Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorul constănțean Robert Drăgănoiu a susținut o lecție online, la invitația Academiei de Arte Marțiale „Nicu Dascălu“ (galerie foto)

ro

11 May, 2020 00:00 4631 Marime text

Valorosul luptător constănțean Robert Andrei Drăgănoiu, de la Gethika Team (antrenor, Nicu Vasiliu), multiplu campion mondial la Ashihara Karate, a susținut o lecție online, la invitația Academiei de Arte Marțiale „Nicu Dascălu“ din Brașov.

„Principle of give and take! Multumim frumos Senpai Robert Drăgănoiu (multiplu Campion Mondial de Ashihara Karate, arbitru cu cea mai mare notă obținută la examenele de arbitraj, participant la numeroase stagii de pregătire națională și internațională) pentru faptul că ai răspuns afirmativ la invitația Academiei de Arte Martiale «Nicu Dascălu» și pentru lecția frumoasă, educativă și bine pusă la punct, pe care ne-ai oferit-o în cadrul antrenamentului! Mulțumesc membrilor și profesorilor academiei pentru îmbrățișarea acestei inițiative și pentru participarea într-un număr cât mai mare alături de oamenii de succes ai Artelor Marțiale / Ashihara Karate NIKO! OSU!“, a fost mesajul lui Nicu Dascălu. „Mulțumesc frumos pentru invitație și pentru aprecieri! Osu!“, a răspuns Robert Drăgănoiu.
Nicu Vasiliu îl descrie pe elevul său, multiplu campion național și mondial, drept unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate. În 2017, visul lui Robert a devenit realitate, iar, cu ocazia stagiului internaţional de la Praesto (Danemarca), tânărul sportiv din Constanța  a promovat cu brio examenul de centură neagră 1 Dan, la o vârstă fragedă, cu câteva zile înainte de a împlini 17 ani!
„Examenul de Shodan s-a dat cu derogare, cu acordul Japoniei, pentru că, în mod normal, centura neagră se obţine când sportivul are peste 18 ani. Eu am făcut propunerea, iar comisia (formată din Kancho şi din ceilalţi shihani, printre care şeful Ashihara pe Europa) a acceptat-o, după ce au văzut, la faţa locului, cum se desfăşoară puştiul. Oricum, ei îl ştiau, de la campionatele mondiale la care participase şi de la alte întreceri, dar una e să-l vezi puţin, câteva minute, la competiţie, alta e un stagiu întreg, cu patru antrenamente pe zi. E cu totul altă situaţie. Cei din comisie au fost impresionaţi de ce au văzut. Chiar şi după testul de kumite, când era epuizat, Robert a găsit resurse fizice şi de voinţă să impresioneze în continuare, prin nişte tehnici foarte frumoase, specifice lui. Toţi au zis că merită să obţină centura neagră 1 Dan“, a arătat Nicu Vasiliu.

Sursa foto: Facebook (Nicu Dascălu)

Citește și:

Încă un titlu de campion al României pentru Robert Drăgănoiu „Unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate“ (galerie foto)

„Bravo, băieţi! Se vede că aveţi sânge de campioni!“ Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, antrenament la bustul gol, în zăpadă (galerie foto)

Luptător la Gethika Team La numai 16 ani, Robert Andrei Drăgănoiu a obţinut, în Danemarca, centura neagră în Ashihara Karate (galerie foto)

Constanța are reprezentanți la stagiul internațional de Ashihara Karate din Danemarca (galerie foto)

Voinicii de la Ares Dojo DM Constanţa au fost eroi Robert Andrei Drăgănoiu, triplu campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto)

Mister „Şcoala 43“ şi „Toamna Bobocilor“ Dublul campion mondial Robert Drăgănoiu a intrat la „Ovidius“ cu a patra medie (galerie foto)

Elev eminent, campionul constănţean a primit trei ani la rând cheia şcolii Tatăl şi-a condus magistral fiul către coroana mondială în Ashihara Karate (galerie foto + video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii