Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, s-a impus în gala Superkombat de la Iaşi

ro

03 Oct, 2016 00:00 8503 Marime text


Alex Filip a fost singurul dintre cei cinci luptători constănţeni participanţi la gala Superkombat de la Iaşi care a câştigat. Sportivul de la Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu) l-a învins într-un meci la categoria -77 kg pe Igor Scoda, din Republica Moldova, partida decizându-se după o repriză de prelungiri.
 
Ceilalţi luptători de pe litoral, Cristi Stoica (CS Tai-Chi-Do-Ryu; antrenor, Marcel Ilaşcu), Ionuţ Şandur (Oyama Karate; antrenor, Marius Burlacu), Adrian Roşca (CS Bogdan Ciubotariu; antrenor, Samir Regep) şi Eduard Chelariu (CS Pontica; antrenor, Daniel Asaftei), au pierdut. „M-am confruntat cu un adversar destul de dificil, un rus stabilit în Republica Moldova, cu un palmares foarte bun, 24 de victorii şi trei înfrângeri. A fost o partidă tehnică şi care pe care. Mă aşteptam ca Igor Scoda să cedeze după loviturile de picior pe care le-am expediat, dar le-a dus, iar meciul a ajuns în extra-round. Am susţinut patru meciuri la Superkombat până acum în acest an şi mai am unul, luna viitoare, la Constanţa“, a spus Alex Filip. 

„Să fii luptător înseamnă să nu te dai bătut”

La categoria -77 kg, Cristi Stoica a cedat la decizie unanimă (29-28, 29-28, 29-28) în disputa cu ucraineanul Maksim Pleşko. „În seara asta (n.r. sâmbătă), am aflat gustul înfrângerii. Nu ştiu dacă am dezamăgit pe cineva, dar m-am dezamăgit pe mine. Să fii luptător înseamnă să nu te dai bătut însă, aşa că o să mă vedeţi într-o formă mult mai bună. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat. Osu!”, a postat Cristi Stoica pe Facebook.

Eşti şi vei rămâne un campion!”

La categoria -81 kg, Ionuţ Şandur a luptat cu elveţianul Daniel Stefanovski, care s-a impus prin KO în repriza a treia. La aceeaşi categorie a evoluat şi Adrian Roşca, al cărui adversar, Adelin Mihăilă, a câştigat şi el prin KO, în prima rundă. Antrenorul lui Roşca, Samir Regep, a dezvăluit însă că elevul său a luptat accidentat, având o problemă la piciorul stâng, căpătată la un antrenament, dar că Adrian va avea ocazia revanşei pe 12 noiembrie, la Constanţa. „Mă bucur că i s-a oferit această şansă lui Adrian. E hotărât să arate că această înfrângere a fost o întâmplare“, a spus Samir Regep, care a postat şi pe Facebook un mesaj: „Indiferent de rezultat, faptul că ai acceptat să urci în ring arată că eşti şi vei rămâne un campion, Adrian Roşca!”.

„Îmi pare rău că v-am dezamăgit. Nu spun asta ca să mă scuz, dar am urcat în ring accidentat la picior, în urma unui antrenament susţinut cu senseiul meu în parc. Sper ca la următoarele meciuri să nu vă dezamăgesc. Cei care mă cunosc şi cei care au luptat cu mine ştiu că eu nu renunţ aşa uşor la luptă!”, a fost mesajul lui Adrian Roşca.  
 

Meciul lui Chelariu se terminase egal   

Toţi cei patru constănţeni au luptat în secţiunea New Heroes a galei, iar în partea a doua a evenimentului, World Grand Prix, de pe litoral a evoluat Eduard Chelariu, care s-a duelat la categoria -71 kg cu ieşeanul Andrei Leuştean. Succesul i-a revenit reprezentantului gazdelor, după ce partida se încheiase la egalitate. La cântarul oficial însă, înainte de meci, Chelariu a avut un kilogram peste limita normală, iar marja de eroare era de 500 de grame. Constănţeanul nu a mai putut slăbi însă 500 de grame, iar în aceste condiţii, cei doi luptători au căzut de acord ca partida să se dispute aşa, dar, în caz de egalitate, să câştige Leuştean, ceea ce s-a şi întâmplat.

Pe 12 noiembrie, la Constanţa va fi o nouă gală Superkombat, alcătuită dintr-o piramidă de 8 Superkombat la categoria -71 kg şi mai multe super-fight-uri.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii