Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul „Suporterii noştri au împins echipa spre victorie. Atmosfera a fost fantastică“ (galerie foto)

ro

26 Sep, 2017 00:00 3187 Marime text
Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul, a subliniat importanţa sprijinului de care a beneficiat echipa din partea suporterilor la victoria de pe teren propriu cu Axiopolis Cernavodă. În partida din etapa a cincea a seriei secunde a Ligii a 3-a, SSC Farul a învins cu 3-1, după ce oaspeţii au condus cu 1-0, iar pe parcursul meciului a avut doi jucători eliminaţi. Fanii SSC Farul au susţinut formaţia constănţeană din primul până în ultimul minut, iar gazdele au reuşit să întoarcă scorul şi să câştige.
 
„E foarte clar că victoria aparţine 100% suporterilor constănţeni, care au creat o atmosferă fantastică, au crezut şi au încurajat echipa de la început până la final. Asta se întâmplă când iubeşti necondiţionat o echipă, o împingi de la spate. Aşa ceva n-am mai văzut de la meciul din deplasare cu CS Eforie, din Liga a 4-a. În ciuda scorului şi a trecerii timpului, fanii au continuat să cânte şi să creadă în echipă. Dacă veneau cu apostrofări şi reproşuri, n-am fi câştigat. Contribuţia lor a fost esenţială. E un aspect foarte important. Nu peste tot se întâlneşte aşa ceva. La alte cluburi, când ai o evoluţie mai şovăielnică, încep contestările. Suporterii au fost cei care au împins echipa spre succes. Fără doar şi poate, e victoria lor“, a declarat Marcel Lică. În debutul părţii a doua a meciului, suporterii SSC Farul au afişat un banner cu mesajul „Indiferent de situaţie, stare sau problemă, purtăm în suflet o singură emblemă“.

„Au primit două prime“

În urma acestui succes, SSC Farul, care are ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a, a urcat pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Progresul 1944 Spartac Bucureşti. Marcel Lică spune că formaţia constănţeană e în grafic şi că meritul principal e al lui Petre Grigoraş, „care, deşi trecem prin nişte momente grele, mă refer la problemele cu banii, a reuşit să-i mobilizeze pe băieţi, să scoată tot ce-i mai bun din ei“.
 
În acelaşi timp, „băieţii au dat dovadă de caracter şi le mulţumesc şi eu. În următoarele zile, lucrurile se vor rezolva din punct de vedere financiar. Deja au primit două prime (din sponsorizări), pentru rezultatele din meciurile cu FC Voluntari II şi Unirea Slobozia. Cu ajutorul directorului de marketing al SSC Farul, Radu Lefca, am reuşit să aducem 10.000 de lei dintr-o sponsorizare, destinată exclusiv băieţilor. Suma le-a fost împărţită jucătorilor, după jocul cu Axiopolis Cernavodă, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, după şedinţa de Consiliu Local de vineri, să începem să dăm şi salariile“, a mai spus preşedintele executiv al SSC Farul.

„Au cam păcătuit la capitolul disciplină“

Din partida cu Axiopolis Cernavodă, Marcel Lică a făcut însă şi unele remarci negative. „În calitate de gazdă, am văzut anumite manifestări ale oaspeţilor (suporteri şi jucători) care m-au nemulţumit. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că cei de la Axiopolis au avut o primă repriză bună, în care ne-au surprins, au fost agresivi, au pasat bine şi au avut ocazii de gol, dar trebuiau să-şi vadă de joc. Activitatea fotbalistică se derulează pe mai multe planuri, iar unul dintre ele este disciplina. Mă refer la jucătorii din teren. Băieţii de la Cernavodă au cam păcătuit la acest capitol. Iar legile jocului nu iartă. La pauză, Petre Grigoraş a făcut două mutări importante şi inspirate. I-a motivat pe băieţi, le-a spus să fie disciplinaţi şi să respecte deciziile arbitrului. Că vor veni şi ocaziile de gol. De cealaltă parte, în repriza a doua, ce au făcut? S-au lamentat, au tras de timp. În partea secundă, nu cred că s-a jucat 50% din timp. Cu astfel de atitudini, e greu, chiar dacă eşti talentat. În ceea ce priveşte suporterii veniţi de la Cernavodă, am auzit şi apostrofări la adresa echipei noastre, în loc să-şi încurajeze echipa ca ai noştri. Până la urmă, a fost un joc între două echipe dobrogene. N-au loc astfel de manifestări, nu e frumos. Noi am lucrat cu jucătorii să respecte deciziile arbitrilor. A fost prea mare înverşunare din partea oaspeţilor. În meci, au fost două situaţii de penalty, câte una de fiecare parte şi după părerea mea au fost tratate în acelaşi mod. Arbitrul le-a tratat egal“, a punctat Marcel Lică.

„Am venit la Techirghiol să jucăm fotbal“

În replică, Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului Axiopolis Cernavodă, a spus: „Nu vreau să intru în polemică cu nimeni vizavi de acest meci. Nu avem nimic cu nimeni, s-au amplificat prea mult cele întâmplate. Totuşi, nu ştiu de ce a fost deranjat aşa de tare Marcel Lică. Noi am venit la Techirghiol să jucăm fotbal. În prima repriză SSC Farul a jucat? Nu contestăm că poate am evoluat puţin mai aspru, cu mare ardoare, zic eu, dar am vrut să arătăm că suntem o echipă bună. Am jucat, am pierdut cu 1-3, dar în repriza întâi am demonstrat un joc bun. Nu contest valoarea lotului lui Grigoraş. Eu am spus mereu că nu suntem contracandidata nimănui, vrem să facem puncte, pentru a fi cât mai sus în clasament. Atât. Nu ţintim nimic deocamdată. În funcţie de câte puncte vom avea în iarnă, vom stabili împreună cu Primăria ce strategie vom urma. La final, am dat mâna cu Marcel Lică şi Georges Muzaca şi le-am urat succes în continuare“.

De ce a fost înlocuit Moise

Axiopolis a avut doi jucători eliminaţi, Fotescu (în prima repriză) şi Husein (după pauză), pentru câte două avertismente, iar oficialul clubului din Cernavodă consideră că, în fiecare caz, unul dintre avertismente nu se impunea. „Poate că Fotescu a exagerat la prima intrare, dar a doua n-a fost de galben. Eu zic că nici la Husein n-ar fi trebuit acordat unul dintre cartonaşe. Dar, dacă arbitrul le-a dat, asta e. În ce-l priveşte pe Moise, acesta a primit galben pentru simulare în careu, la faza la care am cerut penalty, iar în timpul meciului, arbitrul a spus către antrenorul nostru, Ionel Melenco: «Schimbă-l, că-l dau afară!» De aceea a fost înlocuit Moise, ca să nu riscăm o nouă pierdere. Ne gândeam că am pierdut deja două piese, cu cine mai jucăm cu Olteniţa? Poate şi el vocifera în teren, nu zic, dar fiecare jucător are ambiţia lui şi a vrut să demonstreze. Norocul SSC Farul e că am rămas în zece oameni, iar Ionuţ Florea (n.r. jucător de peste 30 de ani), cum a intrat, a înviorat jocul gazdelor“, a precizat Gheorghe Stănculescu.

Ionuţ Florea, un sufletist, un jucător de echipă 

„Unii joacă şi la 40 de ani şi nu e niciun fel de problemă. Ionuţ Florea e un sufletist, un jucător de echipă şi de vestiar foarte bun. Un mobilizator excelent. Pentru el principal e să câştige echipa. Nu contează cât joacă el. Mă bucur pentru el şi pentru toţi cei care au intrat pe teren“, a spus Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

„De ce nu se spune că Vieru a fost scuipat?“ 

Preşedintele secţiei de fotbal de la Axiopolis a remarcat faptul că, la ieşirea de pe teren, în momentul schimbării, mijlocaşul Alexandru Vieru a beneficiat de un tratament nepotrivit din partea unor fani ai SSC Farul. „De ce nu se spune că Vieru a fost scuipat de spectatori? Oare aşa merita? Eu cred că în prima repriză n-a avut contracandidat la mijlocul terenului. Apoi, şi cineva de pe banca tehnică a SSC Farul a avut o remarcă nelalocul ei la adresa lui Vieru. Cineva ne-a spus că echipa din Constanţa ne va da cu terenul în cap. Uite că nu ne-a dat. Totodată, eu am fost jignit pe internet“, a arătat Gheorghe Stănculescu.
 
Sursa foto 1: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Suporter 26 Sep, 2017 07:05 Ce performanta a reușit Lefca domn președinte, dar pana acum cine sa ocupat de toate cheltuielile de la club.Rușine Lica