Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia Mesaj de compasiune pentru fetele ucise la Caracal, afişat la meciul CS Poseidon Limanu 2 Mai - Viitorul Fântânele

ro

30 Jul, 2019 00:00 1561 Marime text
Stadionul „Central“ din Mangalia a găzduit partida amicală de fotbal dintre CS Poseidon Limanu 2 Mai (nou promovată în Liga a 3-a) şi Viitorul Fântânele (Liga a 4-a). La meci, a fost afişat şi un banner cu un mesaj de compasiune pentru cele două fete ucise cu cruzime la Caracal. „Alexandra şi Luiza, prea devreme aţi plecat. Condoleanţe familiilor ce acum plâng neîncetat“, a fost mesajul. O fotografie a acestuia şi un text au fost postate pe contul de Facebook „Liliana Ivan“, ulterior fiind preluate şi de pagina „CS Poseidon 2 Mai“.
 
„Pe Stadionul Central din Mangalia s-a disputat un meci de fotbal amical între echipele Poseidon Limanu şi Viitorul Fantanele. Antren, pasiune, bancuri şi multă mişcare. Nimic neobişnuit din acest punct de vedere. Mai tot timpul se desfăşoară câte un meci care atrage după sine picanteriile de rigoare.
 
Astăzi, însă, jocul a avut o altfel de «galerie». La marginea terenului stătea un băiat lângă un banner pe care a avut grijă să-l afişeze în loc vizibil. Mesajul este de compasiune faţă de familiile celor două fete ce au devenit personajele unui scenariu de groază ce depăşeşte cu mult cinematografia.
 
Băiatul ăla a devenit o voce ce se alătură altora, din ce in ce mai multe, care plâng pentru tinereţea fetelor, pentru viaţa lor întreruptă mult prea devreme într-un moment de satisfacţie criminală a unui psihopat care acum ne râde în faţă.
 
Trăim într-o realitate cruntă în care permitem, prin incompetenţă, indolenţa sau indiferenţa, să se întâmple astfel de lucruri şi apoi căutăm vinovaţi. Poliţia, tehnologia, legea.... A cui a fost vina? Eu cred că de vină suntem noi toţi, pentru că, grăbindu-ne să trăim la viteză maximă doar pentru noi înşine, dintr-un egoism genetic, uităm sau chiar nu ne interesează vieţile celor din jurul nostru. Şi apoi se întâmplă o tragedie. Şi plângem. Şi ne gândim cum am putea să ajutăm. Dar între timp am devenit neputincioşi. Şi-o luăm de la capăt gândindu-ne cu groază că în locul Alexandrei ar fi putut fi fiica mea, sau a ta, sau a lui.... oricine.
 
Principalul vinovat este, clar, criminalul. Dar până la momentul în care a declanşat acest teatru oare nu a ridicat niciun semn de întrebare printre vecini sau prieteni? Dacă avea prieteni? Dacă nu avea, de ce nu avea? A trebuit să comită o crimă cu asistenţă ca să ne dăm seama că este un monstru?
 
Alexandra şi Luiza sunt victimele unui lanţ al slăbiciunilor şi al erorilor umane. Este prea târziu pentru ele dar nu şi pentru noi, ceilalţi. Băiatul cu bannerul a venit pe stadion pentru meci dar a reuşit să le aducă cu el şi pe cele două fete. Au fost în galerie, au fost printre jucători şi cred că vor fi în inimile noastre, ale tuturor până când fiecare vinovat îşi va plăti partea de vină şi încă mult timp după aceea“, este mesajul de pe Facebook.
 
Sursa foto: Facebook (Liliana Ivan)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii