Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorul Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanţa. Medaliat european „La Jocurile Olimpice din 2024, vreau să urc pe podium”

ro

28 May, 2021 00:00 6849 Marime text
  • Răzvan Arnăut a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de seniori, la lupte greco-romane.
  • Luptătorul constănţean are în palmaresul internaţional şi argintul la Europenele U-23 de la Novi-Sad (Serbia), din 2019.
  • Sportivul de la CS Farul a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar are speranţe mari pentru următoarea ediţie.


Luptătorul constănţean Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanţa (antrenor, Grigore Gheorghe), a urcat luna trecută pe podium, cucerind bronzul, la Campionatul European de seniori (la greco-romane, categoria 60 kg), iar această medalie este cea mai importantă din palmaresul său de până acum.

În 2019, Răzvan Arnăut a obţinut şi argintul la Europenele U-23 de la Novi-Sad (Serbia), devenind astfel vicecampion continental, dar bronzul de acum e mai valoros, fiind obţinut la seniori, în compania unor adversari mai mari ca el ca vârstă şi mai experimentaţi (Răzvan are 22 de ani). În plus, luptătorul constănţean s-a confruntat şi cu probleme de sănătate cu puţine zile înainte de competiţie, având o criză renală. Astfel că performanţa sa de a urca pe podium în Polonia a fost cu atât mai importantă, având în vedere şi că Răzvan Arnăut a participat cu acest prilej la primul său Campionat European de seniori.
 

A învins campionul european

„Într-adevăr, pe primul loc în ce priveşte importanţa medaliilor mele de până acum situez acest bronz din Polonia, urmat de argintul de la Euro U-23. Înainte de Europeanul de seniori, am fectuat un cantonament prelungit, de două luni, în Bulgaria, iar cu doar două zile înainte de Euro am avut probleme la rinichi. Probabil de la slăbire, căci am slăbit şapte kilograme pentru a mă încadra în categorie. Meciurile au fost foarte grele, însă am reuşit să obţin o medalie. În sferturi, pentru intrarea în semifinale, am învins categoric, cu 3-0, campionul european de anul trecut, un luptător armean. A fost o victorie foarte importantă pentru mine”, a declarat Răzvan Arnăut, aflat câte zile la Constanţa, iar duminică, 30 mai, urmând să plece într-un cantonament la Poiana Braşov. Următoarele competiţii de anvergură la care va participa sportivul de pe litoral sunt Campionatul Mondial de seniori (din luna octombrie) şi cel de seniori U-23 (din noiembrie).


Diplomă de excelenţă din partea ministrului Tineretului şi Sportului

După Campionatul European din Polonia, Răzvan Arnăut a făcut parte din delegaţia de lupte a României primită, într-un cadru oficial, de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard-Carol Novak. „Performanțele luptătorilor români sunt apreciate la cel mai înalt nivel! Medaliații la Campionatele Europene de Seniori din Polonia și calificații la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precum și membrii staff-ului tehnic, au primit diplome de Excelență din partea domnului ministru! Ana Andreea Beatrice (n.r. sportivă de la CSA Steaua Bucureşti, dar originară din Mangalia, acolo unde a început luptele şi a fost formată în acest sport), Alina Vuc, Alin Alexuc, Albert Saritov, Răzvan Arnăut, Krizsta Incze, Katia Zhydachevska, Nikolai Stoianov, Ion Vremere, Alexander Zubrilin, Arghira Anton, Petre Cărare, Limona Adriana, precum și președintele FRL Răzvan Pîrcălabu au primit cele mai sincere felicitări pentru rezultatele excepționale. Președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu, i-a oferit domnului Ministru Eduard Novak un dres de lupte personalizat, cu promisiunea că luptele vor continua ascensiunea și performanțele în numele sportului românesc! Multumim Ministerului Tineretului şi Sportului“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Lupte după întrevederea de la MTS.


A fost aproape de Tokyo

În acest an, Răzvan Arnăut a participat şi la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă nu a reuşit să obţină biletul pentru Japonia. La turneul preolimic de la Budapesta, din martie, a pierdut din primul meci, iar la întrecerea de la Sofia a fost aproape de atingerea obiectivului, cedând în sferturi, scor 1-3, după ce obţinuse anterior două victorii. Luptătorul constănţean mai avusese o şansă importantă de calificare la JO şi în 2019, cu ocazia Campionatului Mondial de seniori de la Nur-Sultan (Kazahstan), când a pierdut meciul cu 2-3 (în ultimele 40 de secunde), după ce condusese cu 2-1!
 


„Am fost obosit fizic şi psihic”

În 2018 şi 2019, Răzvan Arnăut a trecut şi prin două operaţii de menisc, la genunchiul drept. Tânărul sportiv mai are în palmaresul internaţional locul 5 la Jocurile Europei (2019) şi aceeaşi poziţie la Campionatul Mondial de Juniori. În acest an, a participat şi la Campionatul European de seniori U-23 din Macedonia, însă a cedat în fazele inferioare. „Am avut trei competiţii grele într-o lună. Am trecut prin slăbire şi am fost obosit fizic şi psihic. Am crezut că voi reuşi să fac faţă, dar nu a fost aşa. Îmi încarc însă bateriile şi îmi fixez noi obiective. Sunt tânăr şi am încă mulţi ani de lupte în faţă. Nu m-am calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar sunt convins că o voi face la următoarea ediţie, Paris 2024, când vreau să urc pe podiumul olimpic”, e hotărât Răzvan Arnăut.
 

Fundaş dreapta la Oil Terminal

Acesta a început luptele la 13 ani, la CS Farul, cel care l-a descoperit şi îi este antrenor la club şi astăzi fiind Grigore Gheorghe. Luptele nu au fost însă primul sport practicat de Răzvan, ci fotbalul. Medaliatul european de acum s-a dus la fotbal pe la 11 ani, la clubul Oil Terminal Constanţa, unde a fost antrenat de Nicolae Roşca. Ca fotbalist, Răzvan juca fundaş dreapta.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Răzvan Arnăut, Igorek Osetinskii, Anton Arghira, Vasile Vicol)


Citeşte şi:

Luptător la CS Farul Constanţa
Răzvan Arnăut, pe podium la Campionatul European


„Fii urmașul lor!“
Vicecampionul european la lupte Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanța, a fost întâi fotbalist

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii