Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“, învinşi la debutul în play-out Marian Dinu - „La FC Farul, situaţia este critică“

ro

06 Apr, 2015 00:00 2338 Marime text

FC Farul a pierdut meciul din etapa întâi a play-out-ului Ligii a 2-a, jucat în deplasare cu CS Baloteşti. „Marinarii“ acuză în continuare problemele financiare, peste care nu pot trece şi care ar putea duce la părăsirea lotului de către mai mulţi fotbalişti
 
​FC Farul a avut parte de un debut negativ în play-out, cedând, sâmbătă, în disputa de pe terenul lui CS Baloteşti, scor 1-3 (Ochia 6 / Antoche 45+1, Giurgiu 49 - autogol, Cl. Herea 90+3). Marian Dinu, principalul constănţean, spune că jucătorii se află într-un blocaj psihic din cauza restanţelor financiare, iar la echipă este o stare critică. În clasament, Farul a fost egalată la puncte de ocupanta ultimului loc, ACS Berceni, care, sâmbătă, a câştigat în deplasare.
 
În disputa cu CS Baloteşti, FC Farul a jucat cu: Vl. Neagu - Băjan, D. Ciobanu, Fl. Pătraşcu (cpt.), Al. Giurgiu (81 R. Neagoe) - Cioinac (70 I. Plămadă), Cârstoiu - Al. Grigoraş (46 Szalkai), Ochia, M. Jianu - M. Enciu. De cealaltă parte, CS Baloteşti (antrenor, Giovanni Pisano) a folosit echipa: Fulga - Mande, Flămânzeanu, Antoche, N. Filip - I. Sandu (cpt.), B. Pătraşcu - Marinaş (74 Stelitano), B. Oprea, Gojnea (81 C. Ionică) - Pisano (65 Cl. Herea).

„Nu reuşesc să-şi păstreze concentrarea pe tot parcursul meciului“

„Şi acest meci a fost la mâna noastră. Am început bine, am deschis scorul şi am mai avut câteva situaţii, însă am fost egalaţi în prelungirile primei reprize, primind un gol cum rar se vede. Gazdele au făcut 2-1 la scurt timp după pauză, dintr-un autogol, moment în care istoria partidei s-a cam scris. Din păcate, jucătorii noştri nu reuşesc să-şi păstreze concentrarea pe tot parcursul meciului. Nu-i pot condamna. Au făcut tot posibilul, îşi doresc foarte mult, dar nu reuşesc să treacă peste blocajul psihic în care se găsesc, din pricina problemelor de la club, în principal cele financiare. La Farul, este o stare critică“, a declarat Marian Dinu.

Unii nu au avut bani nici de o cafea

În ultima perioadă, mai mulţi jucători au vrut să renunţe, dar au fost întorşi din drum. Unii se pare că sunt hotărâţi ca, dacă nu vor primi bani nici la finele acestei săptămâni, urmând a face astfel şi Paştele „pe burta goală“, să plece, iar partida cu ACS Berceni, de vineri, 10 aprilie, să fie ultima pentru ei la Farul. „Băieţii vor încerca şi în această partidă să câştige, însă nu se ştie ce vor reuşi. Din păcate, se creează un curent contra lor, însă nu trebuie condamnaţi. Au făcut tot ce e omeneşte posibil. În ce priveşte partea financiară, au cerut doar lucrurile stabilite în contract, nimic mai mult. Salariul le-ar aduce un echilibru psihic. Au familii şi trebuie să se întreţină şi ei. Unii nu au avut bani nici să ieşim la o cafea. Când promiţi, trebuie să te ţii de cuvânt. Aceasta e problemă veche. E adevărat, rezultatele ne-au ocolit, dar, în principal, conducerea clubului a rămas datoare prima. Sunt promisiuni neonorate de săptămâni, de luni“, a arătat Marian Dinu.

Vineri, meci foarte important cu ACS Berceni

În urma înfrângerii de sâmbătă, Farul a rămas pe locul trei (din patru echipe) în clasamentul play-out-ului, dar a fost egalată la puncte de ultima echipă din ierarhie, ACS Berceni, care a câştigat cu 2-0 (Nistor 70, Dapo 90) partida din deplasare cu FCM Dorohoi. În acest moment, clasamentul este următorul: 1. Baloteşti - 29p, 2. Dorohoi - 25p, 3. Farul - 22p (29-43), 4. Berceni - 22p (30-47). Primele trei clasate se menţin în Liga a 2-a, în vreme ce echipa de pe ultimul loc va disputa baraj cu ocupanta aceleiaşi poziţii din seria secundă. FC Farul susţine următorul meci vineri, 10 aprilie, de la ora 11.00, la Constanţa, cu ACS Berceni. Tot vineri, se joacă partida Baloteşti - Dorohoi. 

Sursa foto: suporterul-constantean.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii