Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii” ar putea înceta astăzi antrenamentele 3, 2, 1, 0... Adio Farul?

ro

12 Aug, 2013 00:00 2792 Marime text
Astăzi, jucătorii Farului ar putea înceta antrenamentele, în caz că patronul Giani Nedelcu îi va anunţa oficial de retragerea sa de la club, ceea ce ar însemna falimentul Farului.
 
În această situaţie, fotbaliştii vor fi nevoiţi să-şi caute alte echipe, după ce activitatea de la clubul constănţean se va suspenda. De altfel, sunt câţiva jucători care au părăsit deja echipa. Trei dintre ei, Ionuţ Călin, Vişan Creţu şi Ionuţ Florea, erau noi, doar ce veniseră la antrenamente, dar situaţia incertă de la club nu a avut darul de a-i încuraja să rămână, astfel că au stat doar câteva zile. Ionuţ Florea l-a urmat la Fortuna Brazi pe fostul său antrenor de la ACS Callatis 2012 Mangalia, Mugurel Cornăţeanu. Din vechiul lot, s-a despărţit de Farul fundaşul central Ionel Ţabără, care este acum în Ungaria, la o echipă de ligă secundă, Putnok VSE. Jucătorii Farului aşteptau ca sâmbătă să vorbească cu ei Giani Nedelcu, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În aceste condiţii, antrenorul Ion Răuţă i-a chemat astăzi la stadion pe fotbalişti la ora 16.30 şi în funcţie de ce se va stabili, fie vor continua antrenamentele, fie se vor opri. La mijlocul săptămânii trecute, la urechile „marinarilor” a ajuns că azi sau mâine s-ar putea să primească ceva bani şi că miercuri ar putea pleca în cantonament, la Câmpina sau la Râşnov, însă e greu de crezut că o asemenea ştire ar avea fundament real. Mai aproape de adevăr este varianta cu închiderea clubului. Jucătorii şi toţi cei din club aşteaptă astăzi o veste, ca să ştie ce vor face în continuare. Oricum, şi dacă boala s-ar lungi, iar activitatea ar continua, Farului tot nu i-ar fi bine, în condiţiile în care: 1. lotul este redus numeric şi slab valoric; 2. sub bagheta lui Ion Răuţă, jucătorii s-au antrenat normal până acum, însă condiţiile de pregătire (masă, medicaţie, refacere) au fost vitrege; 3. dintre fotbaliştii care compun lotul actual, mulţi (unii chiar şi din lotul sezonului trecut) nu au semnat contractele; 4. nu s-a făcut cantonament centralizat; 5. este târziu, pe 28 august Farul are primul meci oficial al sezonului, în Cupa României, iar pe 7 septembrie începe campionatul.
 
Incertitudinea care macină psihic
 
Nesiguri de situaţia Farului şi implicit de a lor, jucătorii Farului trăiesc un coşmar în aceste zile. Nici antrenorul Ion Răuţă nu ştie ce îi va rezerva viitorul. Deşi nu mai are contract cu Farul din 30 iunie a.c., tehnicianul care a salvat miraculos echipa de la retrogradare ediţia trecută de campionat a acceptat să pregătească Farul de la reunirea lotului şi până în prezent, ducând antrenamentele şi mai multe meciuri amicale. Ultimul dintre ele, care ar putea fi partida de adio a Farului, s-a jucat sâmbătă, la Mangalia, cu nou-promovata în Liga a III-a ACS Callatis 2012 Mangalia, şi s-a încheiat la egalitate, 0-0. Răuţă a început confruntarea în alcătuirea: Vl. Neagu - Niţescu, Răvoiu, Bumbac, Stroe - Ivanovici, Coconaşu, B. Nicola, Mansur – Igiroşanu, Pantelie. În repriza a doua, au evoluat: Curcă - Cl. Popa, E. Năstase, L. Florea, Stroe (63 Mansur) - Muscă, Coconaşu (63 Ivanovici), Tudor, Pâslaru - Chira, Butoi. Nu au jucat Buzea, Ghenciu (accidentaţi) şi Coteanu (menajat în urma unor dureri la spate). Programat iniţial la ora 10.00, meciul a început cu o întârziere de o oră, întrucât traficul între Constanţa şi Mangalia a fost infernal. „Echipa a făcut un meci slab, evoluţia băieţilor fiind influenţată de căldura toropitoare, dar şi de oboseala acumulată, mai mult de ordin psihic, din pricina incertitudinii de la club”, a declarat Ion Răuţă.
 
Callatis 2012 s-a întărit
 

De cealaltă parte, ACS Callatis 2012 Mangalia (antrenor, Bănică Oprea) a avut în echipă mai multe nume noi faţă de meciul cu Farul de miercurea trecută, pierdut cu 1-6. Acum au jucat şi fotbalişti precum Soldat, Posteucă, Blăniţă, Bolat, Banoti, Doicaru sau M. Dan. „11”-le de start a fost: Drumen - Soldat, I. Posteucă, Blăniţă, Nan - Erdinci Cogali, Dr. Călin - Bolat, Banoti, Enis Cogali - Doicaru. Au mai jucat: S. Sali, Azmi, Dumitraşcu, Evdochim, Bârboră, Manoilă, M. Dan, Vărzaru, P. Anghel, L. Alexandru şi Leghedi. Echipa din Mangalia are fixat un nou amical sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Agigea (Liga a IV-a).

„Toată lumea își va primi banii”

Giani Nedelcu, patronul Farului, a declarat că nu a primit niciun semn de la Gheorghe Bosînceanu în privința renunțării pe cale oficială la datoria pe care o are clubul față de el. Totuși, „încă sper că voi primi hârtia, chiar și în al 14-lea ceas. De aceea nu am discutat cu jucătorii până acum, am tot așteptat ca fostul patron să renunțe la acea sumă. Eu nu aș vrea ca clubul să se închidă, dar nu depinde numai de mine. Săptămâna viitoare (n.n. - aceasta), voi vorbi cu băieții. Nu știu când anume, e posibil și mâine (n.n. - astăzi), e posibil oricând. Din pricina acestei datorii, nicio societate nu a putut veni alături de mine până acum, deși au vrut mai multe. Renunț și mă retrag pentru că nu văd nicio rezolvare a situației. Însă, cu hârtie sau fără, jucătorii, antrenorii și toți oamenii din club își vor primi banii la zi. Nu-mi pot bate joc de ei. Au stat aici și s-au chinuit în aceste zile grele”, a arătat Nedelcu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii