - acasă cu FC Clinceni; etapa 5 - în deplasare cu Dunărea Călăraşi (echipă promovată din Liga a 3-a); etapa 6 - acasă cu Dacia Unirea Brăila; etapa 7 - în deplasare cu Bucovina Pojorâta (echipă promovată din Liga a 3-a); etapa 8 - acasă cu Rapid CFR Suceava; etapa 9 - în deplasare cu ASC Bacău; etapa 10 - acasă cu Oţelul Galaţi; etapa 11 - în deplasare cu ACS Berceni; etapa 12 - acasă cu CS Baloteşti; etapa 13 - în deplasare cu Gloria Buzău.

Avantajele şi dezavantajele tragerii la sorţi

„La prima vedere, să joci în primele două etape cu echipe venite din Liga 1 pare o tragere la sorţi dezavantajoasă, însă eu zic că nu e aşa, întrucât prindem Ceahlăul şi Rapidul în prima reorganizare. Astfel că e mai bine să jucăm cu cele două echipe acum decât mai târziu, când vor fi mai aşezate, din toate punctele de vedere. Poate fi o tragere la sorţi avantajoasă şi prin prisma faptului că, la începutul campionatului, echipele sunt în vârf de formă, neintervenind încă oboseala. Dacă gândim însă că primul joc are mereu un specific aparte, poate fi un dezavantaj pentru noi. Însă, în condiţiile în care ne-am asumat promovarea, suntem obligaţi să abordăm fiecare joc la victorie, indiferent de adversar. Va depinde numai de noi“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul. „Vrem să începem bine campionatul şi jucăm la Piatra Neamţ, iar apoi cu Rapid. Mi-ar fi convenit să jucăm acum la Rapid. Însă asta este, oricum trebuia să întâlnim toate echipele“, a spus şi antrenorul principal Constantin Gache.

Sistemul de promovare - retrogradare

Din ediţia 2016-2017, eşalonul secund va rămâne cu o singură serie, de 22 de echipe. Din acest motiv, la finalul actualei ediţii de campionat, vor retrograda 11 echipe, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Potrivit sursei citate, sistemul competiţional va păstra, în linii mari, formatul care a fost folosit şi în campionatul precedent, adică un sezon regulat, urmat de play-off şi play-out. Principalele modificări au fost aduse în ceea ce priveşte promovarea şi retrogradarea, dar şi numărul de puncte cu care se va intra în a doua fază a competiţiei. „Primele echipe care vor retrograda în eşalonul al treilea vor fi ocupantele locurilor 13 şi 14 de la finalul sezonului regulat. Primele şase echipe din clasament vor evolua în play-off, în timp ce ocupantele locurilor 7-12 se vor duela în play-out. La finalul play-out-ului, ultimele trei clasate (echivalentul poziţiilor 10-12) vor retrograda direct. În plus, ocupantele locului al treilea în play-out-ul celor două serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, în urma căruia învinsa va retrograda în Liga 3. În ceea ce priveşte promovarea, ca şi în sezonul precedent, câştigătoarele play-off-ului vor urca în Liga 1 direct. Principala modificare apare în ceea ce priveşte echipele care vor termina pe locul al doilea în cele două serii. Acestea vor disputa mai întâi un baraj în două manşe, tur şi retur, învingătoarea urmând a se duela cu ocupanta locului 12 din Liga 1, pentru a se stabili ultima echipă care va evolua în ediţia 2016-2017 a primului eşalon. O altă schimbare importantă a avut loc în ceea ce priveşte punctajul cu care se va începe faza a doua a campionatului. Astfel, toate echipele calificate în play-off şi play-out vor continua doar cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat, în meciurile disputate cu grupările clasate pe locurile 1-12. În cazul în care există echipe cu un număr de puncte impar, se va face rotunjirea în plus”, conform frf.ro.
 
Nu se mai emit abonamente pentru tribuna A

Până ieri, la prânz, FC Farul vânduse 88 de abonamente la tribuna B şi 26 la peluză, potrivit unei informaţii postate pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920“. Conform aceleiaşi surse, din pricina interesului scăzut pentru tribuna A, în acel sector nu se vor mai emite abonamente. FC Farul anunţă că acestea s-au pus în vânzare şi la spălătoria auto „La Stadion“ (strada Primăverii), al cărei program e non-stop. Abonamentele sunt disponibile şi la secretariatul clubului (situat la etajul întâi al clădirii administrative, intrarea de la vestiare, telefon 0241.616.142). „Abonamentul valabil pentru tribuna a doua costă 100 de lei, numai că nu va fi eliberat un abonament de 100 de lei şi unul gratuit. Fiind obligatorie fiscalizarea, fiecare abonament va avea înscrisă pe el valoarea de 50 de lei. Plătiţi 100 de lei şi primiţi două abonamente, astfel încât să fim în conformitate cu ceea ce ne-a cerut administraţia fiscală. La fel şi la peluză. Abonamentul costă 60 de lei şi veţi primi două abonamente de 30 de lei. Abonamentele nu vor mai avea trecute pe ele CNP-ul. Aveţi astfel posibilitatea să oferiţi cui doriţi dumneavoastră al doilea abonament“, se mai arată pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii