Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia Jerome France a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally

ro

23 May, 2021 14:48 4004 Marime text
 
  • La Trofeul Mangalia, au participat 30 de piloţi, distanța totală a traseului stradal fiind de 3,75 kilometri.
 
Mangalia a găzduit, pe un circuit stradal, prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally, iar câştigător a fost francezul Jerome France, pe un monopost Formula Renault.   
 

Distanța totală a traseului stradal a fost de 3,75 de kilometri, iar 30 de piloți s-au duelat pentru prima poziție. În finală au ajuns cei mai buni 12, iar în cele din urmă victoria i-a revenit lui France, după un duel incredibil cu Mihai Leu și Costel Cășuneanu. De altfel, acesta din urmă, campion național en-titre, a avut un timp mai bun decât al francezului, însă a fost penalizat cu 3 secunde după ce a lovit o șicană de pe traseu, manevră interzisă. Podiumul final a arătat astfel: 1. Jerome France 2. Mihai Leu 3. Costel Cășuneanu, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. 

Sursa citată menţioneată că învingătorul a comparat etapa de la malul mării cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo.
 

Chiar le-am arătat prietenilor mei din Franța poze de aici și au fost încântați de ceea ce s-a întâmplat. Am câștigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu, a precizat Jerome France.

Printre cei care s-au mai calificat în finală au fost Dani Oțil, Emil Ghinea (n.r. campion din Mangalia), Aurelian Andronache, Istvan Beko, Ionuț Moisii, Vlad Cosma, Zoltan Martincsek și Vali Porcișteanu. Câștigător în 2019 la Mangalia, Oțil a fost al patrulea, însă s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei. Pe lângă monoposturi și prototipuri, fanii prezenți pe margine au mai avut ocazia de a vedea în acțiune un Mini eletric, pilotat de Ciprian Lupu, dar și o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.


A doua etapă a Campionatului Naţional de Super Rally se va desfăşura la Târgu Mureş, în intervalul 18-19 iunie.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la eveniment. Sursa foto: Facebook (Stana Mihai)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii